به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، پل کشکان شهرستان چگنی یکی از پل های باستانی استان لرستان است که امروزه به دنبال ساخت و سازهای بیرویه در حریم این پل در وضعیت نامناسبی است.
پل کشکان در 50 کیلومتری جادهی خرمآباد به اندیمشک در شهرستان چگنی قرار دارد.
این پل که بر روی رودخانهی خروشان کشکان ساخته شده است، حدود 300 متر طول دارد که هم اکنون تنها دوازده دهنه از آن باقی مانده است.
شکل ظاهری پل کشان شبیه پل شکستهی (طاقپیل اشکسه) خرمآباد است که خبر از سبک معماری دوره ساسانیان میدهد.
برخی از پایه های پل باسنگ های بزرگ وحجاری شده ساخته شده اند و مصالح به کار رفته در بنای این اثر شگرف سنگ و ملاط ساروج است.
البته کتیبهای به خط کوفی در این منطقه پیدا شده است که خبر از تجدید بنای این پل در زمان بدر ابن حسنویه در سال 398 هـ.ق میدهد. سنگهای این پل را ظاهراً از کوهی به نام «مپل» در شهرستان چگنی حجاری نموده و از فاصلهی 15 کیلومتری بدین محل حمل نمودهاند.
این پل که از جمله پل های باستانی لرستان است و نمادی از فرهنگ باستانی در این استان به شمار می رود امروز نیاز جدی به رسیدگی دارد.
عباس گودرزی، سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان به خبرنگار شبستان گفت: عملیات مرمت پل تاریخی کشکان بخش چگنی لرستان طی چند روزه اخیر پایان یافته است.
وی افزود: آبشکنها و پایههای سنگی این پل تاریخی با استفاده از مصالح همگون مرمت شده است که بالغ بر یک میلیارد و 200 میلیون ریال برای این بخش از پل کشکان هزینه شده است.
گورزی با بیان اینکه مرمت این بنای تاریخی به دست مرمتکاران استان انجام شده است، اظهار داشت: پل کشکان با شماره 355 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
گفتنی است، پل ساسانی کشکان در قرن چهارم هجری بنا شده و یکی از بزرگترین و زیباترین پلهای کشور است که هم اکنون 9 طاق از 12 طاق پل اولیه آن باقیمانده است.
کاربرد این پل اتصال راه باستانی شهر شاپور خواست به مناطق غرب استان لرستان و کرمانشاه بوده است.
در متون تاریخی به این پل اشاره شده و از آن با نام کژکی یاد شده است، طول پل حدود 320 متر و عرض هر یک از دو چشمه شرقی آن 20/23 متر است.
با توجه به اینکه در بین آثار باستانی لرستان و تاریخی لرستان پس از مفرغ های جهانی این استان پل های باستانی آن مشهورهستند، بی شک تلاش در مرمت و نگهداری شایسته از این آثار ملی می تواند نقش بسزایی در توسعه صنعت گردشگری در این استان داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما