مواد مخدر پدیده ای شوم/ جوانان کانون گرم خانواده را ترک نکنند

مواد مخدر یکی از آسیب های اجتماعی و پدیده ای شومی است که سال های اخیر دامن گیر جوانان شده و با مصرف جوانان، خانواده های آنان نیز به نابودی کشانده می شوند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، اعتیاد به موادمخدر یکى از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادى و بهداشتى است که عوارض ناشى از آن تهدیدى جدى براى جامعه بشرى محسوب شده و رکود اجتماعى در زمینه ‏هاى مختلف را به همراه دارد.


اعتیاد یــک بیمارى اجتماعی است که عوارض جسمى و روانى در پی داشته و تا زمانى که بـه علل گرایش بیمار توجه نشود، درمان جسمى و روانى فقط براى مدتى نتیجه‏ بخش خواهد بود و فـــرد مـــعتاد دوباره گرفتار مواد اعتیاد آور می شود.


متاسفانه گسترش دامنه مصرف موادمخدر در جامعه امروزى به حدى است که حتى قشر متفکر و تحصیل کرده را نیز به سمت خود کشانده است.


مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر ماموریتى در راستاى وظایف نیروى انتظامى است که مسئولان نیروی انتظامی نگاه و توجه ویژه ای به آن دارند.


سرهنگ پاسدار عسگر ساوری، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی گلستان با تاکید بر اینکه نگاه نیروی انتظامی به مسئله مواد مخدر یک نگاه ویژه است، پیشگیری اجتماعی را مهمترین روش مبارزه با مصرف مواد مخدر دانست و گفت: مواد مخدر در زمان های بسیار دور تا کنون افیون ملت هاست و امروزه به عنوان عامل مهم و تاثیر گذار در از هم گسیختگی شخصیت فردی و خانوادگی و حتی جوامع محسوب می شود.


وی افزود: فروشندگان مواد مخدر سوداگرانی هستند که با استفاده از این روش بدنبال منفعت طلبی خود هستند و از سویی مصرف کنندگان آن از آسیب دیدگان واقعی جامعه بوده که در کنار آن حتی خانواده مصرف کننده را به سمت نابودی سوق می دهد.
 

ساوری با اشاره به نگاه ویژه نیروی انتظامی به مسئله مواد مخدر، تصریح کرد: هرآنچه به جامعه آسیب برساند و خانواده ها را متلاشی و سلامت و امنیت جامعه را به خطر بیندازد در دستور کار ما قرار دارد.


مسئله مواد مخدر به عنوان یک معضل خانواده ها و جامعه را دامنگیر کرده است


به گفته وی، امروز مسئله مواد مخدر به عنوان یک معضل خانواده ها و جامعه را دامنگیر نموده است که برای تقابل با آن نیروی انتظامی یک نگاه ویژه را در دستور کار دارد.


معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی گلستان با بیان اینکه اشاعه مواد مخدر در جامعه می تواند یک رویکرد تقابلی با معاندان نظام جمهوری اسلامی باشد، اضافه کرد: این امر ریشه گرفته از این است که نظام جمهوری اسلامی با اصول ضد صهیونستی و لیبرالیستی روز به روز در مجامع بین المللی پیشرفت قابل توجهی را داشته و دشمنان و معاندان قسم خورده نظام در پی تخریب و تضعیف انقلاب اسلامی ایران به مسئله اشاعه و توزیع و تبلیغ مواد مخدر دامن می زنند.


وی، سرعت عمل و اثرات تخریبی و اشاعه آسیب مواد مخدر سنتی را با مواد مخدر صنعتی قابل قیاس ندانست و گفت: اگر ما در گذشته با موادی مانند تریاک و اثرات تخریبی محدودی روبرو بودیم متاسفانه امروزه با مواد صنعتی پیشرفته همراه با قدرت تخریب و آسیب فراگیر و سریع صنعتی قرار داریم که سرعت تخریب آن دامنه وسیعی همراه با اثرات وحشتناک مصرف کنندگان و خانواده ها و جامعه را دربر می گیرد.


ساوری با بیان اینکه نیروی انتظامی با استفاده از توان سازمانی و افراد جامعه سعی در شناسایی، رصد و مراحل توزیع و مصرف مواد مخدر را دارد، افزود: نیروی انتظامی بدنبال شیوه مقابله و تقابل است که ابتدا با شناسایی موارد و عاملان توزیع خرد و کلان آن و کشف آن با همکاری صادقانه مردم و همچنین با دستگیری عاملان توزیع و فرهنگ سازی سوء مصرف در بین مصرف کنندگان و جامعه و ارتقاء سطح آگاهی فردی و خانوادگی و اجتماعی تلاش می کند تا به اهداف خود نائل شود.


کشف 300 کیلوگرم مواد مخدر در سه ماهه اول سال جاری


وی ادامه داد: در همین راستا در عرصه مقابله ای در سه ماهه ابتدای سال جاری 364 نفر از عوامل توزیع مواد مخدر دستگیر و بیش از 300 کیلوگرم مواد مخدر کشف شد.


ساوری اظهارداشت: میزان کشف مواد مخدر در سه ماهه نخست امسال 41 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.


وی با اشاره به اینکه فعالیت های بخش پیشگیری نیروی انتظامی برون سازمانی است، گفت: فعالیت های برون سازمان نیروی انتظامی در قالب آموزش و برگزاری کارگاه های آموزشی در سطح مدارس، دانشگاه ها، مساجد، اصناف و اتحادیه ها و حتی محلات و روستاها را دربر می گیرد.
 

برگزاری 497 گلاس آموزش همگانی پیشگیری از مواد مخدر


معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی گلستان با بیان اینکه نیروی انتظامی در کنار سایر دستگاه های فرهنگی علاوه بر مقابله در حوزه پیشگیری نیز پیشتاز است، افزود: برگزاری 497 مورد کلاس آموزش همگانی در سطح مدارس، مساجد، ‌دانشگاه ها، اصناف و اتحادیه ها در طول سه ماهه و همچنین برگزاری 48 مورد نمایشگاه آموزش همگانی بهترین شیوه ایجاد یک تعامل تنگاتنگ با نهادها و سازمان های درگیر این حوزه است.


وی ادامه داد: پیشگیری اجتماعی مهمترین روش مبارزه با مواد مخدر است که در قالب اشاعه فرهنگی در جامعه توانمندی های افراد را در حوزه تشخیص و شناسایی بالا می برد.


ساوری با تاکید بر اینکه محیط خانواده و والدین نقش حساسی در جامعه دارند، گفت: خانواده پناهگاه امن و آرام فرزندان است و روش درست مدیریت در خانواده باید تلفیقی از دوستی، صداقت و نظارت و قاطعیت باشد.


وی افزود: اگر آسان گیری و نظارت و قاطعیت منطقی و اصولی در فضای خانواده حاکم شود و یا با داشتن شیوه نادرست و غیر منطقی مدیریتی، تهدید، خشونت و غیره همراه شد هرگز سعادت و موفقیت را به ارمغان نمی آورد و برون رفت جوان از محیط گرم و پرمهر خانواده دچار شدن آسیب های اجتماعی را بیشتر می کند.


ساوری بر پیشگیری و درمان و اجرای هرچه بهتر برنامه ها برای ترویج اصل پیشگیری و کاهش آسیب دیدگی و درمان مبتلایان به مواد مخدر تاکید کرد.


بر اساس این گزارش، اعتیاد به عنوان یک آسیب اجتماعی، هیچ گاه بطور کامل ریشه‏ کن نخواهد شد، اما با تدبیر، اندیشه و تلاشى مخلصانه حداقل می‏توان آنرا به کنترل در آورد.

 

(6 تیر) روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است.


پایان پیام/
 

کد خبر 145532

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha