25 تا 29 سال پرخطرترین سنین گرایش به مواد مخدر

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه بیشترین شیوع اعتیاد در سنین 25 تا 29 سال است، گفت: 94.8 درصد معتادان را مردان و 5.2 درصد را زنان تشکیل می دهند.

به گزارش خبرنگار شبستان، مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم روز جهانی مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اهداف برنامه پنجم توسعه گفت: کاهش 50 درصدی شیب صعودی اعتیاد به مواد مخدر و الکل تا سال 1394 از برنامه‌های این وزارتخانه است.

 

وی با اشاره به تلاش برای کاهش تعداد معتادان با تدوین سند مبارزه و پیشگیری مواد مخدر خاطرنشان کرد: کاهش آسیب‌ها، جلوگیری از مصرف مواد کم‌خطر و پیشگیری از تبدیل شدن این مواد در طول زمان به مواد پرخطر، اتخاذ تدابیر لازم برای حضور خانواده‌ها در خصوص پیشگیری از مصرف مواد مخدر و حمایت از تشکل‌ها در زمینه پیشگیری جزء برنامه‌های پنجم توسعه است.

 

به گفته وی، آموزش مهارت زندگی، اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی مستقیم و غیرمستقیم و همچنین برنامه پیشگیری در گروه‌های هدف مانند مدارس، دانشگاه‌ها، محیط‌های عمومی، جانبازان و غیره از دیگر برنامه‌های این وزارتخانه است.

 

بیشترین سن شیوع اعتیاد بین 25 تا 29 سال

 

وزیر بهداشت با بیان اینکه بیشترین شیوع مواد مخدر از سن 25 تا 29 سال است، خاطرنشان کرد: 94.8 درصد معتادان را مردان و 5.2 درصد را زنان تشکیل می‌دهند که به بیان کلی 5 تا 10 میلیون درگیر مشکلات اعتیاد هستند.

 

وحید دستجردی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی برای پزشکان در خصوص مبارزه با اعتیاد گفت: 11 هزار و 500 نفر از سال 1384 تا 1390 آموزش درمان اعتیاد دیده‌اند و این برنامه‌های آموزشی- درمانی نسبت به سال‌های گذشته رشد زیادی داشته است.

 

وی افزود:  189 مرکز دولتی با پوشش‌دهی 47 هزار و 239 نفر و دو هزار و 168 مرکز خصوصی با پوشش‌دهی 385 هزار و 417 نفر در حال حاضر دارای مجوز فعالیت هستند.

 

کاهش 30 درصدی شیوع ایدز از طریق تزریق

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه یکی از هدف‌های اصلی وزارت بهداشت پیشگیری از گسترش بیماری ایدز است، تصریح کرد: شیوع ایدز از طریق تزریق در سال 80، برابر 90 درصد بوده که توانسته‌ایم در سال 90 این آمار را به 62.5 درصد برسانیم.

 

وی با اشاره به طرح پزشک خانواده خاطرنشان کرد: با ادغام برنامه‌های درمانی و پیشگیری اعتیاد در طرح پزشک خانواده انقلابی بزرگ در کاهش روند اعتیاد در بین معتادان و خانواده آنان ایجاد می‌شود.

 

وحید دستجردی با اشاره به تأسیس دوره‌های تکمیلی MPH‌ خاطرنشان کرد: مدیریت اعتیاد یا همان MPH‌ در دوره‌های تکمیلی که همگی در شبکه مبارزه با اعتیاد به کار رفته‌اند، تأسیس شده است که موظف است دوره‌های آموزشی به روان‌پزشکان و دستیاران در خصوص اعتیاد ارایه دهد.

 

157 اتاق مشاوره در خوابگاه‌های دانشگاه‌های وزارت بهداشت

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در تمام خوابگاه‌های تحت پوشش وزارت بهداشت مراکز مشاوره‌ای وجود دارد، خاطرنشان کرد: 157 اتاق مشاوره‌ای و 35 خط تلفنی برای مشاوره‌دادن در اختیار دانشگاه‌های وزارت بهداشت است.

 

وی با اشاره به برنامه‌های پژوهشی وزارت بهداشت از تأسیس مراکز تحقیقاتی اعتیاد در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: انجام پژوهش‌های بنیادی، کاربردی و تخمین شیوع اعتیاد به الکل از دیگر برنامه‌های پژوهشی وزارت بهداشت است.

 

به گفته وی، را‌ه‌اندازی سامانه هشدار سریع شناخت مواد مخدر جدید در مراحل نهایی است.

 

مراسم روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در سالن همایش‌های صدا و سیما با حضور وزیر کشور، وزیر بهداشت، وزیر آموزش و پرورش و معاون اول رییس‌جمهور در حال برگزاری است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 145530

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha