به گزارش خبرنگار شبستان، یادواره علمی فیلسوف مسلمان فرانسوی "روژه گاردوی"، عصر دوشنبه، 12 تیرماه در محل سالن علامه جعفری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.
این برنامه باحضور حجت الاسلام والمسلمین رشاد، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، آیت الله محمدعلی تسخیری، حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه، رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه، دکتر رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم، دکتر کلباسی، استاد فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی و جمعی دیگر از فضلاء و استادان برگزار شد.
در ابتدای یادواره علمی پروفسور روژه گارودی، دکتر اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم و استاد فلسفه، طی سخنانی با بیان اینکه نخستین کتابی که در حوزه فلسفه مطالعه کرده است، اثری از گارودی بود، اظهار کرد: از آن زمان چهل سال می گذرد اما آنچه که از همان دوران در ذهنم تداعی شد این نکته بود که گارودی کمونیست نبود.
وی ادامه داد: آنچه که در وجود روژه گارودی بیش از هرچیز محسوس و قابل ذکر به شمار می رود "اخلاق" بود، به بیان بهتر او اخلاق مدار بود و این ویژگی در آثارش نیز به وضوح قابل دریافت بود.
رئیس فرهنگستان علوم تصریح کرد: گارودی با وجود آنکه از خانواده ای مذهبی نبود و در محیطی توامان با مذهب رشد و نمو نیافته بود اما مطالعات زیادی در این حوزه داشت و در طول زندگی اش در باب دین بسیار پیش آمد که دچار دگرگونی شود.
دکتر داوری اردکانی افزود: گارودی به حزب کمونیست پیوست و در عنفوان جوانی به عنوان نظریه پرداز کمیته مرکزی کمونیست ها در فرانسه شد.
وی با اشاره به خاطره ای از زمانی که برای یک فرصت مطالعاتی به فرانسه سفر کرده بود، گفت: در آن سال خوب یادم هست که روزنامه های فرانسه نوشته بدوند "روژه گارودی از حزب کمونیست فرانسه اخراج شد" که البته فقط تیترها را از نظر گذرانده و به تفصیل مطالب را مطالعه نکردم.
رئیس فرهنگستان علوم ادامه داد. درو اقع باید گفت روژه گارودی سویالیست و کمونیست انسانی اخلاقی به شمار می رفت و درک فلسفی عمیقی داشت.
داوری اردکانی همچنین گریزی به مخالف روژه گارودی به کشتار یهودیان اشاره کرد و گفت: گارودی نسبت به این مسئله کاملا اعتراض داشت.
شایان ذکر است، "روژه گارودی" فیلسوف فرانسوی که در دهه 1980 به دین اسلام گرویده بود که اخیرا در سن 98 سالگی درگذشت.
گارودی درباره اسلام می گوید: اسلام جهانیترین دین جهان است، من که مسیحی بودم و مارکسیست بودم، به این خاطر مسلمان شدم که دین اسلام را جهانی و فراگیر یافتم. بنابراین ما مسلمانان باید با همدیگر به مبارزه با حاکمان انحصار طلب جهان برخیزیم.
پایان پیام/
نظر شما