به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام حمید آقایی، معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور در نشست خبری ستاد دهه تکریم مساجد در جمع نمایندگان رسانههای خبری به تشریح اهداف، رویکرد و برنامههای مساجد در این دهه پرداخت و گفت: همه ساله دهه سوم شعبان به عنوان دهه غبارروبی مساجد نامگذاری میشد ولی امسال مرکز رسیدگی به امور مساجد با رویکردی جدید این دهه را به طور کاملتر و جامعتر به عنوان دهه تکریم مساجد نامگذاری کرد.
وی با اشاره به اینکه غبارروبی مسجد یکی از مؤلفههای تکریم مسجد است، گفت: تلاش میشود در این دهه کارکردهای دیگر مساجد نیز احیا و مورد توجه قرار گیرد.
حجتالاسلام آقایی با اشاره به مطالبه مردم و رهبری از مساجد گفت: یکی از دغدغههایی که همواره مقام معظم رهبری در زمینه مساجد داشتهاند بستهبودن درب مساجد هنگام نماز صبح است چرا که ما اعتقاد داریم در طول شبانهروز درب مساجد باید به روی مردم باز باشد.
وی با اشاره به اینکه این مشکل به دلیل پارهای از مسایل می تواند به دلیل چندشغلی بودن خادم مسجد باشد، گفت: باید در این زمینه برنامهریزی و برنامهای دقیق داشته باشیم تا مردم در طول شبانهروز از مسجد علاوه بر اقامه نماز برای فعالیتهای دیگر استفاده کنند.
حجتالاسلام آقایی با بیان اینکه قریب یک هزار مسجد در تهران مسجد برای اقامه نماز صبح تعطیل هستند، خاطرنشان کرد: این یک نقص بزرگی است که از میان 3800 مسجد این تعداد مسجد نماز صبح ندارند که فراهمکردن آن نیاز به یک تلاش ملی و فرهنگسازی و ایجاد حساسیت دارد.
وی با اشاره به اینکه نمازگزاران، مردم، مسئولان و کارگزاران نظام باید در رفع مظلومیت مسجد تلاش کنند، خاطرنشان کرد: دهه تکریم مساجد نیز دههای در راستای رفع مظلومیت از مساجد است.
حجتالاسلام آقایی شعار دهه تکریم مساجد آینده را از مساجد بسازیم معرفی کرد و گفت: مسجد باید کانون اهتمام مردم و خانواده باشد و اگر میخواهیم خانواده و جامعه خوبی داشته باشیم باید مساجد را به جایگاه واقعی خود برگردانیم.
معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: در این دهه درصدد هستیم نسبت به موضوع مسجد در مردم، مسئولان و اهالی مسجد ایجاد حساسیت کرده و آنان را با کارکردهای مختلف این محل عبادی آشنا کنیم.
وی با اشاره به برگزاری برنامههای گسترده در این دهه در مساجد خاطرنشان کرد: امسال اجلاس بینالمللی مساجد که همه ساله در 31 مرداد روز مسجد برگزار میشود با حضور دو هزار نفر از ائمه جماعات استان تهران و مسئولان کشوری در دهه تکریم مساجد برگزار میشود.
معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به اینکه تشکیل ستاد خبری در این دهه به منظور ارایه محتواها و موضوعات پیرامون مساجد یکی دیگر از برنامههای این دهه است، گفت: تلاش میشود برنامههای دهه تکریم مساجد تنها به صورت یک حرکت نمادین نباشد؛ از این رو مرکز رسیدگی به امور مساجد با همکاری نواحی 17گانه این مرکز در تهران تلاش میکند برنامههایی در راستای فرهنگسازی برای تکریم مساجد داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: نواحی 17گانه مرکز رسیدگی به امور مساجد در استان تهران در این زمینه برنامههای گستردهای را برگزار میکند، ضمن اینکه با همکاری دفاتر ائمه جمعه در شهرستانهای استان تهران و با استقبال شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور تلاش میشود در نماز جمعه این دهه فرهنگسازی عمومی در سطح کشور صورت گیرد و ضمن تقدیر از خدام مساجد، هیئت امنا، ائمه جماعات، خیرین مسجدساز، معماران نمونه مساجد نیز در این دهه معرفی میشوند.
معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد تصریح کرد: در هر ده شب دهه تکریم مساجد که از 20 تیر مصادف با 20 شعبان آغاز و تا 29 تیر مصادف با 29 شعبان ادامه می یابد از ائمه جماعات خواسته شده است که در این دهه در رابطه با مسجد و نگاه اسلام به مسجد به مطالبی در قالب سخنرانی ارایه شود.
وی از اعلام فراخوان مقاله در رابطه با تکریم مسجد، چاپ و توزیع پوستر دهه تکریم مساجد به عنوان یکی دیگر از برنامههای این دهه نام برد.
نشست خبری تشریح برنامههای دهه تکریم مساجد صبح امروز پنجم تیر در مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور با حضور رسانههای خبری برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما