به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام سید محمود موسوی مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت ولی عصر(عج) خوزستان، امروز(4 بهمن) در نشست خبری این یادواره که در سالن اجتماعات کانون فرهنگی ورزشی شهید علی هاشمی برگزار شد، با بیان اینکه خوزستان 183 شهید روحانی و طلبه را تقدیم انقلاب و جنگ تحمیلی کرده است، گفت: این یادواره با حضور آیت الله نوری همدانی، مسئولان و فرماندهان لشکری و کشوری، خانواده های شهدا، جانبازان و ایثارگران و مردم ولایت مدار خوزستان در سالن اجنتماعات نفت اهواز برگزار می شود.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال گذشته برگزاری یادواره های شهدای روحانی و طلبه به استان ابلاغ شده است، به اجرایی کردن مراحل سه گانه مربوط به این موضوع اشاره کرد و اظهار داشت: پس از ابلاغیه از سوی ستاد مرکزی یادواره، آثار شهدا و آمار و موارد مربوط به این موضوع بررسی شد و تاکنون توانستیم 183 شهید روحانی را در سطح استان شناسایی کنیم.
حجت الاسلام موسوی، برنامه ریزی برای یادواره و تشکیل جلسات، کمیته ها و کمیسیون ها را از مراحل دیگری این امر دانست و تصریح کرد: تاکنون 10 یادواره شهدای روحانی در سطح شهرستان های آبادان، بهبهان، دزفول، رامهرمز، خرمشهر، امیدیه، مسجد سلیمان و اهواز اجرا شده ولی تاکنون برنامه جامعی به صورت استانی در این خصوص برگزار نشده است.
وی با اشاره به اینکه شهید قنوتی اولین شهید روحانی جنگ تحمیلی است، افزود: این شهید از شهدای محوری است و بسیج طلاب کل کشور در روز شهادت این شهید، یادواره های مختلفی برگزار می کنند و این امر به عنوان ابلاغیه به سراسر کشور اعلام شده است.
در ادامه حجت الاسلام طه توکلی، سخنگوی یادواره شهدای روحانی طلبه خوزستان، با تسلیت فرا رسیدن اربعین حسینی، به نقش و جایگاه روحانیت در سال های مبارزات انقلابی از سال 1342 تا 57 اشاره کرد و اذعان داشت: روحانیت همیشه در این دوران پیش قراول بودند، زیرا علاوه بر وظایف تبلیغی، ترویج اسلام و انقلاب و چالش های اعتقادی که وظیفه ذاتی هر طلبه و روحانی است، در بصیرت افزایی و روشنگری افراد جامعه نیز نقش بسزایی داشته اند.
وی اضافه کرد: روحانیون و علما در مبارزات قبل از انقلاب، از جمله انقلاب مشروطه، قرارداد 1919، صنعت نفت و قیام 15 خرداد 42 و... نقش مهمی را ایفا کردند و در جریان پیروزی انقلاب نیز نسبت به گروه ها و احزاب نقش مهم تری را بر عهده داشتند.
وی بیان کرد: روحانیت به تناسب رسالت دینی و وظیفه شرعی خود و پیام رسانی و خنثی کردن جنگ روانی دشمن، لباس رزم پوشیدند و در کنار فرماندهان، بسیجیان، سپاه و ارتش وارد جبهه شدند و افتخاراتی را برای کشور به ارمغان آوردند.
حجت الاسلام توکلی، خاطر نشان کرد: در میان 183 شهید روحانی در خوزستان، هشت شهید بر اساس سوابق علمی، مبارزاتی و مسئولیت هایی که در جنگ تحمیلی بر عهده داشتند به صورت محوری معرفی شدند که حجج اسلام محمد حسن شریف قنوتی، سید فرخ الدین طباطبایی، سید ابوالقاسم موسوی دامغانی، سید محمد کاظم دانش، عبدالکریم بخردیان، عبدالحسین سبحانی دزفولی، احمد جعفریان و سید عبدالحسن موسوی از جمله این شهدا هستند.
پایان پیام/
نظر شما