بالای شهر پایین شهر در دنیای مردگان

خبرگزاری شبستان: آرزوی خریدن خانه برای بسیاری تا آخر عمر هم برآورده نمی شود، این در حالی است که عده ای برای خانه های ابدیشان میلیون ها تومان هزینه می کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، شاید مستاجرانی که دلشان را به تملک 2 متر قبر بعد از مرگشان خوش کرده اند، خبر ندارند این روزها با نرخ های نجومی قبرها، آرزوی صاحب خانه شدن رابه گور هم نمی توانند ببرند!
 

شهر مردگان درست مثل کلان شهر ها خانه‌ها و محله‌های شمال شهر و جنوب شهر دارد محله هایی آباد و سرسبز با گذر جوی روان و سایه سار درختان تنومند و قطعاتی که دهان باز قبورش گویی شما را به داخل دعوت می کند!

 

صد البته که قیمت این قبر ها با هم متفاوت است و این قیمت با توافق بین خریدار و فروشنده با توجه به قدمت، مکان جغرافیایی و امکاناتش یا به قول فروشندگان خانه های آخرت، "آپشن" هایش تعیین می شود، این موضوع سبب شده در بعضی از قطعات هزینه مسکن در دنیای فانی با قیمت یک آپارتمان بالای 100 متر در شمال شهر تهران برابری کند.
 

پای قیمت ها لب گور!


شاید برای بعضی ها مهم نباشد که بعد از مردن کجا دفن می شوند و همین که جنازه شان روی زمین نماند برایشان کفایت کند یا آنقدر درگیر مسائل روزمره و گیر و دار زندگی باشند که اصلا وقت فکر کردن به منزل ابدی را هم نداشته باشند؛ اما این مسئله آنقدر برای عده ای اهمیت دارد که با افزایش تقاضای خرید منازل ابدی بازار قبر هم همپای بازار مسکن به پیش می رود، چشم و هم چشمی و برخی ازباورها سبب شده پای افزایش قیمت ها به لب گور هم کشیده شود.
 

اما سفر کوتاه انسان در دنیا با همه ی آرزوها، داشته ها و نداشته هایش به پایان می رسد و تنها توشه ای که در این سفر به همراه می برند کارنامه ی اعمال و کردارش است و در نهایت جایی کوچک و صورتی بر مشتی خاک، آخرین منزل انسان در این دنیای مادی خواهد بود.


قیمت قبرها در اماکن مختلف متفاوت است و از 2 میلیون و 750 هزار تومانی بهشت زهرا تا چند صد میلیون تومانی متغیر است. نرخ آرامگاه های ابدی در حرم امامزادگان نیز با توجه به موقعیت مکانی محل آن تغییر می کند اما به طور متوسط قیمت یک قطعه قبر در این اماکن، بین 25 تا 50 میلیون تومان است و در صورت 2 طبقه و سه طبقه بودن به 120 میلیون تومان نیز می رسد.


نکته جالب توجه این است که در این اماکن قبور پیش فروش نمی‌شود و فقط به روز می‌توان آن ها را خریداری کرد.
 

بهشت زهرا...


قبرستان وسیعی که کلنگ احداث آن در سال 1345 به زمین زده شد و با دفن روزانه 150 نفر در این گورستان آن را به بزرگترین قبرستان تهران مبدل کرده است.
 

 

گرچه مسولان بهشت زهرا بارها عنوان کرده اند که 90 درصد قبرهای بهشت زهرا رایگان در اختیار مردم قرار داده می‌شود و تنها 10 درصد مابقی به فروش می‌رسد با این حال دیگر شنیدن قیمت میلیونی قبرها در بهشت زهرا برای همه، عادی شده و حتی قبرهایی که بالای سی سال قدمت دارند هم به اقوام متوفی فروخته می شوند!
 

 

از طرفی قبرهای درجه یک بهشت زهرا سه طبقه است و هر طبقه 15 میلیون تومان خرج روی دست بازماندگان می گذارد اما در فاز دو بهشت زهرا (س) به علت تنوع قطعات و نوع خدمات عرضه شده، قیمت قبور از دو میلیون و 750 هزار تومان تا 7 میلیون و 500 هزار تومان متفاوت است.

 

 

آیا بهتر نیست که پولی که صرف خرید آرامگاه های چند صد میلیون تومانی می شود برای امور عام‌المنفعه ای چون ساخت مسجد، مدرسه، حوزه‌های علمیه، بیمارستان، مراکز فرهنگی، کمک برای تسهیل ازدواج جوانان، کمک به محرومان و ایتام و اعمال ماتاخری که دفتر کردار نیک را تا ابدیت باز خواهند گذاشت، هزینه شود؟

 

باید پذیرفت که این "انسان است که به خاک ارزش می دهد نه خاک به انسان"  

 

پایان پیام/

 

کد خبر 147838

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha