568 میلیارد ریال درآمد مالیاتی در خراسان جنوبی وصول شد

مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی گفت: در سال گذشته 568 میلیارد ریال درآمد وصولی ناشی از مشارکت مستقیم مردم استان در پرداخت مالیات بوده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، یحیی یعقوب‌نژاد امروز (6 تیر) به مناسبت هفته توسعه فرهنگ مالیاتی در جمع خبرنگاران و رسانه‌های گروهی اظهار داشت: از مجموع مالیات های وصولی استان 478 میلیارد ریال مربوط به مالیات‌های مستقیم و 89 میلیارد ریال مربوط به مالیات‌های غیرمستقیم (مالیات بر ارزش افزوده) بوده است.

 

وی ادامه داد: 82 درصد از مجموع درآمدهای وصول شده در کل استان مربوط به درآمدهای مالیاتی بوده است به گونه‌ای که در سال گذشته 42 هزار اظهارنامه مالیاتی در منابع متخلف از مودیان مالیاتی دریافت شد که نسبت به 2 سال قبل 33 درصد رشد داشته است.

 

مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی ادامه داد: در کل استان در تمامی منابع اعم از حقوقی و حقیقی 209 هزار پرونده مالیاتی در ارتباط با فعالان اقتصادی دریافت شد.

 

وی خاطرنشان کرد: از سال 84 تا پایان سال گذشته 75 هزار گواهی مالیاتی توسط ادارات امور مالیاتی صادر شده است.

 

یعقوب نژاد یادآور شد: از محل وصولی‌های مالیات بر ارزش افزوده در نیمه دوم سال 87 تا پایان فروردین 91 مبلغ 118 میلیارد ریال به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان واریز شده است که 50 درصد این رقم مربوط به شهرداری بیرجند بوده است.


وی افزود: مالیات هزینه اجتماعی است که اشخاص متناسب با درآمد ثروت یا دارایی و مصرف بابت قسمتی از هزینه‌ها به دولت پرداخت می‌کنند که پس از واریز به خزانه عمومی، صرف هزینه‌های جاری و عمرانی کشور می‌شود.

 

مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی افزود: سازمان امور مالیاتی کشور به عنوان دومین منبع تامین کننده درآمدها، نقش تعیین کننده‌ای در برقراری عدالت اجتماعی دارد.

 

وی گفت: مالیات‌ها علاوه بر درآمدزایی به عنوان یک ابزار اقتصادی موجب تعدیل ثروت، کاهش فاصله دهک‌های درآمدی به عنوان یک ابزار اقتصادی کارآمد موجب هدایت سلایق مصرف‌کننده‌ها به سمتی که مدنظر حاکمیت است می‌شود.

 

یعقوب نژاد با اشاره به اینکه در حال حاضر 30 درصد از بودجه عمومی کشور از محل مالیات‌ها تامین می‌شود، افزود: 45 درصد از هزینه‌های جاری، 50 درصد از هزینه‌های سرمایه‌ای و یا تملک و 20 درصد از کل درآمدهای شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از محل عوارض وصول شده از محل مالیات بر ارزش افزوده تامین می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: تا پایان برنامه پنجم، نرخ مالیات به تولید ناخالص داخلی باید مرز یک درصد برسد و بر اساس همین قانون از ابتدای برنامه هر سال یک درصد به نرخ مالیات بر ارزش افزوده اضافه می‌شود.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 145617

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha