به گزارش خبرگزاری شبستان، بیست و یکمین شماره فصلنامه بین المللی فرهنگی هنری شمیم نرجس، نخستین فصلنامه بین المللی بانوان در ایران به همت مدرسه علمیه نرجس(س) منتشر شد. در این شماره پس از سرمقاله، در بخش در محضر استاد عناوین "توبه، عروج نفس" و "رایة الهدی (درس هایی از نهج البلاغة)" را می خوانیم.
"پس به زهرا(س) اقتدا کنیم، "دانشگاه معارف اسلامی (شرح زیارت آل یاسین)"، "تجلی قرآن در دعای جوشن کبیر"، "تشنگان مستوری (مغفرت و آثار آن)" و "نبشتن ز گفتن مهمتر شناس" عناوین بخش "میراث معنوی" است. بخش "دو قدم تا خدا"، "محبوب عرش، مظلوم تاریکی" و "فصلی برای رویش (نقش ماه رمضان در تربیت و رشد معنوی)" را شامل است.
در بخش "اجتماعی"، "برای فردایی بهتر (بازنگری در مفهوم انتظار)"، "زن در زاویه اجتماع"، "تبیین راهکارهای جذب جوانان به مسجد و نماز جماعت" و "الگویی برای دختران جوان" را می خوانیم.
"خانواده" عنوان بخشی است که شامل مطالب: "من ندانم من منم یا من ویم"، "احسان به والدین"، "هرکس که این ندارد، حقا که آن ندارد (زن و میل به خود آرایی)" و "من از پدر اجازه نمی گیرم (اذن ولی در نکاح دختر)" است.
"مهمونی خدا دعوتیم (چی بخوریم؟ چی نخوریم؟)"، "طبیب بزرگ ایرانی، اسلامی (ابوعلی سینا و روز پزشک)"، "راه حل های ارزان برای خرج های گران دندان پزشکی"، "شیر مادر یا شیر پدر (در اهمیت شیر مادر)"، "آشنایی با طراوت و زیبایی (بهداشت پوست از نظر طب اسلامی و سنتی)" و "جایگاه طب سنتی در ضرب المثل های فارسی" از مباحث بخش "تغذیه و سلامت" است.
در بخش "گام به گام تا تشریح احکام" می خوانیم: "پوشش در آیینه فقه"، "احکام روزه" و "کرباس ایرانی یا اطلس انگلیسی".
با تپش زمان، عنوان بخشی است که شامل: "آقا مصطفی خط شکن تحریم بود"، "ایران هسته ای در 5 دوره" و "کارآفرینی نبی اکرم در پرتو قرآن کریم" است.
"مانکن های غربی بر سواحل آرامش"، "نزدیک تر از همیشه"، "تا لیلة القدر"، "دختران و اوقات فراغت"، "چت مادرانه" و "عروسی کدامتان است؟" از عناوین بخش "دخترانه" است.
در بخش آیینه داران آفتاب نیز، "از دعای پدر(علامه مجلسی)"، "أسماء بنت عمیس"، "نه آموزش و پرورش را می خواهم و نه استخدام رسمی آن را (گفت و گو با استاد مرحوم فاطمه اعتمادی)" و "میتینگ با کلاه سفید لبه دار" را می خوانیم.
در بخشی از این شماره از فصلنامه می خوانید: "روزه بعد اجتماعی شخصیت انسان را تحت تأثیر قرار می دهد. مسلمانان اعم از توانگر و تنگدست یک ماه تمام باید گرسنگی را تحمل کنند. بنابراین نوعی مساوات همگانی و به دنبال آن احساس همدلی و همدردی و مهربانی نسبت به همنوعان می شود. توانگران گرسنگی و محرومیتی را که برای برخی به جهت شرایط اقتصادی دشوار پیش می آید، درک می کنند؛ احساس مسئولیتی در آنان ایجاد می شود که به شکل فردی یا گروهی برای تغییر این وضعیت ویاری ایشان تلاش کنند.
گاه روزه در افق وسیع تری انسان را تحت تأثیر قرار می دهد؛ از احساس کرسنگی و حرمان، گرسنگی و تشنگی روز قیامت را به خاطر می آورد؛ آن جا که به میزان اعمال ناشایستی که مرتکب شده، توقفش در صحرای محشر طولانی تر شده و عبورش از پل صراط دشوارتر؛ این یاد آوری او را به فکر تدارک قیامت می اندازد و در دنیا هر روز به محاسبه نفس خود می پردازد و سعی و تلاش در اطاعت از فرمان خداوند و انجام اعمال صالح می کند.
بدین ترتیب روزه بهترین یاور انسان بر تزکیه نفس، مبارزه با شیطان و نفس اماره است. انسان را برای دست یابی به صفات حمیده و اخلاق پسندیده تربیت می کند، از جمله تربیت انسان بر صبر به ویژه در برابر معصیت وتربیت او بر انفاق و گشاده دستی، حلم و بردباری، عفاف و حیا و دوری از اخلاق زشت و سخنان باطل و ظلم و جهالت و ..."
شایان ذکر است، بیست و یکمین شماره فصلنامه بین المللی شمیم نرجس(س) به مدیر مسئولی اکرم نصیری، تابستان ۱۳۹۱، در ۹۰ صفحه و به قیمت ۲۰۰۰ تومان منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما