به گزارش خبرگزاری شبستان ، همزمان با اجرایی شدن تحریم های یک جانبه اتحادیه اروپا علیه ایران ، پایگاه اطلاع رسانی گلوبال ریسرچ با ارائه گزارشی در این باره نوشته است : از آنجا که ایران از تسلیم شدن در برابر خواسته های غیرقانونی آمریکا ، اسراییل و متحران اروپایی آنها مبنی بر دست کشیدن از برنامه صلح آمیز هسته ای خود امتناع می کند ، تحریم های اقتصادی غیر قانونی و غیر انسانی علیه ایران تشدید شده است که فشار غیر قابل توجیه و بسیار زیادی بر شهروندان ایرانی وارد می کند که به طور قطع قربانیان خصومت و دشمنی غرب علیه جمهوری اسلامی ایران هستند.
از زمانی که ایران در آگوست سال 2005 میلادی به تعلیق داوطلبانه خود برای غنی سازی اورانیوم پایان داد، امریکا و متحدان اروپایی اش تلاش های بسیاری برای اعمال فشارهای سیاسی و اقتصادی بر ایران انجام داده اند و تا این کشور را وادار به دست کشیدن از حقوق هسته ای خود کنند.
قبل از آگوست 2005 ایران به مدت دو سال غنی سازی اورانیوم خود را در ازای تضمین نمایندگان اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه ایران می تواند برنامه هسته ای خود را در حالی ک مذاکرات بین طرفین در جریان بود ادامه دهد به طور موقت به حالت تعلیق در آورد.
اما سه کشور از اعضای اتحادیه اروپا شامل فرانسه ، آلمان و انگلیس از تعهدات خود سر باز زدند و تاکید کردند که ایران باید غنی سازی اورانیوم خود را به طور دائم متوقف کند.
در این مقطع زمانی ایران فهمید که مذاکره کنندگان اروپایی درمواضع خود صادق نبودند و اینکه باید در همکاری های خود با آنها تجدید نظر کند.
اکنون بیش از هفت سال است که ایران تحت فشارهای سنگین بین المللی برای توقف برنامه هسته ای خود است در حالی که حتی یک مدرک وجود ندارد که نشان دهد که ایران خواستار تولید بمب اتمی است آنطور که آمریکا و اتحادیه اروپا ادعا می کنند.
این در حالی است که از اسراییل ، تنها دارنده سلاح های هسته ای در خاورمیانه حتی یک بار هم درخواست نشده است تا درهای خود به روی بازرسان دیده بان هسته ای سازمان ملل متحد باز کند و به آنها اجازه دهد تا تاسیسات زیرزمینی بازدید که تاسیسات غیرقانونی هسته ای این رژیم است را تحت نظارت قرار دهند.
در طول هفت سال گذشته ، شورای امنیت سازمان ملل متحد هفت قطعنامه ضد ایرانی را صادر کرده و چهار دور تحریم اقتصادی را با همکاری آمریکا و هم پیمانانش علیه ایران اعمال کرده است.
دامنه این تحریم ها از ممنوعیت فروش تکنولوژی هایی با کاربرد دوگانه تا محدودیت های مسافرتی برای صدها نفر از کسانی که در برنامه هسته ای ایران نقش دارند گسترده شده است.
این تحریم ها همچنین متوجه بانک هایی است که مسئول انتقال پول های لازم برای پیشرفت برنامه هسته ای است.
جالب اینجاست که برخی از این تحریم ها همچنین شامل ممنوعیت فروش تجهیزات پزشکی و تولیدات دارویی به ایرن است.
این حقیقت که ایران باید قربانی تحریم های ناعادلانه غرب علیه برنامه هسته ای خود باشد نشان دهنده دورویی و صادق نبودن آمریکا و متحدان اروپایی اش است.
آنها اعلام کرده اند که نیاز به تضمین هایی دارند که نشان دهد ایران هرگز از راه صلح آمیز هسته ای خود منحرف نخواهد شد.
ایران چنین تضمین هایی را برای آنها بارها و بارها فراهم کرده اما کشوهای غربی هرگز قدم مثبتی برای ایجاد اعتماد و کم کردن تنش ها برنداشته اند. آنها فشارهای خود را افزایش داده اند ، تحریم ها را دو برابر کرده اند و مشکلات بیشتری را به وجود آورده اند.
البته نباید فراموش کرد که مردم ایران با تحریم های سخت اقتصادی و خصومت های غرب ناآشنا نیستند.
از زمانی که انقلاب اسلامی در سال 1979 شاه ایران که دست نشانده آمریکا بود را از قدرت ساقط کرد تعدادی از کشورهای غربی یک سری تحریم های چندجانبه را علیه ایران اعمال کردند که به طور مستقیم زندگی بسیاری از شهروندان ایرانی را تحت تاثیر قرار داده و شرایط زندگی آنها را وخیم کرد.
این تحریم های غیر اخلاقی به عنوان مثال صنعت هواپیمایی ایران را هدف قرار داد به طوری که آمریکا و کشورهای اروپایی از فروش هواپیماهای تازه تولید شده به ایران خودداری کردند و بدین ترتیب هواپیماهای ایران روز به روز قدیمی تر شد و به دلیل محرومیت ایران از خرید هواپیماهای ایمن و دست اول است که اکنون ده ها ایرانی هر سال در پروازهایی که با هواپیماهای فرسوده انجام می شود به خاطر سقوط هواپیما جان خود را از دست می دهند.
متاسفانه فعالان بین المللی حقوق بشر هیچ گاه حتی یک کلمه در محکومیت و انتقاد از محدودیت های اعمال شده برای فروش هواپیماهای مسافربری به ایران که به طور مستقیم به امنیت زندکی هزاران ایرانی مربوط می شود ، نگفته اند.
تنها چند ماه پیش بود که خلبان ماهر ایرانی و یکی از فعالان صلح ، هوشنگ شهبازی در مقابل شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو در یک سخنرانی از جامعه بین الملل خواست تا به مسائل مردم ایران توجه داشته باشند و از رییس جمهوری آمریکا و دیگر مقامات غربی خواست تا ممنوعیت فروش هواپیماهای مسافربری به ایران را پایان دهند.
شهبازی در بخشی از سخنرانی خود گفت : متاسفانه تحریم های اعمال شده از سوی کشورهای غربی در مورد ممنوعیت فروش هواپیماهای مسافربری به ایران موجب سقوط بسیاری از هواپیماهای فرسوده شده منجر به مرگ صدها مسافر شده که بر اساس آمار هواپیمایی بالاتر از متوسط مرگ های این چنینی در جهان شده است.
وی افزود : قانون استفاده از تسهیلات نقل و انتقالات هوایی مساوی و خدمات مربوط به آن در سراسر جهان بدون شک حقی برای همه است.
اکنون پس از 33 سال از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تحریم ها بر جای خود باقی مانده اند و حتی قوی تر هم شده اند .
وزاری امور خارجه اتحادیه اروپا اخیرا در مورد اعمال تحریم های فلج کننده علیه صنعت نفت ایران و قطع واردات نفت ایران به توافق رسیدند.
انها همچنین به کشورهای مختلف آسیایی و آفریقایی سفر می کنند و آنها را تحت فشار قرار می دهند تا شرکای دیگر تجاری ایران مانند ژاپن ، هند ، کره جنوبی و آفریقای جنوبی را متقاعد کنند تا به گروه تحریم کننده های ایران بپیوندند.
آنها رد محاسبات خود به این هدف فکر می کنند که ایران را منزوی کنند و مقامات ایران را متقاعد کنند که برنامه هسته ای شان برای آنها هزینه بر و آسیب زننده است.
اما آنها از روی عمد به این حقیقت بی اعتنایی می کنند که این تحریم ها و فشارها در وهله اول به همان مردمی آسیب می رساند که به ظاهر با آنها همدردی می کنند و به سویشان دست دروغین دوستی دراز می کنند.
این مردم ایران هستند که برای پیدا کردن داروهای خارجی که برای درمان بیمارانشان لازم است در نتیجه تحریم دچار مشکل می شوند.
این مردم ایران هستند که در مشاغل صنعتی خود با مشکل مواجه می شوند و نمی توانند وسایل لازم برای کار خود را وارد کنند.
این مردم ایران هستند که باید با تورم به وجود آمده در کشور که بخش بزرگی از آن به علت تحریم های اقتصادی است و دولت را مجبور میکند تا کالاهای مورد نیاز کشور را سه برابر قیمت خریداری کنند ، دست و پنجه نرم می کنند.
تحریم های اقتصادی غرب علیه ایران نقض کننده آشکار حقوق بشر است و به هیچ طریقی قابل توجیه نیست.
اگر غرب نگران خاورمیانه هسته ای است باید بداند که این فاجعه قبلا به وقوع پیوسته است.اسراییل اکنون دارای بیش از 200 کلاهک هسته ای است و می تواند آنها را به هرجایی که می خواهد و در هر زمان که می خواهد پرتاب کند.
مشکل غرب با ایران همانطور که نوام چامسکی ، نظریه پرداز و منتقد سیاست های دولت آمریکا می گوید این است که کشوری مستقل است و مطیع غرب نیست و آمریکا و همپیمانانش نمی توانند این حقیقت را تاب بیاورند.
نظر شما