به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین پورسیدآقایی، دبیر هشتمین همایش بین المللی دکترین مهدویت، صبح پنج شنبه، 15 تیر به ارائه گزارشی از روند برگزاری این همایش و همچنین مطالبی درباب ضرورت پرداختِ مضاعف به حوزه مهدویت پرداخت.
وی در ابتدای سخنان خود بااشاره به روایات متعدد و حدیث متواتر میان شیعه و سنی با موضوع مهدویت، گفت: مهدویت رکن رکین شیعه محسوب شده و هویت ماست.
دبیر هشتمین همایش بین المللی دکترین مهدویت تصریح کرد: مباحث مهم و گوناگون در حوزه های سیاسی، اجتماعی و تربیتی، منوط به آموزه های مهدوی می شود و خاستگاه این آموزه ها حوزه های علمیه هستند.
حجت الاسلام پورسیدآقایی به روند تاسیس موسسه "آینده روشن" به عنوان بانی برگزاری این همایش اشاره کرده و گفت: این موسسه به همت فضلای حوزه علمیه تاسیس شد و هدف آن ترویج و تبلیغ مباحث مهدوی در سطح وسیع و جهانی است. اما ما معتقدیم برای ترویج آموزه های مهدوی همچنان به تاسیس چند موسسه دیگر نیاز داریم.
وی بااشاره به رویکردهای موجود در آموزه های مهدویت به مولفه راهبردی این موضوع اشاره کرده و افزود: ضرورت پرداخت به مهدویت امروزه دوچندان احساس می شود و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص بکار گیری هنر می طلبد در این رابطه تلاش جدی صورت پذیرد.
دبیر همایش دکترین مهدویت فقه شیعه را به عنوان مولفه ای غنی عنوان کرد و بهره گیری از آن را اقدامی جهت راهبردی ساختن آموزه های مهدوی دانست.
حجت الاسلام پورسیدآقایی تصریح کرد: در حوزه مهدویت کم کاری داشته ایم و نیاز است برنامه 50 ساله پژوهشی در این رابطه طراحی شود.
وی ازجمله اهداف موسسه آینده روشن در این راستا را برخورد با تفکرات و جریانات انحرافی ازجمله "حجتیه" و "بهائیت" عنوان کرد و افزود: متاثریم از اینکه کرسی های نظریه پردازی افلاطون شناسی وجود دارد اما در رابطه با امام صادق(ع)، امام باقر(ع) و مهدویت چنین کرسی وجود ندارد و گاها می بینیم حتی دشمنان سرمایه گذاری بیشتری دارند تا بتوانند آموزه های مهدویت را خنثی کنند.
رئیس موسسه آینده روشن به مرور اجمالی دوره های گذشته همایش پرداخت و افزود: مقالات ارائه شده در هر دوره به عنوان منابع مستدلی در حوزه های مهدویت قابل بهره گیری است.
حجت الاسلام پورسیدآقایی به برنامه های همایش جاری اشاره کرد و افزود: برگزاری نشست "بیداری اسلامی، خیزش جهانی" ازجمله برنامه های ویژه ماست که در آن کارشناسان مقالات خود را ارائه می دهند.
وی تعداد مقالات برگزیده جهت ارائه در همایش را 25 عنوان ذکر کرد و افزود: از میان 45 میهمان خارجی حاضر در همایش، از کشورهای آمریکا، انگلستان، کانادا، هند، لیتوانی، هلند، مصر، لبنان، یمن، پاکستان، بحرین، الجزایر و بورکینافاسو 16 مقاله در هر کمیسیون ارائه می شود.
شایان ذکر است، هشتمین همایش بین المللی دکترین مهدویت 15 و 16 تیرماه مصادف با نیمه شعان المعظم باحضور جمعی از مسئولان کشوری و لشکری، میهمانان خارجی و داخلی در سالن همایش های بین المللی صداوسیما برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما