به گزارش خبرگزاری شبستان، مجید جلالی درباره رقابتهای یورو 2012 و شرایط مختلف آن صحبت کرد.
وی گفت: این رقابت ها از جنبههای مختلفی می تواند راه گشایی باشد. در زمینههایی از جمله سازماندهی، برنامهریزی، استادیوم، نحوه بلیت فروشی ، نوع برگزاری بازیها، زمینههای اجرایی و بخش امنیتی.
جلالی به بخش فنی نیز اشاره کرد و افزود: آنها حتی در جنبههای فنی نیز نکاتی را ارائه میکنند که بسیار مفید است. شانزده تیم این جام را میتوان به سه گروه تقسیم کرد که هر کدام از این گروهها، برای رسیدن به موفقیت فنی خود از روشهای مختلفی استفاده میکردند. یک گروه روش سنتی عمل میکردند و دوست داشتند از این طریق به موفقیت برسند که البته دیدیم هنوز بعضی از این روشهای سنتی کارآمد هستند. تیمهای مانند انگلیس، یونان و ایتالیا در این گروه قرار میگیرند که البته ایتالیا تا حدی از این روش استفاده میکرد.
وی ادامه داد: گروه دیگر تیمهایی بودند که برای رسیدن به موفقیت خود سعی میکردند در ایدههای تیمی تحت تاثیر قابلیت ستارههایشان عمل کنند و بر اساس ستارههایشان برنامهریزی میکردند که تیمهایی مانند پرتغال به این شکل عمل میکردند. گروه دیگر تیمهایی بودند که از گروه 10 سال پیش برنامهریزی برای توسعه فوتبالشان داشتند و از طریق آن میخواهند آینده را از آن خود کنند. تیمهایی مانند روسیه، کرواسی، اسپانیا و در راس آنها آلمان میخواستند از طریق توسعه بلند مدت به موفقیت پایدار برسند.
جلالی در ادامه بیان کرد: بنابراین روش کار هر سه گروه میتوانست منجر به موفقیت تیمها شود. حالا ما به عنوان کشوری که میخواهیم فوتبالمان پیشرفت کند باید انتخاب کنیم که از کدام راه میتوانیم پیش برویم. این انتخاب دست ماست و با توجه به وضعیت فرهنگی، نگرش افکار مردم و رسانهها باید تصمیم بگیریم که آیا موفقیت را بر اساس به روش قدیمی میخواهیم یا در سایه عملکرد ستارهها یا این که با برنامهای که حاصل کار چندین ساله است.
این کارشناس فوتبال در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط فوتبال ما کدام روش کارآمدتر است؟ گفت: اگر بخواهیم بگویم که کدام روش را انتخاب کنیم درستتر است، باید گفت که روش سوم کاملا اصولی، علمی و پایدار است. در 20 سال گذشته کشورهایی که به این روش روی آوردهاند، عناوین زیادی را با موفقیتهای پایدار کسب کردهاند. 20 سال پیش فرانسه همین کار را کرد که شروع آن همراه با قهرمانی جام جهانی، جام کنفدراسیونها و یورو بود و فوتبالشان ارتقا پیدا کرد. پس از آن اسپانیا این کار را آغاز کرد و میبینید که شش سال است که تمام جامها را از آن خود کرده است . حالا هم آلمان این روش را پیش گرفته و از این به بعد تیم ملی این کشور است که جامها را میگیرد.
جلالی درباره ویژگیهای فرهنگی موجود در رقابتهای یورو 2012 نیز، گفت: نحوه برخورد بازیکنان و مربیان با یکدیگر و رفتارهای تماشاگران را در این رقابتها دیدیم. حتی در بازیهای آخر دیدیم که رفتار تماشاگران نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است. در دورهای عدهای از هواداران انگلیسی دست به آشوب میزدند که امسال حتی کسی آنها را هم ندید. یا در شب فینال کودکانی را دیدیم که به زمین آمده بودند و این مساله طراوت خاصی به فوتبال میدهد و نشان داد که فوتبال در کنار خانوادهها زیبا میشود، اما ما در کشورمان خانوادهها را از دیدن فوتبال محروم کردهایم در حالی که میبینیم که حضور خانوادهها چه طراوتی به فوتبال میدهد.
جلالی با اشاره به شعار Respect در رقابتهای یورو که به معنی «احترام» است درباره تاثیر این شعار در نوع نگاه مربیان، بازیکنان و تماشاگران یورو، گفت: چیزی که امروزه در دنیا به عنوان شعار در اولویت ارتباط ، رفتارها، منشها و حتی فرهنگها مدنظر قرار میگیرد، واژه Respect یا احترام است که فیفا و یوفا همه جا از این مساله استفاده میکنند تا بگوید باید احترام به عنوان یک عادت شود. یعنی این که در همه جا و به همه احترام گذاشته شود و از این منظر به همه موضوعات نگاه کنیم.
وی ادامه داد: آنها اعتقاد دارند که همه چیز بر اساس ارتباط سالم پیش میرود، یعنی کسی دید تهدید آمیزی نسبت به اتفاقات ندارد. وقتی داور سوت اشتباهی میزند، کسی فکر نمیکند که جریانی پشت کار او وجود دارد. چنین دیدی در میان آنها نیست و آنها در طول زمان مطمئن شدند که این اتفاقات به صورت آگاهانه پیش نمیآید. ما هم ابتدا باید تردیدها و فسادها را از بین ببریم و از بالاترین سطح با این فسادها مقابله کنیم. در غیر این صورت رفتار احترام آمیز نهادینه نمیشود. اگر آنها توانستند احترام را نهادینه کنند، به این دلیل است که اعتماد جای تردید را گرفته است.
وی همچنین ادامه داد: در تلاشیم تا با همکاری دکتر احسانی رییس کمیته آموزش فدراسیون فوتبال و کانون مربیان همایشی را برگزار کنیم که مربیان و رسانهها در آن شرکت کنند. به نظر من این رقابتها دستاوردهای زیادی دارد که میتواند به ما کمک کند.
پایان پیام/
نظر شما