به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، محمدرضا رسولی، معاون فنی دامپزشکی استان همدان، بعدازظهر (14 تیر) در جمع خبرنگاران گفت: با وجود بیش از 800 نوع بیماری بین حیوان و انسان و ذبح غیر اصولی قربانی به دنبال ایجاد مرکز بهداشت با رعایت اصول استاندارد و عدم انتقال بیماری ار حیوان به انسان در همدان هستیم.
وی افزود: برخی شهروندان برای استقبال از حجاج اقدام به ذبح دام می کنند در حالی که مجموعه دامپزشکی آمادگی حضور به صورت رایگان در محل ذبح دام را دارد.
وی تصریح کرد: هیچ گوشتی در بازار بدون مهر دامپزشکی وجود ندارد اما در صورت ذبح خانگی دام باید اصول و قواعد بهداشتی را رعایت کرد.
وی افزود: بیماری تب کریمه کنگو یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام بوده که خوشبختانه تا کنون در استان همدان هیچ گزارشی از این بیماری نشده است.
وی یادآورشد: دام داران باید از تماس پوست و بدنشان به صورت مستقیم با ترشحات دام جلوگیری کنند همچنین شهروندان تا حد امکان از ذبح دام بدون حضور دامپزشک خودداری کنند.
وی با بیان اینکه برخی بیماری ها از جمله تب مالت نیز از دیگر بیماری های مشترک بین انسان و حیوان است که می تواند خسارت زیادی را به انسان و حیوان وارد کند، ادامه داد: سقط جنین در دام مهمترین علامت بیماری تب مالت است و این بیماری در بیشتر واقع می تواند منجر به ناباروری و یا کاهش شیر در دام شود.
وی با بیان اینکه بروز بیماری تب مالت در کشورهای مختلف می تواند میزان صادرات و واردات و جهانگردی را تحت تاثیر قرار بدهد، اضافه کرد: کنترل درمبارزه با بیماری تب مالت 20 درصد و واکسیناسیون نیز 80 درصد در کنترل بیماری موثر می باشد.
وی بیان کرد: در سال جاری تاکنون 950هزار راس دام در استان واکسینه شده اند و تا پایان مرداد ماه نیز این واکسیناسیون ادامه خواهد داشت.
پایان پیام/
نظر شما