به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، همایش گسترش روابط تجاری خراسان شمالی با کشور پاکستان با حضور روسا و معاونان اتاق بازرگانی استان پیشاور این کشور و جمعی از صادرکنندگان، مدیران واحدهای تولیدی و بنگاه های صادراتی و تجار و بازرگانان، امروز(11تیر) در خراسان شمالی برگزار شد.
معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان شمالی در این همایش موقعیت جغرافیایی دو کشور ایران و پاکستان را یکی از امتیازات مهم دانست که می تواند در سطح منطقه نقش کلیدی داشته باشد.
مهرداد داوودزاده خاطرنشان کرد: همکاری تجاری بین دو کشور از جمله عواملی است که باعث تقویت روابط بیش از پیش بین دو کشور می شود.
وی با بیان اینکه ایران از دیرباز از بزرگترین طرح های تجاری پاکستان بوده اظهار داشت: حجم مبادلات تجاری ایران با پاکستان در سال 90 بالغ بر 621 میلیون دلار صادرات با رشد 13 درصدی نسبت به سال 89 برخوردار بوده و 8/1 درصد کل صادرات کشور را به خود اختصاص داده است.
وی متذکر شد: خراسان شمالی به سبب دارا بودن واحدهای تولیدی و صنعتی مهم و استراتژیک و شرایط اقلیمی مناسب و تولید انواع کالاهای باکیفیت در موقعیتی است که می تواند نیازهای کشورهای همجوار را به برخی کالاهای مصرفی و سرمایه ای برطرف نماید.
داوودزاده ادامه داد: این استان همچنین به علت واقع شدن در مسیر ترانزیتی شمال و جنوب دارای پتانسیل ها و توانمندی های فراوانی در بخش های صنعت، کشاورزی، دامپروری، گردشگری، خدمات و فنی- مهندسی و ... است که با تولید کالاها و محصولات استراتژیک نقش به سزایی در اقتصاد کشور ایفا می کند.
وی توسعه روابط تجاری بین خراسان شمالی و پاکستان را از اولویت های اساسی برنامه راهبردی توسعه تجارت خارجی استان دانست و بیان داشت: بدون شک پذیرش هیات تجاری و بازاریابی این کشور یکی از ابزارهای مهم و تاثیرگذار در توسعه هر چه بیشتر مناسبات تجاری دو کشور به شمار می رود.
وی ابراز امیدواری کرد: انعقاد این تفاهمنامه ها در زمان حضور هیات در استان، به گسترش و تحکیم مناسبات تجاری بین دو کشور اضافه کند.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان خراسان شمالی نیز در این همایش هدف از بازدید این هیات از استان را آشنایی و معرفی امکانات و توانمندی های خراسان شمالی به منظور برقراری روابط تجاری و اقتصادی گسترده بین دو کشور ذکر کرد.
محمد صمدی یادآور شد: ایالت پیشاور یکی از ایالات چهار گانه پاکستان است که بالغ بر 35 میلیون نفر جمعیت دارد و از منابع غنی روزمینی و زیر زمینی برخوردار است.
وی تصریح کرد: گرچه این ایالت همانند سایر ایالات کشور پاکستان کشاورزی و دامپروری اساس اقتصاد این کشور را تشکیل می دهد و صنایع مختلفی از قبیل نساجی، پوشاک، چوب، مصالح ساختمانی و... در جای جای این ایالت به چشم می خورد ولی در سایر موارد توان صادراتی ندارد و محصولات تولیدی بیشتر مصرف محلی دارد و حجم زیادی از نیازهای مختلف این کشور از طریق واردات تامین می شود.
وی عمده کالاهای صادراتی از کشور ایران به پاکستان را انواع کالاهای صنعتی و نیمه صنعتی، وسایل و تجهیزات برقی، مواد غذایی، شوینده ها، میوه های سردسیر، مواد آرایشی، لوازم خودرو، فرش ماشینی، اقلام زینتی و روغن های صنعتی عنوان کرد.
صمدی متذکر شد: حضور کالاهای ایرانی در بازار ایالت پیشاور پاکستان به هیچ وجه با ظرفیت های موجود همخوانی ندارد و به طور عمده در مقدار اندک و توسط تجار خرده پا و به صورت نامنظم صادر می شود و در مواقع بسیاری در بازار نایاب می شود.
وی ادامه داد: علاوه بر تجارت با این کشور، زمینه های گسترده ای برای همکاری در بخش های خدمات، راه سازی، سدسازی، بهداشت، توریسم، معدن و ... وجود دارد که در حال حاضر به دلیل فقدان ارتباطات در این زمینه هیچ گونه همکاری وجود ندارد.
وی متذکر شد: ولی با این و جود و علیرغم همه مشکلات موجود، اشتراکات گسترده فرهنگی و جغرافیایی، زمینه های بسیار مساعدی را برای تحکیم و تقویت روابط بین دو کشور فراهم کرده که فرصت بسیار خوبی برای تحرک بیشتر فعالان اقتصادی دو کشور به ویژه در بخش های خصوصی مهیا کرده است.
وی همچنین از کلیه فعالان اقتصادی، صادرکنندگان، تجار، بازرگانان و مدیران واحدهای تولیدی و صادراتی و تعاونی های مرزنشینان خواست تا از فرصت به وجود آمده استتفاده کرده و برای انعقاد تفاهم نامه و قراردادها حضور فعال داشته باشند.
معاون برنامه ریزی و بودجه استانداری خراسان شمالی نیز در این همایش با اشاره به وجود ظرفیت های بسیار زیاد در این استان به همت تجار اذعان داشت: برقراری ارتباط دو جانبه بین دو کشور می تواند در رفع نقیصه ها و کمبودها در حوزه تجارت بسیار تاثیرگذار باشد.
حسن قلی زاده ارتباطات دینی و سیاسی و تجاری و اقتصادی و نگاه فرهنگی دو کشور را به فال نیک گرفت و ابراز امیدواری کرد: با توجه به همسایگی و تعاملات فرهنگی دو کشور بتوانیم تجارت مطلوبی را به سرانجام برسانیم که به نفع مردم و تجار دو کشور باشد.
پایان پیام/
نظر شما