به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم اهدای جوایز برگزیدگان دهمین جشنواره قلم زرین که مصادف با روز قلم بود، عصر روز گذشته 14 تیرماه، با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعلی حدادعادل، معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد، «علی اکبر صادقی رشاد» رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، مجتبی رحماندوست، محسن پرویز و جمعی از نویسندگان و اعضای انجمن قلم ایران در محل این انجمن برگزار شد.
تعیین یک روز به نام ادبیات کودک و نوجوان در تقویم رسمی کشور
«سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در این مراسم طی سخنانی گفت: مناسبتهایی چون روز قلم مجالی برای پرداختن به اهالی قلم، کتابخوانی و ارتقای فرهنگ ادبی کشور است، البته برنامه های دیگری چون برگزاری جشنواره ها و نمایشگاه های کتاب نیز در ارتقای این فرهنگ به ما کمک میکنند.
وی بیان کرد: هفته گذشته در شورای فرهنگ عمومی مصوبه ای مطرح شد که امیدوارم در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز تصویب شود. این مصوبه مبنی بر این بود که یک روز در تقویم رسمی کشور، به نام روز «ادبیات کودک و نوجوان» در نظر گرفته شود.
حسینی با اشاره به تقارن این روز با سالروز وفات «مهدی آذریزدی»، گفت: قرار بر این بود که روز ادبیات کودک و نوجوان مقارن با وفات مهدی آذریزدی، نویسنده توانای عرصه ادبیات کودک، یعنی 18 تیرماه باشد، اما آقای حدادعادل در همین جلسه پیشنهاد کردند که به دلیل نشاط این روز، چه بهتر که روز ولادت مهدی آذریزدی به عنوان این روز انتخاب شود که نکته ظریفی بود که در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح خواهد شد.
به اعتقاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، روزهای مهم نباید فقط در تقویم بمانند بلکه باید در جهت تحقق اهداف فرهنگی از آنها استفاده شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه باید از «زبان»، «بیان» و «قلم»، به صورت توأم استفاده شود، اظهار کرد: آنچه که توسط زبان، بیان می شود در اثر گذشت زمان به فراموشی سپرده می شود، اما وقتی به نگارش در می آید، ماندگار می شود و حلقه واسط بین نسل ها شده و فاصله ها را از بین می برد.
درّی: وقتی وزیر ارشاد حضور دارند، صحبت کردن من نیاز نیست
«بهمن درّی» معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد در این مراسم در سخنانی کوتاه گفت: تصمیم نداشتم در این جلسه صحبتی داشته باشم، چرا که تا زمانی که وزیر حضور داشته باشند، من نباید صحبت کنم که وقتی آب هست چه نیت به تیمم است.
وی در ادامه به همکاری انجمن قلم ایران و بنیاد ادبیات داستانی اشاره کرد و افزود: باید آنچه که درباره ترجمه معکوس گفته شده در این همکاری دنبال شود.
درّی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری درباره ادبیات، گفت: شاید بتوان گفت بیشترین نکاتی که مقام معظم رهبری درباره فرهنگ و ادبیات فرمودند، مربوط به ادبیات داستانی است که در این راستا به متد و روش شناسی و مخاطب شناسی و حتی مخاطب یابی و ارزش افزوده در کتاب سازی توجه داشتند. این امور باید جنبه عملیاتی به خود بگیرد و اصحاب قلم نیز می توانند در این راستا کمک کنند.
معاون امور فرهنگی ارشاد با اشاره به خلأ در استان ها، اضافه کرد: استعدادهای بالقوه بسیاری در استان ها دیده می شود که باید بالفعل شود و انجمن قلم می تواند با کمک بنیاد ادبیات داستانی استعدادیابی وسیعی را صورت دهد.
رحماندوست، رشاد و پرویز، دیگر سخنرانان اختتامیه قلم زرین
به گزارش شبستان، سخنران دیگر این مراسم مجتبی رحماندوست، نماینده مجلس و عضو انجمن قلم ایران بود. رحماندوست که به گفته خودش متقاضی صحبت در این مراسم بود، طی سخنانی درباره سوره والعصر و وظایف اهالی قلم در قبال جهانی شدن آثار ادبی داخلی صحبت کرد.
در این مراسم همچنین «محسن پرویز» سخنگوی انجمن قلم ایران، درباره ثبت روز جهانی قلم در جهان اسلام به ایراد سخن پرداخت و گفت: همه نهادها و سازمان های فرهنگی باید در احیای روز قلم بکوشند، چرا که این روز متعلق به همه اهالی قلم است و فرصتی را فراهم میکند تا مسائل و موضوعات این حوزه مورد بحث قرار گیرد که نباید این فرصت را از دست بدهیم.
تنها قلم زرین، به رییس انجمن قلم تعلق گرفت
بر اساس این گزارش، در بخش داستان سیدمهدی شجاعی با کتاب «کمی دیرتر»، سیدهاشم حسینی با کتاب «قسمت دوم» و ابراهیم حسنبیگی با کتاب «قدیس» نامزد دریافت «قلم زرین» بودند اما تنها از خالق کتاب «قسمت دوم» تقدیر به عمل آمد.
همچنین در بخش شعر کتاب «تو سیب و گندم تو خود حوا» اثر محمد مرادی، مجموعه اشعار مریم خرمشاهی و کتاب «گریههای شمع خندههای باد» اثر عالیه مهرابی نامزدهای دریافت «قلم زرین» بودند که تنها از خالق کتاب «تو سیب و گندم تو خود حوا» سروده محمد مرادی تقدیر شد.
در بخش پژوهشهای ادبی نیز کتاب «موج و مرجان» نوشته مجتبی بشردوست، کتاب «نقد ادبی و نوعیت متن» نوشته عبدالعلی دستغیب، کتاب «ادبیات داستانی ایران» اثر محمدرضا سرشار و کتاب «تاریخ ادبیات و نقد ادبی در ایران» نوشته علی شفایی نامزدهای دریافت این بخش از «قلم زرین» بودند که تنها خالق کتاب «ادبیات داستانی ایران» جایزه این بخش را از آن خود کرد.
پایان پیام/
نظر شما