به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد ، حجت الاسلام ابرهیم سعدی، معاون پژوهشی راهبردی شورای فرهنگی خراسانرضوی صبح امروز(10 تیر)در گردهمایی "وحدت اسلامی و تبلیغ امت اسلامی" و در جمع طلاب غیرایرانی اظهار داشت: مبلغ دین اسلام باید پیام دین را تا لایه نهان اجتماع در حوزه فرهنگ و سایر مبانی اجتماعی بصورت متناسب و با نگاهی جامع انتقال دهد.
وی با اشاره به این مطلب که تبلیغ یعنی جامعهسازی دینی اما، در این ارتباط یک خطای بزرگ رخ داده زیرا ابزار را محور قرار دادیم و این مشکل اساسی است، تصریح کرد: مبلغ دین اسلام باید پیام دین را تا لایه نهان اجتماع در حوزه فرهنگ، اقتصاد و سایر مبانی اجتماعی به طور مناسب با نگاهی جامع انتقال دهد حتی اگر توانست در این ارتباط یک مدل جامعه دینی کوچک به وجود آورد.
حجت السلام سعدی با بیان اینکه اگر نتوانیم تئوریهای اندیشه را به جامعهسازی تبدیل کنیم مبلغ نیستیم و باید برویم سراغ علم و دانش که بهترین مرجع برای تبلیغ است، گفت: وظیفه مبلغ دین اسلام را تحول در زندگی جوامع بشری است چرا که هدف تبلیغ باید خداشناسی، انسانسازی و برقراری عدالت در جامعه است.
وی با اشاره به این مطلب که در فلسفه، هنر اساس و محور هنرمند را قرار میدهیم زیرا ابزار و قالبها در اختیار هنرمند است اما، قرار دادن قالب سبب کاهش پیام رسانی هنرمند شده است، تصریح کرد: امروز هنرمندان ما در جامعه اسلامی تکیهگاه علمی و دینی ندارند و این یک مشکل در رابطه با ایجاد جامعه سازی دینی است.
وی با بیان اینکه متاسفانه در حوزه جامعه سازی دینی فیلسوف مسلمانی که در زمینه سینما نظریهپردازی کند وجود ندارد، اذعان داشت: باید مستندسازان، نویسندگان، روزنامهنگاران و هنرمندان جهان اسلام به عنوان ابزار یاری رسان در جهت تعالی اسلام ناب محمدی استفاده کنیم.
حجت السلام سعدی با اشاره به این مطلب که بیشترین سهم در تبلیغات دینی را فیلسوفان و نخبگان اجتماعی دارند البته اگر مبتنی به وحی و معرفت الهی باشد، ادامه داد: اندیشمندان، فیلسوفان و نخبگان اجتماعی آن قدر قدرت دارند که بخش عظیمی از هنرمندان را جذب کنند و بر روی جامعه تاثیر بگذارند.
معاون پژوهشی راهبردی شورای فرهنگی خراسانرضوی تاکید کرد: فیلسوفی که تنها یافتههای فیلسوف قبلی را پردازش میکند فقط متخصص یک کتاب است اما اگر فلسفهای را تولید کرد که بر جهان تاثیر بگذارد او مبلغ واقعی است.
حجت السلام سعدی با اشاره به اینکه جامعهسازی دینی مسبب این است که شهرهای ما رنگ و بوی الهی و انبیا را داشته باشد، گفت: مجهز نبودن شهرهای اسلامی به علم و وجود بازارهای ناهمگون موجب بروز رفتارهای نا مناسب و ناهماهنگ و رفتارهای انسانی مبتنی بر اسلام است.
معاون پژوهشی راهبردی شورای فرهنگی خراسانرضوی با بیان اینکه متاسفانه مجتهد در حوزه طب اسلامی نداریم و در این ارتباط مراجع پزشکی ما غرب است، خاطرنشان ساخت: اگر در حوزه طب اسلامی دارای اجتهاد بودیم دیگر مرجع پزشکان ما، پزشکان اروپا نبودند.
وی با بیان اینکه جوامع اسلامی آثار بسیاری در رابطه با طب اسلامی در اختیار دارد، افزود: از جمله این آثار می توان به رساله الذهبیه حضرت ثامن الحجج(ع) در ارتباط با طب که دارای اهمیت بسیاری است، اشاره کرد.
گفتنی است، در گردهمایی"وحدت اسلامی و تبلیغ امت اسلامی" جمع کثیری از طلاب غیر ایرانی از کشورهای، افغانستان، پاکستان، کشور های آفریقایی، هندوستان، اندونزی و چندین کشور دیگر حضور داشتند.
پایان پیام/
نظر شما