مدت سربازی دانشجویانی که پایان نامه دفاع مقدسی بنویسند، کاسته می شود

سردار رسولی گفت: از دانشجویانی که پایان نامه های مرتبط با موضوع دفاع مقدس انتخاب می کنند حمایت می شود و حتی از مدت سربازی آنها کاسته می شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، سردار حسن رسولی، رییس انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در نشست مطبوعاتی نخستین جشنواره خاطره نویسی دفاع مقدس که صبح امروز 3 بهمن در ستاد راهیان نور برگزار شد، گفت: درباره این جشنواره تاکنون اطلاع رسانی شده است و از طریق این اطلاع رسانی ها نیز حدود 4 هزار اثر به دست ما رسیده که در حال مطالعه روی این آثار هستیم.

 

وی با بیان اینکه خاطره نویسی به معنای خاص برای ما قابل اهمیت است، عنوان کرد: خاطره نویسی دفاع مقدس به عنوان یک زیرساخت برای فعالیت های پژوهشی ما مورد استفاده قرار می گیرد، از این رو بسیار با اهمیت است، زیرا ما برای ثبت دقیق تاریخ جنگ نیاز به اسناد مکتوب داریم که در تشکیلات دولتی و غیردولتی انجام گرفته و مورداستفاده قرار می گیرد.

 

وی همچنین درباره آثار مکتوب و غیرمکتوب توضیح داد و گفت: اسناد مکتوب مانند فیلمنامه، عکس، داستان مستند و اسناد غیرمکتوب مانند تاریخ شفاهی، خاطرات افراد می توانند ما را در تالیف تاریخ جنگ یاری دهد، از این رو ما با هدف ثبت دقیق تاریخ جنگ فراخوان دادیم و از افراد صاحب خاطره دعوت کردیم تا در این جشنواره شرکت کنند.

 

در ادامه دکتر محسن شاهرضایی، دبیر علمی جشنواره خاطره نویسی دفاع مقدس در تهران عنوان کرد: نهضت خاطره نویسی که در حال حاضر شروع شده می تواند با همکاری خبرنگاران و اصحاب رسانه به اوج خود برسد.

 

وی درباره خاطره نویسی دفاع مقدس در تهران نیز خاطرنشان کرد: درخصوص شهر تهران خاطره نویسی تنها شامل خاطرات جبهه نمی شود، بلکه افراد می توانند خاطرات پشت صحنه جنگ را چون بمباران ها، مددکاریها، خاطرات یاری هلال احمر، اعزام و ... را نیز ثبت کنند.

 

وی تاکید کرد: در این زمینه خاطرات بسیاری وجود دارد که تاکنون در جایی ثبت نشده است و اگر امروز نیز این خاطرات ثبت و تدوین نشود آسیب های بسیاری به تاریخ جنگ وارد می شود.

 

وی همچنین ادامه داد: ما در اینجا از همه افراد صاحب خاطره می خواهیم که خاطرات خود را از ما دریغ نکنند، چرا که این دریغ کردن به معنای به فراموشی سپردن جنگ تحمیلی است.

 

شاهرضایی یادآور شد: افراد تا 15 اردیبهشت سال 90 فرصت دارند خاطرات خود را به دبیرخانه ارسال کنند و اختتامیه جشنواره نیز خرداد سال آینده برگزار می شود و تا امروز علاقه مندان به شرکت در این جشنواره حضور خوبی داشته اند و خاطرات خوبی به دست ما رسیده است.

 

دبیر علمی همایش خاطره نویسی در تهران ادامه داد: خاطرات دریافت شد بعد از داوری چاپ می شود و حتی از آنها در دایره المعارف جنگ نیز بهره گرفته می شود.

 

در ادامه بار دیگر سردار حسن رسولی عنوان کرد: بعد از 30 سال که از جنگ گذشته است تعداد کتابهای ما در حوزه دفاع مقدس از 6 هزار عنوان تجاوز نکرده است و این در مقایسه با 30 سال بسیار اندک است، البته باید گفت بیشتر این آثار در حوزه شعر و خاطره است و داستان و پژوهش بسیار کمتر است که باید بیشتر به آن پرداخته شود.

 

وی همچنین یادآور شد: بنیاد حفظ آثار همچنین از دانشجویانی که پایان نامه تحصیلی خود را در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری با موضوع دفاع مقدس انتخاب می کنند، حمایت می کنند و حتی مدت سربازی دانشجویانی که در این زمینه کاری انجام داده اند نیز کاسته می شود.

 

در پایان این نشست خبری بار دیگر شاهرضایی گفت: ما در این زمینه سعی کردیم بایگان های ویژه ای مانند سپاه صحبت کنیم و در اینجا از دیگر یگانهای نظامی و غیرنظامی می خواهیم که افراد خود را به نوشتن خاطراتشان تشویق کنند و ما را در این راه یاری دهند.

پایان پیام/
 

کد خبر 14512

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha