به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر اخوان، دبیر شورای عالی فضای مجازی در مراسم افتتاحیه دومین جشنواره و نمایشگاه بازیهای رایانهای تهران که امروز ششم تیر در مصلی بزرگ امام خمینی برگزار شد، گفت: انسان به صورت ذاتی بازی رایانهای را دوست دارد و دلیلاش این است که انسان توسط بازی به کارهایی دست میزند که در واقعیت قابل اجرا و تجربه نیست.
اخوان با اشاره به نقش بازیهای رایانهای در نشاط فردی و اجتماعی عنوان کرد: در بازی انسان به آرزوهایش میرسد و به همین دلیل برای دقایقی به نشاط و شادی میرسد و در نهایت بازی به ایجاد نشاط در جامعه نیز کمک میکند.
وی با بیان اینکه بازیهای رایانهای میتواند مسکنی برای دردهای انسان در جامعه ولا به صورت موقت باشد، اظهار داشت: بازیهای رایانهای باید برای حاکمیت اهمیت داشته باشد و بر روی این مسئله سرمایهگذاری شود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی تمایل به تشکیل اجتماع را از دیگر نیازهای فطری انسان ذکر کرد و افزود: انسان هیچوقت واحد زندگی نکرده و همیشه گرایش به جمع داشته است. امروزه بازیهای تحت شبکه و چند نفره در حال گسترش است. این بازیها علاوه بر نشاط فضای اجتماعی را به صورت مجازی برای افراد فراهم میسازد.
به گفته دکتر اخوان، به تدریج دنیا به صورت مجازی ساخته میشود و از نهاد خانواده گرفته تا کشور و نهایتا جهان به صورت مجازی ساخته خواهد شد.
وی با اشاره به تشکیل شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت: این شورا با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی در اواخر سال قبل تشریح شد و یکی از موضوعات مورد توجه بنا به تأکید معظم له همین موضوع بازیها است. این نشان میدهد که رهبری انقلاب فراتر از تصور مسئولان کشور اندیشه میکنند و وضعیت کشور را رصد میکنند و تصمیم میگیرند.
وی ابراز امیدواری کرد که بنیاد بازیهای رایانهای با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای عالی فضای مجازی بیش از پیش توسعه یابد.
اخوان با تأکید بر لزوم سرمایهگذاری بر زیرساختهای تولید بازی رایانهای بیان کرد: ایجاد زیرساختهای تولید بازی از توان شرکتهای خصوصی خارج است و بنیاد بازیهای رایانهای باید طرحهایی را در این زمینه ارایه دهد و در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد.
سرمایهگذاری بر روی استودیوهای مختلف مسئله دیگری بود که دبیر شورای عالی فضای مجازی به آن تأکید کرد و ادامه داد: استودیوهای مختلف که قابلیت اسکان سهبعدی داشته باشند باید تولید و گسترش پیدا کند زیرا این استودیوها تا زمانی که تولید نشود یک دغدغه برای تولیدکنندگان خواهد بود.
اخوان خاطرنشان کرد: باید توکیتهای خاص کشور را خودمان تولید کنیم که نیازمند سرمایهگذاری در این زمینه هستیم. در زمینه تولید گیمباکس نیز کارهای زیادی شده است. وقتی ما گیمباکس نداشته باشیم اجازه فعالیت بازیهای رایانهای به ما داده نمیشود.
به گفته دبیر شورای عالی فضای مجازی، باید برای بازیهای رایانهای مدل بومی داشته باشیم زیرا بازیهایی که خونریزی و جنگ را ترویج میکنند با اصول تفکری ما تناقض دارد.
وی با اشاره به اهمیت شبکه توزیع محتوا تصریح کرد: آنچه در دنیا به عنوان سیدیان از آن یاد میشود شبکهای است که به منازل مردم متصل باشد و افراد خانواده بتوانند با استفاده از تلویزیون بازی کنند. این امر هزینهها را در قسمت شبکه توزیع کاهش میدهد و کیفیت را ارتقا میبخشد.
اخوان ادامه داد: گسترش شبکه توزیع محتوا یک حرکت فرهنگی در خانوادهها است که بازی در حالت بازی روی لپتاپ و کامپیوتر به بازی بر روی تلویزیون کشیده میشود و تلویزیون نیز موجودی است که همه افراد خانواده گرد آن مینشینند، در صورتی که کامپیوتر این ویژگی را ندارد. بر این اساس باید سرمایهگذاری خوبی روی شبکه توزیع محتوا صورت گیرد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی از فعالان بازیهای رایانهای خواست تا کمربندها را سفتتر ببندند تا در حوزه بازیهای رایانهای شاهد محصولات خوبی از نظر کمی و کیفی باشیم.
گفتنی است، دومین نمایشگاه و جشنواره بازیهای رایانهای تهران از امروز تا دهم تیر در مصلی بزرگ امام خمینی پذیرای علاقهمندان است.
پایان پیام/
نظر شما