خبرگزاری شبستان/ ایلام
عصر یک روز گرم تابستانی در حوزه هنری تهران در محیطی باز، با حضور مسئولان استانی، هنرمندان، شاعران برجسته ایلامی و بازدید کنندگان از نمایشگاه هفته پایداری استان ایلام، تمبر یادبود آیت الله حیدری ایلامی رونمایی شد.
آیت الله حیدری ایلامی، چهره مذهبی و نستوهی که در سازماندهی مقاومت مردم در برابر تجاوز عراق به خاک ایران نقش و حضوری فعال داشت و اولین ستاد جذب و هدایت کمک های مردمی را راه اندازی کرد.
حضرت آیت الله حیدری ایلامی، در سال 1304 هچری شمسی در خانواده ای مذهبی در شهر ایلام دیده به جهان گشود، وی تحصیلات خود را تا ششم ابتدایی در ایلام ادامه داد و سپس به عنوان معلم به تدریس مشغول شد، اما به گفته خانواده اش رویای صادق مسیر زندگی او را تغییر داد.
او در رویا محضر دوازده امام معصوم(ع) را در حالی درک می کند که ائمه هدی با جمعی از مردم و دانش آموزان بر او وارد می شوند- بقچه ای را که به همراه داشته باز کرده و قبایی را از آن خارج و بر تن او می پوشانند و عصایی را به دستش می سپارند.
آیت الله حیدری ایلامی در آغاز جنگ تحمیلی و پس از اشغال شهر مهران توسط رژیم بعث عراق دستور تشکیل خط پدافندی در تنگه کنجان چم را صادر و با پوشیدن لباس رزم و فراخوانی مردم و جوانان و عشایر به مسجد جامع ایلام با سخنرانی پرشور خویش فرمان بسیج عمومی را اعلام کرد.
وی همواره به همراه مردم در جبههها حضور داشت و در عملیات فتح میمک که با هماهنگی ارتش و نیروهای عشایر ایلام صورت گرفت، فرماندهی عملیات را بر عهده داشت.
حجتالاسلام محمدنقی لطفی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، با اشاره به شخصیت این عالم ربانی، گفت: آیتالله حیدری ایلامی یک روحانی تحصیل کرده نجف، مجتهدی مسلم، زمانشناس، آگاه و با بصیرت بود.
وی با بیان اینکه این روحانی برجسته عمر خود را برای سربلندی و اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران سپری کرد، افزود: آیتالله حیدری همچون دیگر روحانیون پرچمدار حرکتهای ضد استکباری و استبدادی بوده و در دوران دفاع مقدس در جبهههای نبرد حق علیه باطل پیشرو بود.
امام جمعه ایلام، تصریح کرد: با توجه به اینکه استان ایلام استانی مرزی بوده، روحانیونی چون مرحوم آیت الله حیدری نقش بسیار مهمی در هدایت و ارشاد مردم برای حضور در جبهه های جنگ داشتند.
حجت الاسلامی لطفی، ادامه داد: این مجاهد نستوه با نفوذ معنوی خود در بین مردم استان ایلام در بسیج کردن نیروهای مردمی و عشایر در روزهای آغاز جنگ تحمیلی نقش سازنده و اساسی داشت، عشایر را بسیج کرد، به طوریکه در پل کنجان چم، مردم غیور و عشایر ایلامی عرصه را بر صدامیان تنگ کرده و باعث عقب نشینی آنها شدند.
وی با اشاره به اینکه حضور آیت الله حیدری ایلامی در دوران دفاع مقدس و عملیات های استان شاهکار شخصیت وی بود، خاطرنشان کرد: تاریخ روحانیت شیعه بسیار درخشان و پر از حیات علمی و عملی پرافتخار است و باید قدردان این نعمت الهی بود.
استاندار ایلام نیز با اشاره به فعالیت های این روحانی مبارز، گفت: این فقیه مجتهد عضو مجلس خبرگان رهبری و نماینده امام(ره) در استان که بسیار مورد علاقه و احترام امام(ره) بود.
مجتبی اعلایی، افزود: این مجتهد ربانی شخصا کمر همت بسته و در صف اول جبهه با هماهنگ کردن عشایر در مقابل دشمن قرار گرفت.
استاندار ایلام با بیان اینکه وی بدون شک شخصیت قابل تقدیری دارد، اظهار کرد: آیت الله حیدری نخستین مجتهدی بود که در ساعات آغازین جنگ با حضور در منطقه مرزی مهران، فرمان تشکیل خط پدافند را صادر و با فراخوانی مردم، بسیج مردمی را پایه گذاری کرد.
