بیست و نهمین شماره "اندیشه تقریب" منتشر شد

بیست و نهمین شماره فصل‌نامه "اندیشه تقریب" به صاحب امتیازی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مدیرمسئولی علی‌اصغر اوحدی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، بیست و نهمین شماره "اندیشه تقریب" به صاحب امتیازی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مدیرمسئولی علی‌اصغر اوحدی با سرمقاله "ضرورت همراهی بیداری اسلامی با وحدت اسلامی" و مقالاتی در بخش‌های مقالات اندیشه‌ای، پیشگامان تقریب، سرزمین‌های جهان اسلام اخبار فرهنگی، مأخذشناسی اندیشه تقریب، نمایه شماره‌های پیشین مجله و چکیده مقالات به زبان‌های انگلیسی و عربی منتشر شد.

مقاله "وحدت و انسجام اسلامی از دیدگاه قرآن و نهج‌البلاغه" که به قلم سیدحنان رضوی نگاشته شده است به بررسی انواع وحدت، مبانی و محورهای وحدت، راهکارهای عملی ایجاد وحدت اسلامی و آثار وحدت اسلامی پرداخته است.

نویسنده مقاله پس از بررسی لغوی و اصطلاحی واژه وحدت و اتحاد، انواع وحدت را از دیدگاه قرآن و نهج‌البلاغه بررسی کرده و با اعتباری جامعه‌شناختی و از نگاهی دینی به سه قسم وحدت یعنی وحدت در حوزه جوامع بشری، وحدت در حوزه ادیان توحیدی و وحدت در حوزه اسلامی اشاره کرده است.

وی سپس به مبانی و محورهای وحدت اشاره کرده و نمونه‌هایی مانند توحید، اسلام، قرآن، پیامبر اکرم(ص)، دوستی اهل بیت(ع)، برادری اسلامی، قبله مسلمین و مراسم عبادی حج را به عنوان این مبانی و محورها معرفی کرده است.

 

رضوی در مقاله خود به تشریح راهکارهای عملی وحدت پرداخته و مواردی همچون تحکیم مشترکات، تحمل عقاید متقابل، انتقاد بدون اهانت، ارتباط علمی دانشمندان اسلامی، اجتناب از تعصب، فرهنگ‌سازی وحدت اسلامی، خیرخواهی متقابل از دیدگاه قرآن و نهج‌البلاغه را به طور مختصر مورد بررسی قرار داده است و در پایان امنیت، عزت و اقتدار ملی، رشد جامعه اسلامی و افزایش نعمت‌های الهی را به عنوان آثار وحدت اسلامی برشمرده شده است.

"اجتهاد و نواندیشی" به قلم آیت‌الله تسخیری، "راهبرد پیامبر اعظم(ص) در فرهنگ‌سازی وحدت اسلام" نوشته سیدعلاءالدین شاهرخی، "بررسی نظریه ابن‌تیمیه در انکار شاگردی ابن‌عباس نزد امام علی(ع) و نقد آن با تکیه بر منابع اهل سنت" از محسن رفیعی و معصومه شریفی، "راهکارهای قرآنی وحدت و تقریب؛ راهکارها و سیاست‌ها جهت عملی کردن تقریب و حرکت به سوی وحدت با رویکرد قرآنی" نوشته فاطمه ناصرمعدلی از دیگر مقالات اندیشه‌ای این شماره از فصلنامه "اندیشه تقریب" است.

 

"ابن شهر آشوب عالم تقریبی قرن ششم" نوشته امان‌الله شفایی، "کشورشناسی تانزانیا" اثری از لیلا و آمنه قلندرلکی سلطانی، "اندیشه اتحاد در رساله "تنبیه الامة و تنزیه الملة" میرزای نائینی"، نوشته بهنام دارابی از دیگر مقالات شماره 29 "اندیشه تقریب" است.

شایان ذکر است، این فصل نامه به صاحب امتیازی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مدیرمسئولی علی‌اصغر اوحدی که بیست و هشتمین شماره آن اخیراً با قیمت 20 هزار ریال از سوی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی منتشر شده است.


پایان پیام/

کد خبر 148671

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha