گرایش به روانگردان ها، خطر دهه آینده جامعه

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه خطری که در دهه آینده جامعه را تهدید می کند، گرایش به مواد روانگردان است، افزود: تغییر الگوی مصرف از مواد افیونی به مواد روانگردان نگران‌کننده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر حسن امامی رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صیح امروز در همایش هفته مبارزه با مواد مخدر گفت: نگرانی عمومی در زمینه مواد مخدر در خصوص تغییر الگوی مصرف از مواد افیونی به سمت مواد روانگردان است که باید به آن توجه ویژه شود.

 

امامی رضوی افزود: اعتیاد یکی از آسیب‌های اجتماعی است که جمعیت قابل توجه‌ای را تحت تأثیر قرار داده و هزینه‌ها و منابع سنگینی را به جوامع تحمیل می‌کند.

 

وی با اشاره به دخول وزارت بهداشت در دو حوزه مهم مواد مخدر گفت: در حوزه پیشگیری علی‌رغم عدم اختصاص اعتبار کافی به دانشگاه‌های علوم پزشکی تلاش‌های بسیاری توسط این دانشگاه‌ها انجام شده و استفاده از ظرفیت درمان نگهدارنده در پزشک خانواده یکی از برنامه‌های راهبردی محسوب می‌شود.

 

وی اظهار کرد: سه هزار مرکز درمان نگهدارنده 400 هزار نقطه از سراسر کشور را تحت پوشش قرار می‌دهند که در هر کدام از این مراکز به 10 هزار نفر خدمات ارایه می‌شود.

 

امامی رضوی ادامه داد: 10 نوع مرکز در برنامه پیشگیری و درمان در اختیار داریم که کلیه گروه‌هایی را که تمایلی به ورود به این مراکز را ندارند تحت درمان قرار می‌دهند.

 

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه کاهش آسیب کمیته کشوری وزارت بهداشت نیز گفت: در خصوص معتادان پرخطر انجام پژوهش‌های کاربردی روش‌هایی است در حال پی‌گیری و اقدام نهایی دستورالعمل ماده 15 و 16 در خصوص مراکز ده‌گانه انجام شده است.

 

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به عدم آگاهی افراد از آثار سوء مواد مخدر صنعتی گفت: باید برنامه‌ریزی در این زمینه صورت گیرد تا افراد جامعه به شناخت کامل از آثار مواد روانگردان داشته باشند.

 

وی خاطرنشان کرد: ایجاد مرکز روان‌درمانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و همکاری دانشگاه‌ها و معاونت‌های برنامه‌ریزی وزارت بهداشت از جمله موارد اجرایی در این حوزه است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 145205

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha