برخورد با تجملات مساجد در عصر ظهور/مساجد توسعه می یابند

یک پژوهشگر مهدویت با اشاره به توسعه مساجد در دوران ظهور حضرت مهدی (عج) و تاکید بر سادگی در ساخت مسجد گفت: با فراگیر شدن اسلام در عصر ظهور، مساجد بر اساس تقوا و پاکی، بیش از گذشته توسعه می یابند.

حجت‌الاسلام محمدرضا فؤادیان، پژوهشگر مهدویت در تشریح جایگاه مساجد در عصر ظهور به خبرنگار شبستان گفت: بنا بر تاکیدات روایات اسلامی سیره و روش امام زمان (عج) در عصر ظهور همچون سیره پیامبر (ص) است. با مرور زندگی‌نامه پیامبر (ص) می‌بینیم که نبی مکرم اسلام از مسجد به عنوان اساس و پایگاه همه امورات جامعه بهره برداری می کردند، همین وی‍ژگی در عصر ظهور احیا می شود.


وی با بیان اینکه در عصر ظهور مساجد از دو بعد بازنگری می شوند، ادامه داد: اصلاح ظواهر، پیرایه های مسجد و محتوای درون مسجد از جمله اصلاحاتی است که در حکومت مهدوی در مورد مساجد در دستور کار است چرا که مساجد هر چه قدر ساده و بی تجملات باشند انسان را به خدا نزدیک تر می کنند.

 

وی افزود: هرچقدر تجملات در مسجد بیشتر به کار رود زمینه ساز غفلت انسان از حق تعالی می شود. در حال حاضر در برخی از مساجد به گونه‌ای تجملات به کار رفته است که عظمت مسجد انسان را به خود مشغول و از یاد خدا غافل می کند. بنابراین برخورد با تجملات مساجد از جمله مواردی است که در حکومت مهدوی مورد توجه است.


این استاد مرکز تخصصی مهدویت با انتقاد از بی توجهی به جایگاه مساجد در عصر کنونی به عنوان پایگاه تبلیغ فرهنگ اسلام و زمینه ساز برای ظهور، خاطر نشان کرد: مساجد در عصر ظهور به هویت و حقیقت خود بازمی‌گردد به گونه ای که در روایات اسلامی آمده است مسجد کوفه پایتخت حکومت مهدوی می‌شود و مدیریت جهان از این مسجد صورت می گیرد.
 

این پژوهشگر مهدویت با اشاره به توسعه عظیم مساجد در دوران ظهور مهدی (عج) گفت: با توجه به جهانگیر شدن اسلام در عصر ظهور، مساجد در این دوران بر اساس تقوا و پاکی بیش از گذشته توسعه می یابند چرا که توسعه اسلام و روی آوردن به مساجد و معنویات چنین امری را به دنبال دارد. در روایاتی از امام صادق(ع) آمده است: هنگامی که قائم آل محمد (ص) قیام کند، در پشت کوفه مسجدی می سازد که دارای هزار در است و خانه های مردم کوفه به نهر کربلا متصل می شوند.


وی با تبیین دیگر ویژگی های مساجد در عصر ظهور گفت: مساجد به قدری در عصر ظهور جایگاه رفیع می یابند که محل کسب علم و دانش مومنین می‌شوند و دیدار سران و ادیان بزرگ ممالک با حضرت مهدی (عج) در مسجد صورت می گیرد. در واقع رویکرد دوباره‌ به مساجد در عصر ظهور موجب می شود که مساجدی که همچون مسجد ضرار که پایگاه شرک و نفاق هستند از بین ‌بروند.

 

محیط مقدس مسجد تنها مکان سالم
وی با بیان اینکه در دوران آخرالزمان فساد سراسر جهان را در برمی‌گیرد و همه مکان‌ها در اثر این فتنه‌ها و فساد، آلوده می‌شوند، اما تنها مکانی که نسبت به سایر محیط‌ ها سالم می‌ماند، محیط مقدس مسجد است، بیان کرد: اگر کسی بخواهد در این عصر دین خود را حفظ کند و ایمان خود را تقویت کند تنها با حضور در مسجد می تواند این کار را انجام دهد زیرا که زمینه حرکت در مسیر دین در مسجد فراهم است.


حجت الاسلام فوادیان با اشاره به جایگاه مسجد به عنوان تنها مکان برای شناخت مسیر اطاعت خدا و سیره رسول خدا (ص) و ائمه اطهار (ع) تاکید کرد: محیط مسجد اثر تربیتی خاص دارد و انسان را به مقام صدیقین و شهدا نزدیک می کند و کسانی که به این مقام برسند همان انسان های متقین و مخلصین هستند که در آخر الزمان زمینه ظهور امام زمان (عج) را فراهم و خودشان را برای جنگ با کفار در رکاب امام زمان (عج) آماده می‌کنند.

 

اهل مسجد، سربازان مخلص امام زمان(عج)
وی با تاکید بر اینکه افراد مؤمن و با تقوی همواره در مسجد گردهم می آیند و راه به دست آوردن ایمان و تقوی در مسجد برای آنها تبیین می شود، گفت: پیامبر اکرم (ص) در مورد جایگاه مسجد می فرمایند: «همانا مجلس مؤمن مسجد است» و در جای دیگر می فرمایند: «مسجد خانه هر پرهیزگاری است». بنابراین انسان هر چقدر با مسجد انس گیرد از دنیای فانی دور شود به خدا نزدیک تر می شود.

 

حجت الاسلام فوادیان ادامه داد: اکثر انسان های مؤمن، مخلص و با تقوا و پرهیزگار از سربازان مخلص امام زمان(ع) هستند که در مسجد پرورش یافته اند و در دل مسجد به درجه اخلاص رسیده اند.
 

این محقق مهدویت با اشاره به اینکه ظهور حضرت مهدی (عج) نیاز به زمینه‌سازی دارد و این زمینه‌سازی باید توسط منتظران صورت گیرد، تصریح کرد: مسجد از مکان‌های اجتماعی است که بیشتری تاثیرگذاری را بر مردم دارد. در حال حاضر مساجد می‌توانند در زمینه سازی ظهور نقش مهمی ایفا کنند.

 

حرکت به سمت مولفه های مهدوی، وظیفه مساجد در آخرالزمان

حجت الاسلام فوادیان با تاکید بر ایجاد کانون مهدویت در مساجد به منظور تربیت یاور برای حضرت مهدی (عج) خاطرنشان کرد: چنانچه مساجد بخواهند وظایف دینی خود را در دوران غیبت انجام دهند باید رویکرد مهدوی داشته باشند. همان‌گونه در دوران جنگ بهترین مکان برای کادرسازی و تربیت نیرو برای جبهه‌های حق بر علیه باطل مساجد بودند الان و در دوران غیبت نقش مساجد در زمینه سازی ظهور سنگین است. بنابراین مساجد باید کانون مفید و فعال برای تربیت زمینه‌سازان و ارادتمندان حضرت ولی‌عصر (عج) باشند.


وی در مورد جایگاه مسجد در حکومت حضرت بقیه الله(عج) گفت: ظهور امام زمان (عج)، شروع حکومت و ادامه حکومت اسلامی از مساجد است. در بعضی از روایات آمده است که حضرت حجت (عج) در آغاز کار با اندکی از یاران ظهور می‌کند و ظهورش در مسجدالحرام اتفاق می‌افتد. امام باقر (ع) نیز در این باره فرموده است: «همانا قائم ما از راه کوه ذی‌طوبی با 313 مرد به عدد رزمندگان جنگ بدر می‌آید تا اینکه به حجرالاسود تکیه داده و پرچم پیامبر (ص) را می‌افرازد.» بنابراین روایت شروع نهضت جهانی حضرت مهدی (عج) از مسجدالحرام است و از آنجا به دنیا پیام می دهد و ندای ملکوتی «اناالمهدی» را به گوش جهانیان می رسد.


پایان پیام/

 

کد خبر 148326

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha