به گزارش خبرگزاری شبستان، مهران کاشانی گفت: مقدم بر بحث چگونگی وظیفه رسانهها در ترغیب نسل جوان به تشکیل خانواده و انعکاس تصویر زنان مؤثر در جامعه، باید گفت که اساسا رسانههای ما تمایلی به کم کردن فاصله خود با مخاطب ندارند.
نویسنده فیلمنامه «آواز گنجشکها» افزود: واقعیتی که ما از خانواده از روابط اجتماعی و از کلیت زندگی تجربه میکنیم با تصویری که رسانه ارائه میدهد کاملا متفاوت است. رسانههای ما تغییرات اساسی جامعه را منعکس نمیکنند و تمایلی هم به این کار ندارند.
مهران کاشانی ادامه داد: بهتر است قبل از اینکه راجع به جایگاه زنان در سینما و تلویزیون بحث کنیم به این مسئله اشاره کنیم که اساسا سینما و تلویزیون چقدر مبتنی بر واقعیت عمل میکند. این یک سؤال اساسی است که مقدم بر هر بحثی است. سریالها و فیلمهای تولیدی کاملا نشانگر فاصله دور رسانه از زندگی واقعی مردم است.
وی افزود: رسانه قبل از هر وظیفهای، باید نمودی از واقعیت جامعه خویش باشد. تصویر عمومی جامعه را در تلویزیون نمیبینیم. نهاد خانواده مانند هر پدیده دیگری دچار تغییرات مبتنی بر زمان شده است. به نظر میرسد که مفهوم خانواده دوباره باید بازتعریف شود.
کاشانی گفت: خانواده برای جامعه ایرانی همچنان مورد توجه است و از جایگاه ویژه برخوردار است و نسبت به جوامع دیگر دستخوش تغییرات بنیادین نشده، اما همین تغییرات صورت گرفته را باید مورد تحلیل و بررسی قرار داد. باید دید که محدودیت و تغییرات چه تأثیری بر بدنه خانواده ایرانی گذاشته است.
بنا بر گزارش سوره سینما، نویسنده فیلمنامه فیلم سینمایی «دیگری» گفت: مفهوم خانواده تک هستهای که شمایل عمومی آن از یک زن یک مرد و یک فرزند تشکیل شده است در جوامع غربی در حال تخریب و از بین رفته است. در واقع تغییرات نهاد خانواده در غرب در بستری از تحلیلی جامعه شناختی قرار میگیرد. اما متأسفانه این بررسی و تحقیق در جامعه ما رخ نداده است و رسانهها اشاره ای به تغییرات نهاد خانواده نمیکنند.
مهران کاشانی گفت: با این همه من با این نظر مخالفم که گرایش به تشکیل خانواده در جوانان کاهش یافته و یا جوانان گرایش بیشتری به زندگی مجردی پیدا کردهاند. در بررسیهای اخیر جوامع غربی آمارها نشان داده که طلاق در تمام دنیا رشد بیشتری نسبت به ازدواج پیدا کرده است. اما این بدان معنی نیست که تمایل برای ازدواج کمتر شده است.
پایان پیام/
نظر شما