به گزارش خبرگزاری شبستان، در پی سفر ناگهانی هیلاری کلینتون به افغانستان، "هیلاری کلینتون" وزیر امور خارجه آمریکا گفت: واشنگتن، افغانستان را همپیمان اصلی غیر عضو پیمان آتلانتیک شمالی می داند و امتیازات ویژه ای را به این کشور که قرار است بخش عمده ای از نیروهای این پیمان در اواخر سال 2014 میلادی آنجا را ترک کنند، اعطا می شود.
این اقدام در راستای همکاری در زمینه امنیت و دفاع در دراز مدت انجام می گیرد.
این مسئله بخشی از توافقنامه مشترک استراتژی بین افغانستان و ایالت متحده است که باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا با همتای افغانی اش "حامد کرزای" در آغاز ماه می گذشته امضا کرد.
مسئله " همپیمان اصلی غیر عضو در پیمان آتلانتیک شمالی" امتیازی را که به 15 کشور از جمله ژاپن و استرالیا یا مصر و بحرین اعطا کرد، تدوین کرد که به کشورهای مورد نظر اجازه می دهد تا از همکاری نظامی با ایالت متحده آمریکا به ویژه در زمینه توسعه و خرید سلاح بهره مند باشد.
اوباما و کرزای توافقنامه استراتژیک را در سفر غیر منتظره رئیس جمهوری آمریکا از کابل در دوم می گذشته پس ا زیکسال از حمله به اسامه بن لان در پاکستان امضا شد.
براساس این توافقنامه، برپایی پایگاه نظامی دایمی در افغانستان انجام نمی گیرد ولی این کشور ملزم به اجازه دادن برای ورود نیروهای آمریکایی تا 2014 است و پس از آن امکان باقی ماندن نیروهای آمریکایی در این کشور پس از این تاریخ به منظور آموزش نیروهای افغانستان وجود دارد.
این مشارکت آمریکا را به تعداد سربازان یا سطح سرمایه گذاری ها در آینده ملزم نمی کند.
بنابر گزارش ایلاف، همچنان در آمریکا 87 هزار سرباز در افغانستان وجود دارد که بزرگترین نیروی پیمان آتلانتیک شمالی(ایساف) به شمار می آید و قرار است که ماموریت این نیروها تا پایان 2014 پایان یابد.
همایش همکاری بین المللی در افغانستان روز یکشنبه در توکیو برگزار می شود و سرمایه گذاران بین المللی برای افغانستان میزان کمک هایشان را پس از خروج نیروها در اواخر 2014 میلادی مشخص می کنند.
پایان پیام/
نظر شما