وی، خاطرنشان کرد: شخصیت آیت الله حیدری ایلامی (ره) در حوزه های علمیه کربلا و نجف شکل گرفته و مورد تائید بزرگان حوزه و محور برنامه های مبارزاتی استان ایلام پیش از انقلاب شد.
فرمانده سپاه امیر المومنین(ع) استان ایلام در این خصوص، گفت: در اینجا لازم است نقش برجسته مرحوم آیت الله حیدری را یادآور شوم که با حضور در جبهه های نبرد باعث هماهنگی بین تمام ارگان های نظامی شد.
سردار سید صادق کاکی، ابراز کرد: این نقش طوری بود که به ایجاد یک سد دفاعی در جبهه ایلام انجامید و این ویژگی آیت الله حیدری به دلیل تبعیت محض ایشان از حضرت امام خمینی(ره) و نیز احساس مسئولیت در دفاع از اسلام بوده است.
وی، تصریح کرد: زیرا هدف دشمن براندازی نظام جمهوری اسلامی بود ویژگی دیگر ایشان نیز نفوذ عالی در بین توده های مردم بود و با شجاعت خود توانست در بین مردم محبوبیت پیدا کند.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان ایلام گفت: سازمان تبلیغات اسلامی استان در نمایشگاه مهد پایداری غرفه ای را دایر کرده که فقط در خصوص شخصیت و نقش آیت الله حیدری ایلامی در دوران دفاع مقدس و جنگ در استان ایلام بسیار موثر و تاثیر گذار است.
حجت الاسلام حجت الله شریفی راد، گفت: نقش آیت الله حیدری در تحقق نظریه ولایت مطلقه فقیه و در تنظیم قانون اساسی نقشی اساسی است و اولین مجتهدی بودند که احکام شرعی اسلام را در بین مردم ایلام جاری کردند.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان ایلام، اظهار کرد: وی با لباس روحانیت سلاح به دست گرفته و با هماهنگ کردن ایلات و عشایر ایلامی، لشکری را از مردم استان سازماندهی کرد و در طول مرز ایلامی به مقابله با دشمن بعثی پرداخت.
وی، با بیان اینکه آیت الله حیدری ایلامی نقش اصلی را در مردم در بازس گیری ارتفاعات میمک ایفا نمود، تصریح کرد: ایلات و عشایر به زهد و طهارت و مجاهدت ایشان آشنا بودند و ایشان به عنوان الگو اسوه در میان مردم ایلام معرفی شد و در سال 65 نیز به رحمت خدا رفت.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام، گفت: آیت الله حیدری ایلامی در نجف به اجتهاد نائل آمد و 3 ماه قبل از جنگ طی بازدید از سرحدات در نامه ای به حضرت امام(ره) بیان می دارد که عراق در حال تدارک جنگ به ایران است و از لحاظ نظامی نسبت به ما برتری یافته است.
حجت الاسلام صحبت الله رحمانی، افزود: ایشان خیانت های بنی صدر رئیس جمهور وقت را هم در این نامه اعلام می دارد که این نامه اکنون در موزه تهران نگاه داری می شود که در دادگاه بین المللی برای استانداد و اثبات متجاوز بودن عراق و آغاز گردن بودن عراق در جنگ مورد استفاده قرار گرفت.
وی، اظهار کرد: آیت الله حیدری ایلامی در مقری با گروه چریکی در بین مهران و صالح آباد در روستایی به اسم گلان در یک مدرسه، فرماندهی عملیات را به عهده گرفت و تا عملیات فتح المبین و محرم هم این تشکیلات را حفظ کرد.
رحمانی، ادامه داد: از سوی دیگر طراحان عملیات از این پیر روشن ضمیر بهره می بردند و در هر حال آیت الله حیدری ایلامی الگویی جامع برای مردم ایلام شد و برگ زرینی از لوح افتخارات کشور اسلامی مان را به یادگار نهاد.
گفتنی است، تمبر آیت الله حیدری ایلامی با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام برای رونمایی آماده و با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام رونمایی شد.
پیشینه: آیت الله حیدری ایلامی، نیمه شب دیماه سال 1366 دیده از جهان فرو بست و پیکر پاکش با تشیع با شکوه مردم ایلام در جوار حرم حضرت فاطمه معصومه (س) به خاک سپرده شد.
پایان پیام/
نظر شما