قباد مینمنت آبادی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان در گفت و گو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: به منظور عملی کردن دغدغه های ادبی و فرهنگی مقام معظم رهبری در مقابله با تهاجم فرهنگی، تقویت استکبارستیزی و نشر دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی، معرفی غنای فرهنگی و معنوی دستاوردهای انقلاب اسلامی به کشورهای اسلامی منطقه و دیگر نقاط جهان و ارتقا کمی و کیفی تولیدات فاخر داستانی در کشور و جهان اسلام نخستین جشنواره بین المللی ادبیات داستانی گولان به میزبانی کردستان برگزار می شود.
وی افزود: این جشنواره عظیم فرهنگی و ادبی در چهار بخش مختلف و به چهار زبان انگلیسی، عربی، فارسی و کردی برگزار خواهد شد و خوشبختانه پس از توزیع فراخوان جشنواره در داخل کشور و ارسال فراخوان ها به سایر نقاط جهان از جمله کشورهای همسایه تاکنون 735اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان افزود: مروری بر آثار برگزیدگان جشنواره های کشوری با حضور15 اثر برگزیده جشنوارهها و جوایز ادبی حوزه داستان ،برگزاری همایش و نشست پژوهشی ادبیات داستانی با محوریت بررسی موضوع جایگاه ادبیات داستانی در تقویت هویت دینی اسلامی و پیشرفت در حوزه داستان از جمله بخش های درنظر گرفته شده برای این جشنواره است.
میمنتآبادی افزود: در بخش بین الملل این جشنواره، داستان های کوتاه ارسالی از سوی داستان نویسان کشورهای همسایه ایران با همکاری رایزن فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بخش بین المللی بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان بررسی و ارزیابی میشود.
وی خاطر نشان کرد: ادبیات داستانی مقاومت،پایداری و خاطره نویسی با بررسی آثار نویسندگان داستان دفاع مقدس، ترویج فرهنگی ایثار و شهادت،تبلیغ فرهنگ حجاب و عفاف، فرهنگ بصیرت و بیداری اسلامی و خاطره نویسان ایام پیروزی انقلاب اسلامی و 8 سال دفاع مقدس و مقاومت انتفاضه مردم لبنان و فلسطین از دیگر بخش های این جشنواره به شمار می آید.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان اظهار داشت: هر نویسنده می تواند حداکثر در دو بخش شرکت نموده و در هر بخش نیز دو اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال کند.
میمنت آبادی افزود: به جز بخش مروری بر آثار برگزیدگان جشنوراه های کشوری، آثاری که به بخش نهایی جشنواره های مشابه راه یافته باشند پذیرفته نخواهند شد وآثار برگزیده جشنواره در مجموعه ای با رعایت قانون حقوق مؤلفین و مصنفین چاپ می شوند.
وی افزود: خوشبختانه پس از توزیع فراخوان جشنواره در داخل کشور و ارسال فراخوان ها به سایر نقاط جهان از جمله کشورهای همسایه تاکنون 735 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که در این میان ارسال 83 اثر از 5 قاره جهان به عنوان امری مهم در خصوص جایگاه این جشنواره در سطح بین المللی و اطلاع رسانی به موقع در این خصوص نمایان است.
میمنت آبادی تصریح کرد: 37 اثر ارسالی از کشورهای آسیایی، 13 اثر از کشورهای اروپایی، 10 اثر از آفریقا، 16 اثر از استرالیا و اقیانوسیه و 7 اثر نیز از آمریکا تاکنون به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
وی افزود: با توجه به هماهنگی های به عمل آمده با رایزن های فرهنگی جموری اسلامی ایران در کشورهای مختلف دنیا و اعلام آمادگی اتحادیه نویسندگان عرب و نشر ناکجا آباد فرانسه امیدواریم تعداد آثار ارسالی در بخش بین المللی تا پایان مهلت دریافت آثار افزایش یابد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: در بخش جشنواره جشنواره ها که مربوط به آثار برگزیده جشنواره ادبی سراسر کشور نیز 51 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است و در بخش مرتبط با اهداف و محورهای جشنواره نیزتاکنون 601 اثر ب دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
میمنت آبادی تصریح کرد: با توجه به تطبیق نویسندگان و تولید آثار آنان با محورهای جشنواره تعداد آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره قابل قبول بوده و امیدواریم تا 25 تیرماه که پایان مهلت ارسال به جشنواره است شاهد حضور صدها اثر فاخر داستانی از نقاط مختلف کشور و کشورهای مختلف دنیا باشیم.
میمنت آبادی اظهار کرد: آیین اختتامیه این جشنواره از 25 لغایت 27 شهریور ماه سال جاری در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار میشود و جوایز ارزنده ای به صورت ریالی و ارزی برای شرکت کنندگان داخلی و خارجی درنظر گرفته شده است.
وی خاطر نشان کرد: این جشنواره به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و توسط موسسه فرهنگی هنری رهروان راه آفتاب و با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مشارکت استانداری کردستان،سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما