به گزارش خبرنگار شبستان، بخشی از برنامه شب گذشته «هفت» -جمعه شب 16 تیر- به موضوع اخلاق در سینما اختصاص داشت که مهمانان این بخش محسن مومنیشریف، رییس حوزه هنری و سهیل جهانبیگلری مدیر عامل سازمان توسعه سینمایی سوره بودند. سخنان رییس حوزه هنری گویا جواب دوباره به اظهارات اخیر شمقدری بود.
در ابتدای این بحث مومنیشریف با اشاره به اینکه سینما در دوران کنونی نیازمند تحول است، گفت: «مدیران سینمایی ما به این نکته اذعان دارند که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، سینما در بین اقشار متدین جامعه جایگاه خوبی پیدا کرد، جایگاهی که تا قبل از پیروزی انقلاب وجود نداشت و در حال حاضر در تمام دنیا سینمای ایران را به عنوان سینمایی اخلاقگرا میشناسند».
رییس حوزه هنری ادامه داد: «در حال حاضر در جریان تولیدات سینمای ایران یک انحراف ایجاد شده است که باید منشا آن شناسایی شود. تولید برخی از آثار باعث شده که خانوادهها با سینما قهر کنند و به سالنهای سینما قدم نگذارند».
مومنیشریف در بخش دیگری از سخنانش گفت: «در جریان شورای سیاستگذاری حوزه هم به این نتیجه رسیدیم که در بخش اکران فیلمهایی که مناسب سینمای ایران نیست، مدیریتی داشته باشیم و در سالنهای سینمایی که متعلق به حوزه است فیلمهایی را که از نظر ما مشکل دارد، اکران نکنیم».
او تاکید کرد: «نمایش فیلمهایی که خلاف شرع است و ترویج روابط نامشروع در آنها اتفاق میافتد از نظر ما قابل دفاع نیست و آن فیلمها را اکران نمیکنیم».
این در حالی است که جواد شمقدری با توجه به حواشی اخیر اکران و چالش میان وزارت ارشاد و حوزه هنری گفته است: «تلاش میکنم باور کنم که این تحول (در مسوولان حوزه هنری) یک شبه اتفاق افتاده» و ریشه رفتار حوزه را در «رفتارهای سیاسی و مشاورت اعضای (تشکل) منحله خانه سینما که در حوزه هنری خانه کردهاند» دانسته بود، اما محسن مومنی ـ رییس حوزه هنری ـ در پاسخی تلویحی به وی تاکید کرد که «محدودیت اکران برخی فیلمها یک تصمیم ناگهانی و هیجانی نبوده» و تصمیمگیری را در این زمینه بر عهده شورای سیاستگذاری حوزه هنری دانسته بود.
رییس سازمان سینمایی کشور درباره مواضع حوزه هنری و حواشی اکران در جدیدترین اظهارنظرش، سازمان سینمایی وزارت ارشاد را به مادر واقعی کودکی تشبیه کرد که حاضر است در مقابل مادر دروغین، از سهم خود بگذرد تا مبادا این کودک از وسط دو نیمه شود.
شمقدری که در ادامه سخنانش «بقای سینمای ایران و حفظ آرامش در فضای اکران» را برای ارشاد بسیار مهم توصیف کرد، اهداف «بعضی» را ایجاد « بحران و نگرانی» دانست.
او همچنین با انتقاد از عملکرد حوزه هنری در اکران نکردن برخی فیلمها، برخی از اشتباهات شورای صنفی نمایش را پذیرفت اما در عین حال خاطرنشان کرد: «وقتی نماینده حوزه هم عضو این شوراست نمیپذیرم که بخواهند خود را از اشتباهات مبرا کنند چون می توانستند در همان ابتدا اعتراض کنند یا مسئولان امر را نسبت به بعضی تصمیمات هوشیار سازند».
شمقدری همچنین در بخش دیگری از سخنانش، علاقه حوزه هنری برای اکران «گشت ارشاد» که توسط همان نهاد از روی پرده برداشته شد را یاداور شد و تاکید کرد، هنگامیکه سینماهای حوزه به شدت در اکران فیلمهای آنچنانی مشتاق بودهاند، نمیتواند قبول کند یک شبه دلسوز فرهنگ و انقلاب و ارزشها شده باشند.
پایان پیام/
نظر شما