ساخت پارک های بانوان، امر به معروف به شیوه امروزی

حجت الاسلام تاج لنگرودی گفت: در شرایط کنونی کشور ما ساخت پارک بانوان نوعی امر به معروف و نهی از منکر به شیوه امروزی محسوب می شود.

حجت السلام مسعود تاج لنگرودی، پژوهشگر و کارشناس حوزه دینی در گفتگو با شبستان در مورد ضرورت اجرای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه گفت: فریضه امر به معروف و نهی از منکر دو واجب از فرامین دین مبین اسلام است و هیچ زمانی هم تعطیلی بردار نیست، در صورت عدم اجرای آن ،عذاب الهی در هر شرایطی بر جامعه نازل می شود.

 

وی اظهار کرد: افرادی که وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را از دوش خود ساقط کنند، آنها هم رنگ گناهکارها را به خود گرفته و مستحق عذاب الهی می شوند، ولی نیازمند شرایط و تغییر شیوه است. یعنی اگر شرایط کنونی جامعه ما به گونه ای باشد که بعضی ها بگویند اجرای این فریضه امکانپذیر نیست، صحیح نیست. 

 

حجت الاسلام تاج لنگرودی در ادامه تصریح کرد: در یکی از کشورها، زنان به دلیل وقت آزاد روانه غمارخانه ها و مراکز عیش می شدند. این کشور بدون اینکه چیزی اعلام کند اقدام به راه اندازی مراکز هنری(سفره آرایی، گلدوزی و..) کرد زنان خود به خود از غمارخانه ها به این مراکز سرازیر شدند. در ایران نیز ساخت پارک بانوان نوعی امر به معروف و نهی از منکر در شرایط کنونی محسوب می شود منتهی به شیوه امروز.

 

این پژوهشگر دینی با اشاره به مفهوم تغییر شیوه ها با شرایط روز در اجرای امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: در هر عصری آگاهی و شئونات مردم با توجه به سبک زندگی تغییر می کند به گونه ای که هر روش و شیوه ای را در نصیحت ها و خیرخواهی ها نمی پذیرند. بنابراین باید افرادی که امر به معروف و نهی از منکر می کنند با شرایط روز آشنا باشند تا این فریضه تاثیرات خود را بر جای گذارد.

 

قبل از ورود تکنولوژی جدید فرهنگ سازی کنیم

وی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که تذکری بدون بومی سازی شدن آن ندهیم زیرا ممکن است این امر باعث ایجاد لجاجت و تنفر در جامعه شود و هیچ تاثیری هم در رفتار افراد نداشته باشد.

 

این کارشناس حوزه دین با بیان اینکه باید روش های امر به معروف و نهی از منکر در زندگی شهری و صنعتی مشخص شوند، تصریح کرد: همین منکراتی که از طریق اینترنت، شبکه های ماهواره، بلوتوث ها و پیامک ها وارد جامعه می شوند ابزاری مهم برای اجرای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه هستند.

 

حجت الاسلام تاج لنگرودی با اشاره به فرهنگ سازی فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اظهار کرد: هر تکنولوژی و ابزاری که در جهان اختراع می شود به ویژه در کشور ما ابتدا مورد استفاده قرار گرفته و بعد به فکر فرهنگ سازی می افتیم در صورتی این امر اشتباه است و باید بالعکس انجام شود.

 

وی در ادامه افزود: شنیده می شود در برخی از کشورها اجازه داشتن رایانه شخصی یا صدور گواهی نامه برای زنان داده نمی شود و بعد از چندین سال می شنویم که فلان کشور استفاده از رایانه شخصی را آزاد کرده که این امر برای ما یک حالت تعجب و شگفتی ایجاد می کند در حالی که ما غافل از این هستیم که آنها به جهت فرهنگ سازی و استفاده درست از آن ابزار، چنین کاری کردند.

  

مردم موظف به امر به معروف در مسایل اجتماعی هستند

حجت الاسلام تاج لنگرودی خاطر نشان کرد:شاید بعضی از مسایل مانند ورود ممنوع در خیابان ها، ظاهر دینی نداشته باشند ولی در صورت تخلف با واکنش، اخم یا دست تکان دادن مردم مواجه شوند. در سایر مسائل اجتماعی نیز مردم موظف به امر به معروف و نهی از منکر هستند.

 

وی اظهار کرد: بر طبق دستورات دینی، اجرای فریضه امر به معروف و نهی محدود بر عهده قشر خاصی (نیروی انتظامی) است اما این به معنای ساقط شدن این وظیفه مهم از دوش بقیه افراد جامعه نیست زیرا در این صورت تبعات منفی به دنبال خواهد داشت.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 147798

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha