حلیم کوتی، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، از تولید افزون بر 175 هزار تن خرما از سطح نخلستان های استان خبر داد و به خبرنگار شبستان گفت: برداشت خارک و رطب معمولاً بسته به شرایط آب و هوایی و نوع رقم متغیر است و معمولاً از اواسط تیر تا اوایل مرداد و برداشت خرما از اواخر مرداد تا اوایل شهریور آغاز می شود.
وی سطح نخلستان های خوزستان را 41 هزار هکتار اعلام کرد و افزود: در این استان حدود یک صد رقم خرما وجود دارد که بیش از 30 رقم آن بسیار مرغوب بوده و قابلیت توسعه و کشت و کار را دارند و در حال حاضر بیشترین تولید مربوط به ارقام استعمران، برحی، بریم، کبکاب، زاهدی و گنطار است.
وی متوسط عملکرد خرمای استان را در هر هکتار 5/5 تن ذکر کرد و ادامه داد: این عدد در مناطق مختلف و برای ارقام مختلف متفاوت است، به طور مثال عملکرد یک هکتار خرمای استعمران در اهواز بالاتر از 11 تن می باشد و برحی نیز بالغ بر 50 تن در هر هکتار نیز استعداد تولید دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، به شهرستان های عمده تولید کننده خرما در استان اشاره کرد و یاد آور شد: آبادان، شادگان، اهواز، خرمشهر، ماهشهر و بهبهان از جمله شهرستان هایی هستند که در سطح استان بیشترین تولید خرما را دارند.
وی با اشاره به برنامه های سازمان در خصوص توسعه نخلستان ها، تصریح کرد: بر اساس توانمندی و شرایط آب و هوایی شهرستان ها به ویژه تأمین آب آبیاری و تأمین اعتبار و تسهیلات بانکی هر ساله سطحی بالغ بر یک هزار و 200 هکتار را برای توسعه نخیلات در نظر می گیرد و در صورت تأمین آب و اعتبار لازم و مشارکت بهره برداران امکان افزایش این سطح بالاتر از یک هزار و 800 نیز وجود دارد.
پایان پیام/
نظر شما