امامزاده عبدالله/ روستای آیینه ورزان دماوند

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان های دماوند و فیروزکوه گفت: روستای آیینه ورزان از روستاهای آباد و پر جمعیت دماوند بوده و از رونق اقتصادی و فرهنگی بسیار خوبی برخوردار است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از تهران، ابراهیم اکبری، رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان های دماوند و فیروزکوه، در جمع خبرنگاران به معرفی روستای آیینه ورزان شهرستان دماوند پرداخت و گفت: قریه آیینه ورزان یکی از روستاهای قدیمی شهرستان دماوند است که در فاصله 17 کیلومتری شهر دماوند، در 70 کیلومتری شرق تهران، در فاصله 4 کیلومتری جبهه شمالی جاده تهران – فیروزکوه، در دامنه کوه زرین و در ارتفاع 2174 متری از سطح دریا قرار دارد.

 

وی تصریح کرد: روستای آیینه ورزان از روستاهای آباد و پر جمعیت دماوند بوده و از رونق اقتصادی و فرهنگی بسیار خوبی برخوردار می باشد.

 

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دماوند به جاذبه های گردشگری این روستا اشاره و خاطرنشان کرد: در ضلع شمالی روستا و از بالای ارتفاعات کوه شمالی، چشمه آبی به داخل روستا جاری است که دارای سرچشمه بسیار زیبا بوده و به روستا نیز صفای خاصی بخشیده است.

 

این مسئول بیان داشت: این روستا دارای بناهای تاریخی و گردشگری بسیاری است که می توان مهمترین این بناها را "امامزاده عبدالله"، "حمام تاریخی"، "قلعه نوذر" و چند خانه تاریخی برشمرد که از این خانه ها تنها یکی از آنها سالم مانده است.

 

اکبری به مهم ترین بنای تاریخی و فرهنگی این روستا چون امامزاده عبدالله روستای آیینه ورزان دماوند اشاره کرد و افزود: یکی از بناهای ارزشمند، تاریخی و فرهنگی این روستا که به صورت برج آرامگاهی، 8 ضلعی و دارای گنبد رک می باشد، امامزاده عبدالله آیینه ورزان شهرت دارد.

 

وی به بیان ویژگی های این بنای تاریخی پرداخت و گفت: این بنا از قلوه سنگ و ملات گچ ساخته شده و از یادگارهای بسیار نفیس و چهارگوش بهره برده اند که نقش ها عموما به شکل گلبرگ بوده و از کاشی های کوکبی شکل عهد مغول الهام گرفته است.

 

رئیس میراث فرهنگی و گردشگری دماوند تصریح کرد: طبق اظهارات اهالی در سال های خیلی دور تعداد پنج ظرف سفالین لعابدار فیروزه رنگ معروف به سیاه قلم در زیر گنبد نصب بوده که توسط قاچاقچیان و دلالان عتیقه مورد سوء قصد، تخریب و سرقت قرار گرفته است.

 

اکبری ادامه داد: بر روی قبر امامزاده صندوق یا معجر چوبی و منبت کاری شده قرار گرفته که بر روی لبه بیرونی بالای آن کتیبه ای است به خط نستعلیق که حکایت از نصب و ساخت آن در دوران صفویه دارد.

 

وی با بیان اینکه درب چوبی و نفیس این امامزاده که به سرقت رفته بود، توسط ماموران حفاظت میراث فرهنگی کشف و اینک در موزه دوران اسلامی نگهداری می شود، افزود: در جبهه شمال شرقی بقعه چشمه آب گوارایی است که آب آن به سمت صحن خارجی آرامگاه به داخل حوضچه ای جریان می یابد.

 

این مسئول اذعان داشت: در چند سال اخیر در اطراف امامزاده چندین حسینیه احداث شده و بقعه در میان جبهه شمالی، رواق و ایوان در قسمت شرقی و حسینیه یاد شده نیز در گوشه شمال شرقی آن واقع است که در نتیجه بنای امامزاده را به صورت یک مجموعه کامل جلوه گر ساخته است.

 

وی به وجود چناری قدیمی در مقابل این امامزاده اشاره و بیان کرد: در مقابل پیشخوان یا مدخل وروردی امامزاده که به شکل مستعطیلی شکل و با ابعاد سه در چهار متر است، چناری قدیمی وجود دارد که سن آن به حدود 500 سال پیش می رسد.

 

رئیس میراث فرهنگی دماوند از نصب کاشی هایی به رنگ آبی و سفید در قطع 8 ضلعی به ارتفاع 1 متر خبر داد و خاطرنشان کرد: این کاشی ها از الحاقات دوره قاجاریه می باشد که نظیر این کاشی ها در داخل اطاق شرقی امامزاده که دارای 5 طاق و 6 تویره می باشد، به ارتفاع یک متر کار شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 147951

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha