به گزارش خبرکاری شبستان از آذربایجان شرقی، فاز نخست بینظیرترین مصلای خاورمیانه با با گنجایش 60 هزار نفر در سال 87 به بهره برداری رسید و افتتاح فاز دوم آن نیز در قالب مجموعه کتابخانه، قرائت خانه و سالن اجتماعات این مجموعه را کاملتر کرد.
مجموع مساحت مصلای جدید امام خمینی (ره) که در جوار ارک علیشاه تبریز احداث شده 6هزار هکتار است و فاز اول آن در مساحتی بالغ بر 2 هکتار بیش از چهار سال است که مورد استفاده مردم مومن و ولایت مدار تبریز قرار گرفته است.
عملیات اجرایی ساخت مصلای بزرگ تبریز از سال 78 آغاز شده بود و فاز نخست آن 45 هزار متر مربع مساحت داشت که با ساخت و تکمیل فاز دوم به 75 هزار متر مربع افزایش پیدا کرد.
مصلای بزرگ تبریز از لحاظ روشنایی، سیستمهای صوتی و تصویری، استفاده از هنرهای اسلامی در آرایش و تجهیز داخلی و حتی فرشهای پهن شده طوری طراحی شده است که نمازگزاران در آن احساس آرامش روحی و روانی کنند.
مجموعه مصلای تبریز شامل قرائتخانه، کتابخانه، آمفیتئاتر مجهز به مانیتو، سیستم صوتی مجهز و همچنین سیستم حرارتی و سرویسهای پیشرفته در دو طبقه ساخته شده و از لحاظ فنی، استحکام، زیبایی به عنوان نخستین مصلای زیبایی کشور محسوب میشود که در شأن شهر اولین ها است.
این بنا بزرگترین مصلای مسقف کشور است که از حیث شکوه و ساختار معماری، در خاورمینه بی نظیر است.
احداث پارکینگ با ظرفیت 300خودرو در محدوده مصلای امام خمینی تبریز از دیگر ویژگی های این بنا است که با تکمیل مراحل عمرانی و نوسازی چهارراه شریعتی، تراکم جمعیتی مسیر فعلی، به چهار مسیر مختلف تقسیم شده و آغاز فعالیت پارکینگ، ترافیک این محدوده کاهش چشمگیری خواهد داشت.
پروژه مصلای تبریز و بنای ارک علیشاه، این اثر باستانی را جزئی از محوطه مصلای بزرگ امام خمینی تبریز است، این دو مجموعه، دو بنای باشکوه ایرانی- اسلامی هستند که امروز به عنوان دو اثر نفیس، مکمل و لازم و ملزوم یکدیگر بوده و در کنار هم، یک مجموعه فرهنگی مذهبی را تشکیل داده اند.
مصلای امام خمینی تبریز، با مساحت 75 هزار متر مربع و گنجایش 60 هزار نفر، دارای دو طبقه مجزا برای اقامه نماز و دو طبقه زیرزمینی، برای پوشش فعالیت های فرهنگی مصلی در نظر گرفته شده است، طبقه اول به عنوان مرکز امور اداری و طبقه دوم جهت فعالیت های فرهنگی از قبیل قرائتخانه با ظرفیت هزار نفر، سالن اجتماعات با ظرفیت یک هزار نفر برای برادران و خواهران، مخزن کتابخانه های تخصصی مجهز، موزه آثار مذهبی و وقفی و غرفه های مطالعاتی است.
بسیار جالب توجه است که در این بنا یک واحد مهدکودک مجهز نیز به منظور آرامش نمازگزاران و حفظ نظم مصلا، در نظر گرفته شده که فعالیت آن، رایگان بوده و مسئولیت نگهداری کودکان والدین شرکت کننده در نماز جمعه را بر عهده می گیرد.
تمام درهای ورودی و خروجی مجموعه مصلی، به طور یکپارچه، از چوب اعلای گردو بوده و در کارگاه های شهر مقدس ساخته شده است.
تمام مصلاهای کشورمان زیبا و باشکوه هستد؛ اما مصلای امام خمینی شهر تبریز، مجموعه باشکوهی است که از هر دوحیث زیبایی و استحکام، بی نظیر است به طوری که شاید بتوان گفت؛ تنها مسجدی که در این مورد با مصلای تبریز قابل مقایسه است؛ مسجد حضرت رسول در شهر مدینه است که این امر، به خصوص در تداعی معماری ستون ها، چینش اجزای مختلف و کتیبه های نسخ آیات قرآنی پیرامون مسجد، نمایان است.
پایان پیام/
نظر شما