به گزارش خبرنگار شبستان، حسن رادمرد، سرپرست معاونت توسعه بازرگانی داخلی در حاشیه گردهمایی معاونین برنامهریزی استانداریهای سراسر کشور درباره تنظیم بازار در جمع خبرنگاران گفت: در وزارتخانه یک روز در میان جلسات کارگروه تنظیم بازار را داریم و آنجا تصمیمات خوبی در بحث کالاهای اساسی مورد نیاز مردم اتخاذ میشود.
وی با اشاره به اولویت نخست این وزارتخانه برای تنظیم قیمت لبنیات، اظهار کرد: ما نهادههای تولید دامداریها را به صورت کامل تأمین کردیم و کشتیهای حامل نهادههای دامداریها یکی پس از دیگری میرسد و تخلیه میشود و در حال حاضر ذخیره خوبی را در استانها داریم یعینی برای همه استانها یک جدول هم سهمیه تولید و هم سرانه مصرف ارایه دادهایم.
رادمرد تصریح کرد: چون مشکل ما در بحث تأمین نهادهها تا حدودی مرتفع شد دیگر دامداریها و صنایع لبنیاتی مشکلی در مورد کمبود نهاده نباید داشته باشند.
وی بیان کرد: با تفاهمی که در هفته گذشته داشتیم قیمت شیر خام را 750 تومان با بار میکروبی یک میلیون توافق کردیم که با تولیدی که برای یک لیتر شیر 5/1 درصد نهصد تومان است قیمت شیر برای مصرفکننده کیلیویی هزار و دویست تومان و پنیر 450 گرمی هم دو هزار و چهارصد تومان است.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی داخلی گفت: ما این قیمتها را که در اسفند مصوب شده بود مقداری ترمیم کردیم که مشکلی هم برای دامداران و هم تولیدکنندگان صنایع لبنیاتی نباشد و 50 درصد از کل تولید صنایع لبنیاتی را برای این بخش در نظر گرفتیم که حتما در شبکه توزیع بیاید.
رادمرد با اشاره به تمهیدات این وزارتخانه در بخش دامداریها و مرغداریها تصریح کرد: در این بخش کارهای خوبی صورت گرفت و در حال حاضر نهادهها را به میزان کافی در اختیار مرغداریها قرار دادیم و کشتارگاههای مرغ هم متضمن این شدند که مرغ زنده کشتار شده را با قیمت 4400 تومان برای عمدهفروشیها و 4700 برای مصرفکننده به فروش برسانند.
وی با بیان اینکه بخش نظارتی ما این موضوع را به شدت کنترل میکند، گفت: اگر فروشندهها این موضوع را رعایت نکنند، تخلف است و برخورد میشود.
وی خاطرنشان کرد: قیمت میانگین مرغ در کشور همین امروز پنج هزار و دویست تومان است ولی امکان دارد در منطقهای در بالاشهر تهران این قیمت 6000 تومان باشد ولی به صورت متمرکز قیمت میدان بهمن که به عنوان مرکز قیمتگذاری مرغ ماست همان قیمت 4400 برای عمدهفروشی و 4700 برای خردهفروشی است.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی داخلی در پاسخ به سؤالی که به اعتصاب صنف مرغفروشان اشاره داشت، گفت: چنین چیزی صحت ندارد و صنف مرغفروشان به خوبی با ما همکاری میکنند.
وی با بیان اینکه یارانه خیلی خوبی برای کنترل بازار مرغ در نظر گرفتهایم، اظهار کرد: اگر در بعضی از استانهایی که تولیدکننده مرغ نیستند هزینه حمل سنگین ایجاد شود ما برای این استانها هزینه حمل گذاشتیم که این اعتبار از سوی رییسجمهور داده شود ما نیز آن را به سراسر کشور ابلاغ کردیم و از محل این اعتبارات برای بخش پوششی این هزینهها استفاده میکنند.
وی با اشاره به تمهیدات این وزارتخانه در بحث قیمت برنج گفت: خوشبختانه ذخایر ما در بخش برنج بسیار خوب است و توزیع گسترده برنج را برای ماه مبارک رمضان داریم که چیزی حدود 100 هزار تن برنج تایلندی با قیمت 700 تومان در نمایشگاههای ضیافت توزیع میشود.
رادمرد با اشاره به برگزاری 300 نمایشگاه در ماه مبارک رمضان گفت: در این 300 نمایشگاه چیزی حدود 15 هزار غرفه داریم که این غرفهها 12 قلم کالای پرمصرف و پرتقاضا به صورت گسترده توزیع میکنند.
وی از جمله این کالاهای اساسی را مرغ، گوشت، برنج، روغن، شکر، لبنیات، خرما و زولبیا عنوان کرد و ادامه داد: کالاهایی همانند ماکارونی و انواع شیرینیها نیز در این نمایشگاهها توزیع میشود.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی داخلی بیان کرد: خوشبختانه آمادگی همه استانداران، معاونین استانداریها و مجموعه دستاندرکاران صنفی و انجمنهای تولیدی ما به گونهای است که آمادگی حضور مستمر در این نمایشگاهها را دارند.
وی خاطرنشان کرد: در این نمایشگاهها کالاهایی که جزء ذخایر ماست در شبکه توزیع قرار میدهیم و کالاهای جایگزین نیز وارد میشود و کمبودی در بخش کالاهای اساسی نداریم و کارخانجات تولیدی هم صنعت شکر و روغن تعهد دادهاند که تمامی تولیدات زیر نظر ما باشد و طبق برنامهای که ما به آنها میدهیم از طریق شبکههای توزیع، فروشگاههای زنجیرهای و فروشگاههای منتخب توزیع شود.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی داخلی با بیان اینکه بازار آرام و خوبی داریم، گفت: انشاءالله وضعیت بازار در آینده نزدیک رو به کاهش است زیرا ما هم تأمین نهادهها و هم کالاهای اساسی را در دستور کار داریم و هم اعتبارات خوبی در نظر گرفته شده است.
وی تأکید کرد: خوشبختانه در بخش مرغ و لبنیات این روند کاهش قیمتها را داشتیم و همکاری انجمنها و اتحادیههای صنفی در این زمینه بسیار کارساز بوده است که امیدواریم این همکاریها ادامه داشته باشد.
وی ادامه داد: سازمان حمایت و بازرسی اصناف در حوزه هم خردهفروشی و هم عمدهفروشی، سردخانهها و هم انبارها کنترل کامل کالاها را دارند که بتوانند نرخ آنها و وضعیت موجود را تحت پایش و رصد خودشان قرار دهند که کمبودی در بحث کالاها نداشته باشیم.
رادمرد با بیان اینکه معاونت بازرگانی داخلی کنترل قیمت تمامی کالاها را در دستور کار دارد، گفت: اولویت ما در حال حاضر کنترل بر روی کالاهایی که در سبد خانوار پرتقاضا است و در ماه مبارک رمضان مصرفشان بالا میرود، است ولی در عین حال در همه حوزهها کنترلهای لازم را داریم.
وی اضافه کرد: از طریق سازمان تعزیرات حکومتی و بازرسی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کندگان ، کنترل خودمان را با جدیت ادامه میدهیم و حتی قاضیهای کشیک و سیار نیز برای رسیدگی به تخلفات در نظر گرفتهایم که اگر در قیمت اقلام و کالاها فاکتورهای خرید با قیمت سودی که برای آنها در نظر گرفته شده است، متناسب نباشد با متخلفین برخورد کنند.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی داخلی با تمایز بحث گرانفروشی و گرانی از یکدیگر گفت: در بحث گرانیها ممکن است بر اثر تورم و افزایش قیمت ارز و تحریمها بعضی از کالاها که برای تامین انها وابستگی به کشورهای خارجی داشتیم، افزایش قیمت داشته باشند و این طبیعی است ولی در بحث گرانفروشی برخوردهای لازم را از طریق دستگاههای کنترلی و نظارتی انجام میدهیم.
پایان پیام/
نظر شما