نباید پرونده فساد بانکی اخیر بر فعالیت‌های بانکی سایه بیندازد

رییس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه نباید جسارت و تحرک از نظام بانکی گرفته شود، از سلامت نظام بانکی به عنوان محور سلامت اقتصادی کشور یاد کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام پورمحمدی، رییس سازمان بازرسی کل کشور در جلسه ای که در سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد،‌ گفت: سازمان بازرسی کل کشور قصد دارد بیشتر با دغدغه‌ها و نگرانی‌های مدیران بانک‌ها از هر جنسی که هست آشنا شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور همچنین پس از آن که مدیران بانک‌ها مشکلات و مباحث خود را مطرح کردند با اشاره به پیشنهادی مبنی بر تشکیل یک کارگروه مشترک برای آسیب شناسی و ارائه راهکارها، گفت: سازمان بازرسی کل کشور بخش متمرکزی در این حوزه دارد و برای تشکیل این کارگروه آماده است. چنانچه مدیران بانکی بتوانند تیمی را برای این موضوع اختصاص دهند سازمان بازرسی کل کشور نیز آماده است تا موضوعات به صورت دقیق‌تر،‌حرفه ای تر و کارشناسی‌تر تعقیب شود و به راهکار مشخصی برسد.

وی در خصوص ابراز علاقه مدیران بانکی برای تکرار این جلسات گفت: سازمان بازرسی کل کشور آماده است تا جلسات مشترک با مدیران بانکی داشته باشد. مشکلات پیچیده نظام بانکی و نظارت بر عملیات بانکی مباحث قابل توجهی است و طبعاً نیازمند نشست‌های مشترک بیشتری بین مدیران بانکی و سازمان بازرسی است. در این نشست‌ها پیشنهادها و تجربه‌های بهتری قابل ارائه است و فکر می‌کنیم به کارآمدی بیشتر می‌انجامد. باید در این نشست‌ها نگاه مدیران بانکی به بازرسی و توقعات ما از مدیران بانک‌ها و مرزهای نظارت و اجرا مطرح شود.

نظارتی که به افزایش کارایی و رضایت شهروندان نینجامد فایده ای ندارد

پورمحمدی با طرح این موضوع که هدف از نظارت چیست گفت: اگر نظارت به افزایش راندمان و کارایی و مطلوبیت فعالیت جاری کشور که در نهایت تحصیل رضایت شهروندان نینجامد از نظر ما بی‌فایده، بی‌مفهوم و تهی است. اینکه ساز و برگ نظارتی زیادی راه بیافتد، رفت و آمدها،‌گزارش دهی و گزارش گیری، ‌اظهارنظر، برخورد و سایر مسایل نظارت و بازرسی انجام شود ولی در نهایت منجر به بهبود و بهره‌وری و راندمان بیشتر و تسهیل امور در خدمت مردم و رضایت شهروندان نشود چه فایده ای دارد؟

مسایل اخیر حوزه نظام بانکی به یک آوار روی بانک‌ها تبدیل شد

رئیس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: نیازمند تعامل و اشتراک دیدگاه هستیم. بنابراین این موضوع خود می‌تواند یک موضوع اصلی برای نشست ما باشد که داستان سلامت نظام بانکی که محور سلامت اقتصادی کشور است بررسی شود.

وی با بیان اینکه اگر نظام بانکی سالم و قوی عمل کند سیستم اقتصادی کشور را می‌تواند کنترل کرده و سالم نگه دارد، تصریح کرد: بحث سلامت نظام بانکی و پرونده‌ها و مسایلی که اخیراً اتفاق افتاد متأسفانه به یک آوار روی بانک‌ها تبدیل شد و این یک آسیب جدی است.

پورمحمدی با اشاره به اهمیت فعالیت و خدمات بانکی گفت: اگر خدمات بانکی به هر دلیلی یک ساعت در کشور مختل شود آن زمان مشخص می‌شود که چه اتفاقی در کشور می‌افتد. اما گاهی از این اهمیت غافل بوده و برخی مشکلات این حوزه را با بزرگنمایی به حوزه‌های دیگر تعمیم داده و در افکار عمومی فضاهای سخت و تند ایجاد می‌کنند. وی ادامه داد: از ابتدای امسال تا کنون با گروههای مختلف از جمله اتاق بازرگانی استانها حداقل 60 جلسه عمومی داشتم. قضاوت عمومی و قضاوت بخش‌های تخصصی و نخبگان جامعه نسبت به رفتار بانکی در حوزه صنعت و اقتصاد، شنیدنی است و نیاز است دو طرف حرف‌های همدیگر را بشنوند. سازمان بازرسی تلاش دارد این دوگانگی و دو نوع دیدگاه را مقداری تنظیم کند.

میزان تناسب توسعه سیستم بانکی با سیستم اقتصادی

وی گفت: در جلساتی که با اکثر فعالان اقتصادی و اغلب اتاق‌های بازرگانی استان‌های مختلف کشور داشتم عنوان می‌کردند که به جای توسعه واحدهای تولیدی، مؤسسات بانکی توسعه پیدا می‌کند. همچنین عنوان می‌کردند که از رونق بانک‌ها و مؤسسات بانکی ناراحت نیستیم ولی این رونق باید با توسعه بنگاه‌های اقتصادی و رشد اقتصادی کشور متناسب باشد.

پورمحمدی با تاکید بر اینکه باید بین توسعه نظام اقتصادی و نظام بانکی تناسبی وجود داشته باشد، گفت: در این زمینه دیدگاه‌های متعددی وجود دارد. عده ای به تکثیر بانک‌ها و توسعه آن‌ها به شدت اعتقاد دارند و برخی به دیدگاه مقابل. صاحب نظران بگویند تناسب سیستم بانکی و مؤسسات مالی با سیستم اقتصادی و توسعه اقتصادی در کشور چقدر باید باشد؟ این حرف به صورت جدی مطرح است.

تولید، مرکز ثقل حوزه اقتصاد و توسعه است

رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اهمیت تولید در کشور گفت: مرکز ثقل حوزه اقتصاد و توسعه کشور بحث تولید است و یکی از موضوعاتی که می‌تواند محور نشست‌های مشترک سازمان بازرسی با بانک‌ها باشد این است که بانک‌ها برای افزایش تولید چه کاری می‌توانند بکنند.

وی ادامه داد: باید سهم هر واحد در میزان تولید مشخص شود. مثلاً مشخص شود که بانک‌ها یا سازمان بازرسی در میزان تولید چقدر نقش دارد و بعد در راستای حل مشکلات آن گام برداریم.

نظارت درون سیستمی بانک‌ها تقویت شود

وی با تاکید بر شکل گیری نظارت درون بانکی گفت: تقویت ساختار نظارت درون سیستمی در نظام بانکی ضروری است. سازمان بازرسی کل کشور طی چند سال اخیر بارها گزارش داد تا زمانی که نظارت درون سیستمی بانک‌ها و بانک مرکزی به سامان نرسد نمی‌توان کاملاً جلوی فساد را گرفت و با وضعیت فعلی نظارت بر نظام بانکی سخت است.

رئیس سازمان بازرسی در پایان گفت: از پرونده فساد بانکی اخیر با جسارت عبور کنید و از نظر روانی مسلط شوید تا در فرصت مناسب عیب‌های آن را رفع کنیم. هر چه زودتر موضوع تولید را جلو انداخته و در حین عملیات مثبت تولید، ضعف‌های سیستمی و ساختاری را حل کنیم.

این نشست با هدف تقویت همکاری بین سازمان بازرسی و بانک‌ها، تشویق بانک‌ها به تحرک و ارائه خدمات بیشتر به فعالان اقتصادی و مردم برای کمک به تولید برگزار شد. در این نشست، مدیران بانک‌ها نیز مشکلات و مباحث خود را مطرح کردند.

پایان پیام/

کد خبر 148590

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha