ضریب امنیت در خوزستان افزایش یافته است

رئیس دادگستری استان خوزستان، اظهار داشت: ضریب امنیت استان طی سال های اخیر بهبود یافته و این امر موجب افزایش رضایتمندی مردم از دستگاه قضایی شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، محمد باقر الفت، رئیس دادگستری خوزستان، در دیدار مسئولان قضایی دادگستری و مدیران ادارات تابعه دستگاه قضایی استان با امام جمعه اهواز در مسجد اعظم این شهرستان گفت: این موفقیت به رغم برخورداری دادگستری استان از یک سوم استاندارد کارمندان اداری تحقق یافته که در صورت تکمیل ساختار کادر قضایی و اداری، خدمات بهتری را می توان به مردم خوزستان ارائه کرد.

 

وی با اشاره به عملکرد دادگستری خوزستان، با بیان اینکه در سال گذشته تعداد 180 هزار فقره پرونده به دادگاه های استان وارد شد که از این تعداد 177هزار فقره پرونده مختومه شده، افزود: تعداد پرونده های ورودی دادگاه انقلاب 199 هزار و 76 فقره پرونده است که از این تعداد، 198 هزار و 84 فقره پرونده رسیدگی و منتهی به حکم شده است.

 

رئیس دادگستری خوزستان، این میزان پرونده وارده به دادگاه انقلاب را نگران کننده دانست و تأکید کرد: تعداد زیادی از این پرونده ها مربوط به مواد مخدر است و باید تدابیری به کار بندیم که بتوانیم در کنار دیگر سازمان ها، مبتلایان به این عامل خانمان سوز را کاهش دهیم.

 

وی تعداد پرونده های جزایی ورودی دادگاه تجدید نظر را 29 هزار و 532 فقره پرونده برشمرد و با بیان اینکه از این تعداد 29 هزار و 48 پرونده مختومه شده، تصریح کرد: این تعداد پرونده مختومه دادگاه تجدید نظر نشان دهنده اقدامات سریع و صحیح این دادگاه است که امیدواریم با اعمال دقت بیشتر، شاهد افزایش رضایتمندی مردم استان باشیم.

 

وی عملکرد شورای حل اختلاف خوزستان را در کاهش پرونده های ورودی به دادگستری استان، بسیار مؤثر دانست و با بیان اینکه طبق گفته رئیس قوه قضاییه باید از شورای حل اختلاف حمایت بیشتری صورت گیرد، اضافه کرد: تعداد پرونده های مختومه ماده 11این شورا، 72 هزار فقره و تعداد پرونده های مختومه ماده 9، حدود 96 هزار فقره پرونده است.

 

الفت، در رابطه با ادارات تابعه قوه قضاییه، عملکرد سازمان تعزیرات حکومتی را بسیار مؤثر دانست و اذعان داشت: با توجه به تحریم ها علیه ایران، وظیفه سازمان تعزیرات حکومتی بسیار سنگین تر از قبل شده چرا که این سازمان در سال گذشته از وقوع قریب به شش میلیارد تومان ناشی از جرائم ادارات و سیستم اجرایی جلوگیری کرده است.

 

وی با اشاره به اینکه سازمان پزشکی قانونی استان نیز طی سال های اخیر، نواقص خود را برطرف کرده به طوری که در آینده نزدیک شاهد افتتاح چندین آزمایشگاه در این سازمان خواهیم بود، سازمان ثبت اسناد و املاک خوزستان را از دیگر سازمان های مؤثر در کنار دادگستری برشمرد و ادامه داد: این اداره اقدامات خوبی جهت ممانعت از جعل اسناد در استان صورت داده است.

 

وی با اشاره به فعالیت های ارزنده دادسرای ویژه روحانیت، بیان کرد: این دادسرا بسیار جدی و مؤثر فعالیت می کند اگرچه جامعه روحانیان تحت هدایت آیت الله موسوی جزایری و با تربیت علمای بزرگ و با اخلاق از کم ترین آسیب در امان بوده و همین موضوع سبب کاهش پرونده های این دادسرا شده است.

 

رئیس دادگستری خوزستان، با تقدیر از سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان که با مدیریت جدید توانسته مصوبات رئیس جمهور را عملیاتی کند، یادآور شد: احداث ساختمان زندان در منطقه شیبان و خارج از شهرستان اهواز، به قرارگاه خاتم الانبیا واگذار شده و امیدواریم این مرکز تا سه سال آینده به بهره برداری برسد.

 

وی به احداث ساختمان زندان در فاز یک و دو شهرستان آبادان اشاره کرد و اظهار داشت: ما امیدواریم تعداد زندانیان کاهش یابد اما در حال حاضر با توجه به تعداد زندانیان استان، نیاز به ایجاد فضای سالم برای آنان احساس می شود.

 

وی با تقدیر از سازمان قضایی نیروهای مسلح که نقش مهمی در تقویت نیروهای نظامی دارد، به بهره برداری ساختمان های جدید دادگستری در اهواز، آبادان و رامشیر اشاره کرد و توضیح داد: امیدواریم دادگستری محل عدالت گستری و کاخ عدل باشد.

 

الفت، با تأکید بر راهبرد رئیس قوه قضاییه مبنی بر استفاده از خدمات الکترونیک در عرصه قضا، خاطر نشان کرد: آیین نامه الکترونیک قضایی ابلاغ شده که از این پس شکایات وارد cms می شود که با الکترونیکی شدن کار، شاهد انقلاب بزرگی در دادرسی ها خواهیم بود.

 

در ادامه این دیدار آیت الله سید محمد علی موسوی جزایری، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با تبریک اعیاد شعبانیه و گرامیداشت هفته قوه قضاییه و شهدای هفتم تیر گفت: همیشه در امر قضاوت یک طرف دعوی، ناراضی است اما قضات باید تلاش کنند تا با توجیه فرد ناراضی و توضیحات قانونی، وی را قانع سازند.

 

وی با اشاره به دانشگاه قضایی شوشتر، افزود: تأسیس این دانشگاه در سفری که آیت الله شاهرودی به استان خوزستان داشتند پیشنهاد شد و بخش عمده کار انجام شده که در صورت راه اندازی این دانشگاه، برخی از مشکلات دادگستری در کمبود نیروی قضایی برطرف می شود.

 

امام جمعه شهرستان اهواز، با بیان اینکه به دلیل شرایط جوی خاص خوزستان، ماندگاری فارغ التحصیلان در این استان پایین است، تصریح کرد: این مسأله موجب شده خوزستان همواره با کمبود قاضی روبرو باشد.

 

وی اظهار کرد: پس از احداث این دانشگاه تصمیم بر این است که از دانشجویان بومی استان ثبت نام به عمل آورده و تعهد گرفته شود که پس از اتمام دوران تحصیل تا چند سال در خوزستان مشغول به کار باشند.

 

لازم به ذکر است، در پایان این مراسم با اهدای لوح تقدیر و هدایایی از قضات و کارمندان نمونه دادگستری استان خوزستان، قدردانی شد.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 145746

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha