توطئه نظامی ترکیه و عربستان در نزدیکی مرزهای سوریه

ترکیه، عربستان سعودی و اردن با وجود آگاهی از اینکه سوریه تهدیدی برای آنها در منطقه تلقی نمی شود اقدام به تحرکات نظامی در اطراف مرزهای این کشور در راستای اهداف غرب کرده اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، پایگاه اطلاع رسانی گلوبال ریسرچ در گزارشی در مورد حرکت های نظامی اخیر در نزدیکی مرزهای سوریه نوشت: پس از آنکه قوانین جدید عملیات نظامی در ترکیه اعلام شد این کشور اقدام به اسقرار آتشبارهای و پرتاب کننده های موشکی و سلاح های ضد هوایی در نزدیکی مرز سوریه کرد.
حدود 30 خودروی نظامی وارد اسکندورن ترکیه شده و از آنجا به سمت یکی از مرزها در 30 مایلی سوریه حرکت کردند.
ترکیه روز پنج شنبه اقدام به استقرار تجهیزات نظامی در مرزهای سوریه کرد و سوریه نیز در عکس العملی دفاعی تانک های نظامی خود را روز جمعه، 29 ژوئن به نزدیکی مرز سوریه فرستاد اما مصطفی الشیخ، رییس شورای عالی ارتش آزادی سوریه که از مخالفان دولت اسد به شمار می رود در گفتگو با رویترز با لحنی هشدار دهنده از استقرار 170 تانک سوریه ای در شمال آلپو در 19 مایلی مرز ترکیه خبر داد.
در گزارش گلوبال ریسرچ آمده است: اگرچه انتظار حمله ای فوری از هیچ یک از طرفین نمی رود اما با این حال این اقدام ترکیه موجب افزایش تنش میان دو کشور همسایه سوریه و ترکیه می شود.
بنابراین گزارش آنکارا بدون دستور واشنگتن هیچ اقدامی انجام نمی دهد بنابراین در حال حاضر حمله ای از طرف این کشور به سوریه انجام نمی شود اما اقدام به اسقرار تجهیزات نظامی در حال حاضر به خودی خود موجب افزایش خشونت ها می شود.
شورای امنیت ملی سوریه با اشاره به سقوط هواپیمای جنگی ترکیه در نزدیکی سوریه اعلام کرده است که ترکیه در برابر این اقدام با قاطعیت عمل می کند و از همه حقوق خود مبتنی بر قوانین بین المللی برای مقابله با اقدام خصمانه سوریه استفاده می کند.
این درحالی است که سوریه آنکارا به خاطر نقض حریم هوایی خود مقصر دانسته و اقدام برای فرستان هواپیمای جنگی بر فراز خاک سوریه را مغایر با قوانین بین المللی توصیف کرده است.
در عین حال خبرگزاری دبکا وابسته به سازمان اطلاعات و جاسوسی اسراییل (موساد) از اعزام نیروهای سعودی به مرزهای عراق ، سوریه و اردن خبر داده است.
بر اساس گزارش گلوبال ریسرچ، اعزام این نیروها به مرزهای سوریه پس از آن انجام شده است که ملک عبدالله ، پادشاه عربستان زنگ بیداری نیروهای نظامی سعودی برای پیوستن به مبارزه علیه بشار اسد را به صدا در آورد.
در این گزارش آمده است: یگان هایی شامل تانک ها، موشک ها، آتشبارهای ضد هوایی و نیروهای ویژه سعودی در مرزهای اردن و سوریه مستقر شده اند که یکی از آنها به گفته مقامات سعودی برای محافظت از پادشاه اردن علیه حملات احتمالی ایران یا سوریه از سوریه یا عراق است.
یکی دیگر از یگان ها در شمال اردن برای ورود به جنوب غربی سوریه متقر شده ، یعنی جایی که منطقه امنیتی در اطراف شهرهای درعا ، دیر الزور و ابوکمال یعنی همه مراکز در اختیار شورشی های ضد اسد ایجا خواهد شد.
ترکیه ، عربستان سعودی، اردن و دیگر کشورهای منطقه می دانند که سوریه تهدیدی برای آ؛نها محسوب نمی شود با این وجود بر خلاف منافع منطقه و در راستای منافع غرب و آمریکا حرکت می کنند.
بشار اسد در روز 28ژوئن در مصاحبه ای با شبکه 4 تلویزیون ایران ترکیه را در ایجاد خشونت مقصر دانست و ابراز امیداواری کرد که این رویکرد منجر به عملیات نظامی نشود.
وی خاطر نشان کرد که مدل لیبی راه حل خوبی برای بحران سوریه است زیرا این مدل کشور را از وضعیتی که هست به شرایط بدتری می رساند. اکنون ما شاهد آن هستیم که مردم لیبی چطور بهای این شیوه را می پردازند.
اسد تصریح کرد که سیاست های مقامات ترکیه منجر به کشته شدن و ریخته شدن خون مردم سوریه می شود.
در ادامه گزارش گلوبال ریسرچ آمده است :هیلاری کلینتون و سرگئی لاوروف امروز (شنبه 10 تیر) در مورد سوریه در ژنو بحث می کنند اما بحث آنها به نتیجه ای نخواهد رسید زیرا آمریکا مصرانه بر سر موضع خود که همان تغییر رژیم در سوریه است ایستاده است.
مسکو می خواهد تا سوریه ای ها خودشان تصمیم بگیرند که چه کسی رهبری آنها را بر عهده بگیرد.
لاوروف و دیگر مقامات سوریه به شدت مخالف دخالت های خارجی در سوریه بوده و هستند.بنابر گزارش گلوبال ریسرچ ، شکست گفتگوهای روسیه و آمریکا در نشست ژنو بحران سوریه را تشدید می کند و امکان مداخله نظامی عربی –غربی را در این کشور بیشتر می کند.

پایان پیام/
 

کد خبر 146843

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha