افزایش ظرفیت 100 هزار نفری در آزمون سراسری امسال

سرپرست سازمان سنجش به رفع ابهامات پیش آمده در آزمون دکتری پرداخت و گفت: ظرفیت پذیرش کنکور سراسری امسال بیش از 100 هزار نفر افزایش پیدا کرده است که ممکن است تغییر هم پیدا کند.

به گزارش خبرنگار شبستان، ابراهیم خدایی، در نشست خبری درباره آزمون سراسری 91 گفت: در آزمون سراسری سال 91 یک میلیون و 66 هزار و 141 نفر متقاضی ثبت‌نام شده‌اند که از این تعداد 60 درصد خانم و 40 درصد مرد است.

 

وی با اشاره به اینکه تعداد شرکت‌کنندگان نسبت به سال گذشته 66 هزار نفر کاهش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: امسال حدود 100 هزار نفر افزایش ظرفیت داریم.

 

خدایی با بیان اینکه دو ساعت پس از فرآیند آزمون دفترچه سؤالات در سایت سازمان سنجش قرار می‌گیرد، اظهار کرد: کلید سؤالات آزمون سراسری سال 91 در روز 11 تیر از طریق سایت این سازمان منتشر می‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه برای برگزاری آزمون سراسری سال 1391 یک میلیون و 192 هزار و 293 کارت شرکت در آزمون صادر شده است، تصریح کرد: داوطلبان گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبان‌های خارجی از روز یکشنبه چهارم تیر تا چهارشنبه هفتم تیر می‌توانند پرینت کارت به همراه دفترچه راهنمای شرکت در آزمون را از طریق سایت سازمان سنجش دریافت کنند.

 

خدایی با اشاره به اینکه داوطلبانی که در زمان ثبت‌نام آزمون موفق به اعلام علاقه‌مندی برای شرکت در گزینش مؤسسات غیرانتفاعی و مراکز آموزشی دانشگاه پیام نور نشده‌اند، گفت: این داوطلبان می‌توانند با پرداخت مبلغ 46 هزار ریال منحصرا به صورت پرداخت الکترونیکی و به وسیله کارت‌های بانکی عضو شبکه شتاب با مراجعه به سایت سازمان سنجش نسبت به علامت‌گذاری بند مورد نظر از تاریخ 4 تیر تا 15 تیر اقدام نمایند.

 

سرپرست سازمان سنجش ادامه داد: بر اساس برنامه زمانی پیش‌بینی‌شده آزمون عمومی و اختصاصی داوطلبان گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی در صبح پنج‌شنبه هشتم تیر، آزمون عمومی و اختصاصی گروه آزمایشی هنر در بعدازظهر پنج‌شنبه هشت تیر و آزمون گروه آزمایشی علوم تجربی در صبح جمعه و گروه آزمایشی زبان‌های خارجی در بعدازظهر جمعه 9 تیر و همچنین گروه علوم انسانی در صبح شنبه دهم تیر و به طور همزمان در حوزه‌های پیش‌بینی‌شده و در 346 شهرستان و بخش کشور برگزار می‌شود.

 

 انتخاب رشته آزمون سراسری در نیمه دوم شهریور

وی افزود: داوطلبان مجاز به انتخاب رشته از 17 مرداد تا 23 مرداد فرصت دارند پس از مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی آزمون سراسری نسبت به انتخاب کد رشته محل‌های تحصیلی مورد علاقه خود از رشته‌های تحصیلی گروه آزمایشی مجاز اقدام کنند و پس از کنترل لازم آنها را به ترتیب علاقه در فرم انتخاب رشته الکترونیکی درج نمایند.

 

اعلام نتایج نهایی آزمون سراسری در نیمه دوم شهریور

رییس سازمان سنجش در خصوص اعلام فهرست اسامی نهایی رشته‌های متمرکز آزمون سراسری خاطرنشان کرد: امیدواریم نتیجه نهایی آزمون در فاصله زمانی بین 15 تا 17 شهریور بر روی سایت سازمان سنجش قرار گیرد.

 

به گفته وی، فهرست اسامی معرفی‌شدگان رشته‌های نیمه‌متمرکز یعنی رشته‌هایی که نیاز به مصاحبه، معاینه، آزمون عملی و یا آزمون تشریحی دارد در نیمه اول مهر 1391 به منظور شرکت در مراحل مذکور تا چند برابر ظرفیت اعلام بر اساس برنامه زمانی مندرج در اطلاعیه‌ای که به همراه فهرست اسامی آنان بر روی سایت سازمان سنجش قرار می‌گیرد.

 

پیرترین داوطلب 78 سال، جوان‌ترین داوطلب 14 سال

وی در خصوص پیرترین و جوان‌ترین داوطلب شرکت‌کننده در آزمون سراسری سال 91 اظهار کرد: از استان تهران یک داوطلب 78 ساله در رشته علوم تجربی و از استان کرمانشاه یک داوطلب با 14 سال سن جزء پیرترین و جوان‌ترین متقاضیان در آزمون سراسری شرکت می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه در آزمون دکترای سال 91 که در فروردین امسال برگزار شد، 178 هزار نفر ثبت نام کردند، افزود: از این تعداد 153 هزار نفر در آزمون شرکت کردند و در نهایت بیش از 34 هزار نفر مجاز شدند.

 

احتمال فرصت دوباره برای مجازین آزمون دکتری/رفع ابهامات آزمون دکتری

خدایی در خصوص ابهامات آزمون دکتری گفت: تعداد 15 هزار و 973 نفر برای مصاحبه به دانشگاه‌ها معرفی شدند، فرایند مصاحبه از دوم تیر آغاز شده و قرار است دانشگاه‌ها تا نیمه مردادماه نتایج مصاحبه‌ها را به سازمان سنجش اعلام کنند.

 

وی افزود: سازمان سنجش نیز اسامی بیش از 10 هزار و 182 پذیرفته شده نهایی آزمون دکتری را تا 20 شهریور اعلام می کند.

 

سرپرست سازمان سنجش با اشاره به دو تفاوت عمده آزمون دکترای امسال اشاره کرد و افزود: اولین تفاوت تغییر نوع امتحان از آزمون عمومی به تخصصی بود و دومین تفاوت تعداد معرفی‌شدگان بود.

 

وی با بیان اینکه سال گذشته پنج هزار و 600 نفر ظرفیت پذیرش داوطلبان دکترای بوده است، اظهار کرد: 14 هزار و 700 نفر که تقریبا معادل 3 برابر تعداد پذیرفته شدگان است، برای معرفی انتخاب شدند؛ در این روش به عنوان مثال برای پذیرش 5 نفر از 60 نفر مصاحبه گرفته می‌شد و برخی دانشگاه ها برای پذیرش داوطلبان حتی امتحان کتبی برگزار می‌کردند.

 

وی افزود: در سال گذشته در سه انتخاب اول زمانی که ظرفیت 10 برابر می‌شد، می‌بایست 60 نفر برای مصاحبه معرفی می‌شدند و در بهترین حالت رتبه‌های یک تا 10 قبول می‌شدند و از رتبه 11 تا 90 به هیچ دانشگاهی معرفی نمی شدند؛ به همین خاطر امسال سیستم معرفی اصلاح شد.

 

خدایی یاد آور شد: در بند "ک" صفحه 7  آمده است که پس از انتخاب رشته دانشگاه با توجه به ظرفیت هر کد رشته محل براساس اولویت‌ها و نمرات علمی آزمون با درنظر گرفتن سایر ضوابط از بالا ترین رتبه تا چند برابر ظرفیت به دانشگاه‌ها معرفی می شوند.

 

سرپرست سازمان سنجش با تاکید بر اینکه نگفته‌ایم که همه داوطلبان معرفی می شوند، تصریح کرد: این ذهنیت مجاز شدن سه برابر ظرفیت از سال گذشته به جای مانده است.

 

خدایی تصریح کرد: تعداد دعوت شدگان به مصاحبه‌ها برای این زیاد است که انتخاب رشته داوطلبان غیرقابل پیش بینی است.

 

 

وی افزود: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی 50 درصد سهمیه‌ها مختص ایثارگران و مربیان است و داوطلبان آزاد تنها نیمی از ظرفیت پذیرفته شدگان را شامل می‌شوند.

 

این مقام مسوول ادامه داد: برای داوطلبانی که رتبه‌های برتر داشته‌اند و در دانشگاهی پذیرفته نشده‌اند در شهریورماه ظرفیت ایجاد می شود و ظرفیت‌های باقیمانده خالی به آنها اختصاص داده می شود.

 

به گفته وی داوطلبانی که رتبه‌های پایین‌تر آورده‌اند و یا به مصاحبه دعوت نشده اند اگر ظرفیت دانشگاه‌ها پر نشود، فرصت دوباره دارند و  باید دید در شهریورماه چقدر ظرفیت پر می شود و چند دانشگاه تقاضای ظرفیت جدید می کنند. 

 

احتمال تجمیع کلیه آزمون‌های کشوری

وی با اشاره به امکان تجمیع دیگر آزمون‌های کشوری، خاطر نشان کرد: اگر با موفقیت در زمینه آزمون کارشناسی ناپیوسته پیش رویم احتمال تجمیع سایر آزمون‌ها هم وجود دارد.

 

خدایی با بیان اینکه امکان تهیه کارت اعتباری ثبت نام برای داوطلبان آزمون کارشناسی ناپیوسته که تنها علاقه مند به شرکت در دانشگاه آزاد باشند وجود ندارد، خاطر نشان کرد: سیستم مالی سازمان سنجش با دانشگاه آزاد متفاوت است و درآمد سازمان سنجش به دولت برگردانده می‌شود و آنها به سازمان می‌دهند اما دانشگاه آزاد اسلامی خصوصی است و به حساب خود دانشگاه واریز میشود، مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که امیدواریم در سال آینده حل شود.

 

سرپرست سازمان سنجش در رابطه باحذف آزمون زبان و استعداد تحصیلی از آزمون دکتری اظهار کرد: بحث حذف وجود ندارد بلکه آزمون زبان ملی می‌تواند جایگزین آزمون زبان و استعداد تحصیلی در آزمون دکتری شود و احتمالا از سال آینده در سال چند بار برگزار شود.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 145292

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha