تاکید وزیر ارشاد بر راه‌اندازی نهضت ترجمه/ اعتراض به راهکارهای درّی

مراسم گرامیداشت روز قلم، شامگاه گذشته 14 تیرماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون فرهنگی وزارت ارشاد و جمعی از اهل قلم در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری به همت خانه کتاب برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته در دو برنامه که به مناسبت روز قلم برگزار شد، شرکت و سخنانی را در ارتباط با این روز عنوان کرد.

 

وی در مراسم گرامیداشت روز قلم که به همت خانه کتاب برگزار شد، به میلاد منجی بشریت اشاره کرد و گفت: به دلیل تقارن روز قلم با شب ولادت منجی عالم بشریت حضرت مهدی(عج)، شادی و سرور این روز را مضاعف و چند برابر است امیدوارم همه اهالی قلم نگاه‌شان به آینده به گونه‌ای باشد که زمینه‌ساز ظهور آن منجی و موعود شود.

وی با بیان اهمیت نگارش و قلم، عنوان کرد: هر چه بر کاغذ ثبت نشود بعد از مدتی به فراموشی سپرده خواهد شد و از بین می‌رود، از این رو ائمه سفارش فراوانی به کتابت کرده‌اند. امروز از شاخصه‌های رشد جامعه‌ای، تعداد تیراژ کتاب و اهل قلم آن جامعه هستند، لذا این فرصت‌ها را باید مغتنم شمرد.

حسینی به نام گذاری روز ادبیات کودکان و نوجوانان اشاره کرد و این مهم را مناسب خواند و ابراز امیدواری کرد: مناسبت‌ها و فرصت‌‌های جدیدی برای جریان‌سازی فرهنگی ایجاد شود.

 

تاکید بر راه اندازی نهضت ترجمه

وی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب، اظهار کرد: رهبر انقلاب همواره در بازدید از نمایشگاه و دیدار با اهالی قلم، تأکید مؤکدی به ترجمه داشتند و دارند، حتی در نمایشگاه سال جاری هم فرمودند: «ترجمه جاده‌ای یک‌طرفه نیست»، از این رو کتاب‌‌های ما باید به زبان‌های مختلف ترجمه شود، برای این مهم نیازمند نهضت ترجمه و حرکت گسترده در این راستا هستیم.

وزیر ارشاد درادامه سخنانش خبری خوش داد و گفت: طبق بررسی‌ها صورت گرفته، فضایی در کنار باغ کتاب که می‌تواند در طول سال نمایشگاه مستمر و دائمی باشد، تهیه می کنیم، چرا که فضای دائمی نمایشگاه 125 هزار مترمربع است که 75 هزار متر آن در فضای باز و با سازه‌های موقت تعبیه شده و فضا بیش از 50 هزار متر نیست. از این رو برخی ناشران گلایه‌هایی را از عدم حضور و نبود جا مطرح می‌‌ کنند، اما بر طبق پیش‌بینی ها، 200 هزار مترمربع برای برگزاری نمایشگاه فضا نیاز داریم، از این رو جایی در نظر گرفته شده و امیدواریم کار آن به زودی آغاز شود، چرا که استقبال مردم از نمایشگاه کتاب تهران بی نظیر است.

حسینی در پایان با بیان اینکه اگر آثار خوبی داشته باشیم، این آثار دست‌مایه دیگر فعالیت‌های هنری خواهند بود، افزود: ملت ما این روند را در طول تاریخ نشان داده است ولو اینکه با هجمه مواجه باشد، اما به دلیل غنای فرهنگی مجدداً مسلط شده و حتی دیگران را تحت‌تأثیر این فرهنگ قرار می ‌دهد.

 

افتتاح باغ کتاب تا پایان سال 91

به گزارش شبستان، «علی‌اکبر اشعری» مدیر پروژه باغ کتاب نیز در این مراسم، طی سخنانی با اعلام مژده افتتاح باغ کتاب تا پایان سال، گزارشی از روند ساخت این پروژه ارائه داد. وی بیان کرد: یکی از وجوه باغ کتاب با نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران موضوعی بودن و چینش غرفه‌ها است. در باغ کتاب 16 موضوع تخصصی در نظر گرفته‌ایم و در این موضوعات ضمن مشورت‌های بسیار به جای استفاده رده‌بندی کتابخانه‌ای از روش‌های روز دنیا استفاده می‌کنیم.

اشعری گفت: فضای باغ کتاب مفرح و زیبا است که در بخشی از آن کتاب‌ها موضوعی در معرض عرضه به همراه مشاوران قرار دارد تا افراد را در جست‌وجوی کتاب‌ها راهنمایی کنند. در بخش دیگر از باغ کتاب تهران فضایی به چهار گروه برای کودکان و نوجوانان تقسیم شده است، در هر بخش ضمن اینکه کتاب‌های آن گروه موضوعی گنجانده شده، فضاهای کارگاهی یا محور کتاب نیز تدارک دیده شده که فکر می‌کنم این بخش برای خانواده‌ها جالب باشد.

 

سخنرانی درّی و اعتراض به سخنان و راهکارهای او

بر این اساس، «بهمن درّی» دیگر سخنران این مراسم بود که وی چندین راهکار درباره افزایش کتاب و کتابخوانی عنوان کرد و گفت: اگر بخواهیم اهالی قلم از استضعاف رهایی یابند، باید شمارگان کتاب افزایش یابد تا کتاب‌های نویسندگان به چاپ‌های مکرر رسد.

پس از سخنان بهمن دری، «حسن رضایی شریف‌آبادی» رئیس انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران از میان حاضران برخاسته و عنوان کرد: نسخه‌ای که آقای دری پیچیدند جواب نمی‌دهد.

وی با اشاره به فرزندش و زمانی که برای تحصیل در خارج کشور بوده، گفت: کتابخوانی یک رفتار است که در بزرگسالی شکل نمی‌گیرد، اما پس از 5 سال که به ایران آمدیم، فرزندم اگر شبی برایش کتاب نمی‌خواندیم، نمی‌خوابید. اما پس از یک سال اقامت در ایران این عادت از او رفت.

رضایی با انتقاد از وزیر آموزش و پرورش و سخنانش مبنی بر اینکه  هر فردی می‌تواندکتابدار باشد،‌ گفت: معمولاً از حذف پست کتابداری سخن به میان می‌آید و باید بگویم کتابدار امانتدار متروکه‌ای درمدرسه است، چراکه وقتی زنگ اتمام مدرسه به صدا درمی‌آید همه فرار می‌کنند، اما درخارج از کشور سیستم به گونه ای است که پس از اتمام کلاس باید فرزندانمان را به زور به خانه بیاوریم.

 

به گزارش شبستان، در این مراسم همچنین تنی چند از نویسندگان وشاعران نیز به ایراد سخن پرداختند.

 

پایان پیام/

کد خبر 148874

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha