به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، پدرام پاک آیین، مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی کشور، عصر گذشته (8 تیر) در مراسم افتتاح سرای روزنامه نگاران همدان گفت: این پروژه در دولت دهم پیش بینی شد و شاهد تاسیس آن در سطح استان ها هستیم.
وی، هدف از تاسیس این سرا را به منظور تقویت ارتباطات هرچه بیشتر و قوی روزنامه نگاران با هم به عنوان اعضای یک خانواده عنوان کرد.
وی با بیان اینکه این سرا مکانی برای جمع شدن اعضای خانواده مطبوعات است، تصریح کرد: هر یک از اعضای این سرا در حوزه ارتقای روشنگری و آگاهی های مردم قدم برمی دارند.
مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی کشور گفت: روزنامه نگاران در کنار اصناف قرار گرفته اند و کانون مستقل برای روزنامه نگاران موجب می شود که هویتی مستقل برایشان پیش بینی شود.
پاک آیین با تاکید براینکه حقیقت رسانه ها نظارت بر ظرفیت های استان است، اضافه کرد: رسانه ها باید از زیر سایه سنگین سیاست به بیرون کشیده شوند.
وی با اشاره به اینکه مطبوعات نباید ابزار تجارت و حوزه های اقتصادی باشند، تصریح کرد: مطبوعات باید فقط به فکر ادای رسالت خود که همان ارتقای آگاهی های عمومی است قدم بردارند.
وی، رسانه را بستری دانست که باید زمینه های جناحی را رد کنند، اظهار داشت: رسانه باید فقط در قالب صنف عمل کنند.
مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی کشور گفت: با وجود سابقه یکصد ساله مطبوعات در ایران، هنوز کیفیت رسانه ها پاسخگوی نیاز کشور نیست.
پاک آیین با بیان اینکه مطبوعات ایران به لحاظ کمی در مقایسه با آمارهای جهانی شاخص بالایی دارد، اضافه کرد: در کنار رشد کمی مطبوعات، توسعه کیفی رسانه ها از مهمترین دغدغه های معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وی اظهار داشت: باتوجه به اینکه رسانه محصولی فرهنگی است بنابراین باید بر آن نظارتی کیفی از نظر قانونی و به لحاظ محتوایی و شاخص های ارتقا حرفه ای روزنامه نگاران و مطبوعات داشت.
مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی کشور گفت: گفت: یکی از مهمترین اهداف تشکیل سرای روزنامه نگاری ایجاد هویت حرفه ای مستقل به روزنامه نگاران است به دلیل اینکه نهادهایی که تاکنون با عناوین هنرمندان، نویسندگان و اصحاب فرهنگ و دانش تشکیل شده بود، نتوانست از حاشیه روی روزنامه نگاران و جلوگیری از تضییع حق آنان جلو گیری کند.
پاک آیین اضافه کرد: هویت مستقل حرفه ای آثار و برکات مهمی در فضای رسانه ای کشور داشته و رسانه می توانند خود را از زیر سایه سنگین سیاست بیرون بکشند.
وی اظهار داشت: مطبوعات پس از این می توانند صرف ابزار تجارت و حوزه اقتصاد نباشند و به رسالت اصلی خود که همان روشنگری و افزایش آگاهی عمومی است بپردازند.
وی تصریح کرد: در پرتو ایجاد این هویت مستقل می توان اعتماد سازی کرد و این تصور را که رسانه ها امکانی برای فعالیت های حزبی و تعقیب منافع حزبی هستند را خنثی ساخت .
مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی کشور گفت: با فعالیت سرای روزنامه نگاری و ایجاد هویت مستقل روزنامه نگاران می توانند هویت حرفه ای، پایگاه قانونی و رسانه حرفه ای خود را بیشتر بشناسند.
پاک آیین اضافه کرد: سرای روزنامه نگاری می تواند در جدی گرفتن مقوله روزنامه نگاری بین المللی و صدور پیام آرمانی و ارزشی انقلاب به سایر حوزه های جهانی نقش مهمی ایفا کند.
وی تصریح کرد: در سرای روزنامه نگاری استعدادیابی می تواند با برگزاری دوره ها و کارگاه های نقد و بررسی به نحو شایسته ای انجام شود.
وی اظهار داشت: حوزه روزنامه نگاری نیز باید مانند سایر حوزه ها برای شناسایی نقاط قوت و ضعف مورد نقد و ارزیابی قرار گیرد.
مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی کشور گفت: شناخت آسیب ها، استعدادیابی، نیازسنجی و پرکردن خلاهای موجود برای توسعه کیفی مطبوعات از دیگر اهداف راه اندازی سرای روزنامه نگاری است.
پایان پیام/
نظر شما