به گزارش خبرگزاری شبستان، شهریار افندی زاده، رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل اظهار کرد: با توجه به موقعیت مناسب ایران در تسهیل تجارت میان آسیا و اروپا و کشورهای منطقه، کشور ما میتواند نقش برجستهای در توسعه ترانزیت ایفا کند و به عنوان حلقه اتصال اروپا به آسیا عمل کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطر نشان کرد: ایران برنامههای کلان متعددی را در کارگروه ترانزیت تدوین و تصویب کرده و سرمایهگذاری عظیمی در پروژههای زیربنایی حملونقلی در محورهای ترانزیتی کشور و برخی از کشورهای همسایه از جمله افغانستان انجام داده است که نتیجه این اقدامات منجر به افزایش روند ترانزیت در سال جاری شده است.
نماینده ویژه دولت در امر ترانزیت افزود: طی سه ماهه سال 91 از مجموع سه میلیون و 403 هزار تن کالاهای ترانزیت شده، میزان سه میلیون و 768 هزار تن معادل 91 درصد از طریق جاده و 272 هزار تن معادل 9 درصد از طریق راهآهن حمل شده است.
افندیزاده در خصوص عملکرد مرزهای فعال زمینی در زمینه ترانزیت کالا اظهار کرد: بندرعباس با 861 هزار تن معادل 28 درصد فعالترین مرز در زمینه ترانزیت ورود کالا به کشور به شمار میرود. پس از آن مرزهای پرویزخان، باشماق، بازرگان و سرخس در ردههای بعدی قرار دارند.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای افزود: در زمینه ترانزیت کالا از کشور بندر امام با 862 هزار تن معادل 28.4 درصد، فعالترین مرز به شمار میرود. پس از آن مرزهای بندرعباس، دوغارون و سرخس در ردههای بعدی قرار دارند.
وی عمدهترین بخش ترانزیت کشور را طی مدت مذکور، کالاهایی نظیر مواد سوختی، انواع پنبه، کالاهای ساختمانی، لوازم خانگی، وسایل نقلیه باری و مسافری اعلام کرد.
افندیزاده هدفگذاری در سالجاری را تکمیل پروژههای نیمهتمام زیرساختی حمل و نقلی که در ترانزیت نقش دارند برشمرد و افزود: تمام ظرفیت و توان وزارت راه و شهرسازی و سایر دستگاههای همکار در امر ترانزیت در کنار یکدیگر و با همراهی بخش خصوصی بکار گرفته خواهد شد تا جمهوری اسلامی ایران نقش خود را بعنوان پل ارتباطی بین کشورهای منطقه ایفا کند.
پایان پیام/
نظر شما