به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علی اکبر زینالو رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین عصر روز گذشته (10 تیر) در نشست خبری که در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، بیان کرد: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری، یکی از شاخص ترین و مهمترین برنامه های برنامه پنجم توسعه اجرای طرح پزشک خانواده است که مقرر است طی یک دوره سه تا شش ماهه از ابتدای شهریور ماه به اجرا در آید.
وی ادامه داد: طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع، ساماندهی اورژانس های کشور، بیمارستان های هیئت امنایی، یکپارچه سازی نظام بیمه و راه اندازی پرونده های الکترونیک در کنار نظام سلامت برای افراد جامعه از بندهای مصوب برنامه پنجم توسعه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین اضافه کرد: راه اندازی شبکه گسترده نظام سلامت با مشارکت وزارت بهداشت و وزارت رفاه و تعاون است که مجلس نیز خود را مکلف کرده سرانه درمان را افزایش دهد و دولت نیز 10 درصد سرانه یارانه ها را به وزارت بهداشت ارائه می دهد.
وی با اشاره به شبکه الکترونیک نظام سلامت عنوان کرد: پزشک خانواده در روستا در کنار موفقیت هایش، ضعف هایی نیز داشته است و از این رو شبکه الکترونیک نظام سلامت راه اندازی شد.
زینالو یادآور شد: در این شبکه اطلاعات سلامت فرد و بیماری های وی در سیستم ثبت می شود و در صورتی که فرد به پزشک دیگری مراجعه کند، این اطلاعات از طریق این سیستم نیز برای پزشک معالج قابل دسترسی است.
وی خاطر نشان کرد: هزینه ای که فرد به پزشک معالج پرداخت می کند، برای مراقبت سرانه است و هدف از این مراقبت حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری ها با هزینه کمتر است و تعرفه خدمات سلامت بر اساس نظام پرداخت برنامه پزشک خانواده خواهد بود و آنچه در درجه نخست مدنظر دولت است، این است که بیمار هیچ پولی برای درمان پرداخت نکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین اعلام کرد: بر اساس نظام ارجاع بیمارستان ها مکلف هستند که بیمار را پذیرفته و او را درمان نمایند و این طرح هم برای مردم و هم دولت منافع دارد و با اجرای این طرح مردم زیر نظر نظام سلامت قرار گیرند.
وی گفت: در برنامه پنجم توسعه پرداخت از جیب مردم برای هزینه درمان به حدود 10 درصد رسانده می شود، از این رو برای اجرای هرچه بهتر اجرای این طرح نیاز است؛ مردم، گروه های خدمات دهنده و سیستم وزارت بهداشت از اجرای این طرح حمایت کنند.
زینالو با اشاره به تأثیرات اجرای طرح پزشک خانواده در کاهش میزان مصرف دارو اظهار کرد: اگر این طرح راه اندازی شود سالانه میلیاردها دلار دارو در کشور ذخیره می شود و میانگین مصرف دارو در کشور ما بیش از استاندارد جهانی است.
وی با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی در خصوص طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع افزود: آگاه سازی مردم و جامعه پزشکی از وظایفی است که در راستای اجرای این طرح باید صورت گیرد و دو ماه تا زمان اجرای طرح فرصت باقی است و سعی می کنیم با اطلاع رسانی صحیح، مردم و پزشکان در این طرح منتفع شوند.
پایان پیام/
نظر شما