در سه سده آغازین هجری آثار ادبی فاخر دینی نداشتیم

دبیر هنری نخستین کنگره شعر آیینی شفق گفت: در سه سده آغازین هجری حتی به تعداد انگشتان دست، آثار مستقل و فاخر در زمینه دینی نداشتیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان،محمدعلی مجاهدی دبیرنخستین کنگره شعر آیینی ضمن بیان این مطلب و با اشاره به نخستین اثر خود با عنوان «شکوه شعر عاشورا در زبان فارسی»، افزود: در نخستین اثرم سعی کردم تا از جوانه های آغازین شعر عاشورا در زبان فارسی و شرایط ناگواری که در سه سده آغازین هجری در جوامع اسلامی مخصوصاً در ایران حاکم بوده است، پرده برداری کنم و شرح بدهم چرا در این مدت، ما به تعداد انگشتان دست مان آثار مستقل و فاخر دینی نداریم.


وی درزمینه اثر گذاری آثار پژوهشی خود در زمینه اشعار آیینی اظهار داشت: پژوهش هایی که در این زمینه انجام دادم باعث شد عزیزانی که ذهن کنجکاوی داشتند دنبال این کار بروند و در دنباله این تحقیق توسط نویسندگان و شعرای جوان کارهای دیگری انجام گرفته است. به هر حال به گواه صاحب نظران تدوین «شکوه شعر عاشورا در زبان فارسی» در جای خودش تاثیرگذار بود.


مجاهدی با اشاره به فرهنگ مهدویت در شعر فارسی اظهار کرد: در زمینه شعر مهدوی و سیمای حضرت مهدی موعود (ع) در آیینه شعر فارسی سعی کردم از سده های آغازین هجری ریشه های شعر مهدویت، فرهنگ و فکر مهدویت را در شعر فارسی پیدا کنم.
 

بنا بر گزارش پایگاه خبری حوزه هنری ،وی ادامه داد: تلاش کردم در این زمینه به تدریج و پا به پای تاریخ پیش بیایم و به لحاظ موضوعی شعر مهدوی را تجزیه و تحلیل کنم و آن مقوله های ارزشی که در فرهنگ مهدویت در شعر فارسی از دیر باز مطرح شده را بنویسم و روشن کنم که چرا شیعه برای فرهنگ مهدویت این مقدار ارزش قائل است و ریشه این باور در کجاست.


نویسنده «کاروان شعر عاشورا» در پایان خاطر نشان کرد: «کاروان شعر عاشورا» به عنوان تجربه جامع شعرای عاشورایی سرای زبان فارسی از قرن های آغازین هجری تا زمان معاصر را در بر می گیرد که این ویژگی با اقبال زیادی مواجه شده است. همین اثر همچون دیگر آثار منتشر شده به عنوان کتاب سال در موضوع شعر عاشورا و مهدویت برگزیده و معرفی شده است.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 145664

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha