راه اندازی نخستین کتابخانه تخصصی قرآن کریم در استان اصفهان

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان اصفهان در راستای نهاد کتابخانه های عمومی کشور از افتتاح نخستین کتابخانه تخصصی قرآن کریم با همکاری دارالقرآن کریم در استان اصفهان خبر داد.

 به گزارش خبرگزاری شبستان اصفهان، غلامرضا یاوری، مدیر کل کتابخانه های عمومی استان اصفهان، با تأکید بر فرهنگ کتابخوانی در دین مبین اسلام اظهار داشت: مطالعه، تحقیق و تدبر انسان را به خداوند نزدیک می کند و باید مهمترین بخش حوزه کتاب و کتابخوانی تقرب به پروردگار باشد.


وی با اشاره به فرمایش امام خمینی(ره) بر عزم ملی نهضت سواد آموزی، افزود: مقام معظم رهبری بر نهضت و ترویج مطالعه مفید تأکید دارند.


مدیر کل کتابخانه های عمومی استان اصفهان، سرانه مطالعه کتابخوانی هر ایرانی در دهه 50 را 2 دقیقه دانست و تصریح کرد: سرانه مطالعه هر ایرانی در سال 87، 71 دقیقه، در سال 88، 76 دقیقه و در سال 89 به 79 دقیقه افزایش یافته است.


وی سرانه مطالعه کشور در استان اصفهان را 14 دقیقه پایین تر عنوان کرد و گفت: درآمد مردم به لحاظ مالی در سرانه مطالعه تأثیرگذار است.


یاوری، با بیان اینکه 90 درصد جمعیت ایران باسواد هستند، خاطر نشان کرد: در سال 87 ، 49 درصد، در سال 88، 51 درصد و در سال 89، 53 درصد جمعیت کشورعلاقمند به کتب غیر درسی هستند.


وی افزود: کاهش 20 دقیقه ای مطالعه روزنامه، هفته نامه و ماهنامه در سال 1389 دلیل بر افزایش سرانه مطالعه در فضای مجازی است.


دبیر کمیته دائمی نهضت مطالعه مفید استان اصفهان با بیان اینکه کتب دینی قومیت ها در سرانه مطالعه محسوب است، گفت: در سال 1387، 5 دقیقه سرانه مطالعه قرآن کریم افزایش داشته است.

 

وی از تأسیس 15 باب کتابخانه تحت پوشش دولت خبر داد و اظهار داشت: در سال جدید مجوز 17 باب کتابخانه توسط خیران و بخش خصوصی صادر شده است.


یاوری، شبکه کتابخوانان حرفه ای را نخستین شبکه اجتماعی کتاب محور در ایران معرفی کرد و گفت: اتصال نخبگان و ایجاد بحث و تبادل نظر کتابخوانان، نویسندگان و ناشران در مورد کتاب مورد علاقه از اهداف ایجاد این شبکه است.


وی برگزاری مسابقه کتابخوانی، ثبت نقد و نظر در مورد کتاب ها، افزودن کتاب به قفسه مجازی خود، امتیاز دهی به کتب بر حسب علاقه، آگاهی از پر نقد ترین و پرامتیاز ترین کتاب از منظر سایر مخاطبان و جستجوی منابع در بانک کتاب با بیش از 400 هزار عنوان را از برنامه های شبکه کتابخوانان حرفه ای عنوان کرد.


مدیر کل کتابخانه های عمومی استان اصفهان ادامه داد: ذخیره سازی، چاپ و حاشیه نویسی کتاب های دیجیتال، مشاوره، افلاین کتاب و گفتگوی پیشرفته با اعضای شبکه از برنامه های دیگر این شبکه است.


وی خاطر نشان کرد: سامانه کتاب من، طرحی ملی در راستای اعتلای عدالت فرهنگی جامعه و ترویج فرهنگ مطالعه در کشور است.


دبیر کمیته دائمی نهضت مطالعه مفید استان اصفهان افزود: ترویج فرهنگ مطالعه، جذب نخبگان، دانشجویان و اساتید به کتابخانه های عمومی و تأمین منابع مطالعاتی آن ها و تقویت منابع کتابخانه و مجموعه سازی با نظر مستقیم اعضای کتابخانه از اهداف طرح کتاب من است.


یاوری در پایان میزان خرید کتاب در سال 1390را بیش از 30 میلیارد ریال عنوان کرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 147019

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha