«قصه های خوب» به سر نمی رسد/تشکیل انجمن دوستداران مهدی آذر یزدی

آذر یزدی عینک ته اسکانی بند داری به چشم داشت و پشت میز کارش در میان انبوهی از کتاب نشسته بود و معمولا لبخندی بر لب داشت، کودکان و نوجوانان لبخند پدر بزرگ را امسال دوباره معنا کردند.

خبرگزاری شبستان_ یزد: وقتی مهدی آذر یزدی در قاب پنجره اتاق ساده خود می نشست و قصه های خوب برای بچه های خوب را برای کودکان به رنگ سادگی اتاقش می نوشت هرگز گمان نمی کرد که روزی این بچه ها باید برای بابای قصه گوی خود قصه بنویسند، قصه ای که چندان هم به سبک آذر، ساده نیست.

قصه پدر ادبیات کودک و نوجوان و خادم قرآنی کشور در سال های پس از مرگش چند کلمه ساده و کوتاه بیشتر ندارد، مقبره، بنیاد، مراسم سالگرد و ... اما همین کلمه های کوتاه پس از سه سال به مثنوی بلندی تبدیل شده است.

مهدی آذر یزدی، عینک ته اسکانی بند داری به چشم داشت و پشت میز کارش در اتاق رنگ و رو رفته، پشت انبوهی از کتاب نشسته بود و معمولا لبخندی بر لب داشت ، لبخند پدر بزرگ را امسال شاید همین کودکان و نو جوانانی که وی به آنان عشق می ورزید، دوباره معنا کردند.
 

 

 

خبر خوش کودکان و نوجوانان به مهدی آذر یزدی اینکه شورای فرهنگ عمومی سالروز درگذشت مهدی آذریزدی، نویسنده‌ 'قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب' را به نام روز ادبیات کودکان و نوجوانان نامگذاری کرد.

اسدالله شکرانه، مسئول دبیرخانه بیناد مهدی آذر یزدی که چند ماهی است این سمت را بر عهده گرفته البته خبرهای خوشی دیگری هم برای خبرنگار شبستان داشت و گفت: در سومین سالگرد مهدی آذر یزدی از اولین پایان نامه کارشناسی ارشد با موضوع "ساده نویسی در آثار مهدی آذر یزدی" رونمایی می شود.

وی با ردیف کردن برنامه های سالگرد آذر یزدی شامل برگزاری مراسمی در جمع کودکان کانون پرورش فکری و گردهمائی دوستدارانش در مزار او، افزود: آذر یزدی از یزد برخاسته بود و برای آذر در یزد باید بیشتر از این کار شود، من به برگزاری مراسم تکراری و کلیشه ای که یک نفر بیاید صحبتی کند، اعتقادی ندارم.
 


وی از راه اندازی انجمن دوستداران مهدی آذریزدی در سومین سالگرد وی خبر داد و گفت: تشکیل انجمن دوستداران مهدی آذر یزدی در بیانیه دبیرخانه آذر یزدی که بر مزار او قرائت می شود، اعلام می شود.


شکرانه بیان کرد: در سال آینده کنگره آذر یزدی برگزار می شود و دوسالانه ملی تصویر سازی از آثار آذر یزدی در مرحله تصویب است که در صورت نهایی شدن اطلاع رسانی بیشتری صورت می گیرد.

وی گفت: اعتقاد من این است که آذر یزدی برای کودکان و نوجوانان نوشت و در شرایط کنونی باید شیوه او را با شیوه های امروزی ادامه دهیم وسیاست ما بر تدوین واجرائی کردن برنامه هائی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان است.

شکرانه، ایجاد مرکز مطالعات تخصصی کودک و نوجوان و انجام تحقیقات مشترک با اساتید دانشگاه در خصوص مهدی آذر یزدی را از دیگر اقدامات این دبیرخانه عنوان کرد.

وی در خصوص ساخت مقبره آذر یزدی، اظهارداشت: طرح ماکت مقبره آذر یزدی درمراسمی که امروز در مزار وی برگزار می شود ارائه و طراح آن توضیحاتی را ارائه خواهد داد.

 

وی در زمینه ساخت مقبره گفت: من در جریان سوابق کار نیستم و از نظر پرونده ای چیزی در اختیار من نیست که بدانم چه مشکلاتی مطرح شده است ولی تلاش می کنیم تکلیف ساخت مقبره هر چه زودتر مشخص شود.

شکرانه ادامه داد: ساخت مقبره نیازمند هماهنگی در استان دارد، آذر یزدی در حسینیه خرمشاد مدفون است و مردم در زمینه ساخت مقبره دیدگاه ها و حق و حقوقی دارند، ما در تلاش هستیم با هماهنگی هائی که در استان انجام می شود مقبره را در استان داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: ساخت مقبره نیازمند هماهنگی هایی در داخل استان دارد و باید نشستی با حضور شهرداری و مسئولان استان با مردم خرمشاد برگزار شود.

شکرانه با بیان اینکه این دبیرخانه مقدمه ای بر ایجاد بنیاد آذر یزدی است، اظهارداشت: برای راه اندازی بنیاد آذریزدی اساسنامه نوشته شده است و باید اکنون به تصویب کشوری برسد که در دست پیگیری است.

 


مهدی آذریزدی، به گفته‌ خودش، متولد آخرین روزهای سال 1300 در خرمشاد یزد بود، که‌ 18 تیرماه سال 88 در سن 88سالگی در بیمارستان آتیه‌ تهران درگذشت و 21 تیرماه پس از تشییع از مسجد حظیره، در حسینیه‌ خرمشاه یزد در نزدیکی محل زندگی‌اش به خاک سپرده شد.

آثاری از جمله «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب»، «قصه‌های تازه از کتاب‌های کهن»، «گربه‌ی ناقلا»، «گربه‌ی تنبل»، «مثنوی» (برای بچه‌ها)، «مجموعه‌ی قصه‌های ساده» و تصحیح «مثنوی» مولوی (برای بزرگسالان) از او به یادگار مانده‌اند.

آذریزدی که او را پرتیراژترین نویسنده‌ تاریخ ادبیات کودک و نوجوان ایران می‌دانند، در مجموع، بیش از 20 عنوان کتاب برای بچه‌ها نوشته است.
 

پایان پیام/

کد خبر 149396

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha