به گزارش خبرگزاری شبستان، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه هجدهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با بیان این که هفته کتاب راهی برای ترویج و افزایش مطالعه است، افزود: از آنجا که کلام وحی با قالب کتاب در اختیار بشر قرار گرفته است، روز نخست این هفته را امسال برای نخستینبار به نام روز «قرآن و عترت» نامگذاری کردیم.
وی با اظهار امیدواری از این که نامگذاری نخستین روز هفته کتاب به نام قرآن و عترت بتواند مایه خیر و برکت باشد، افزود: امیدوارم که فرهنگ قرآنی و اهل بیت (ع) با این نامگذاری در سراسر کشور و جهان منتشر شود.
حسینی همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده در این حوزه گفت: چند اقدام بیسابقه برای نخستینبار در روز قرآن و به مناسبت این نامگذاری انجام شده است که در هفته کتاب، به عنوان فراگیرترین رویداد در کشور، اقداماتی مؤثر محسوب میشوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: با این که نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بسیار عظیم و مفید است، ولی از آنجا که این نمایشگاه منحصر به تهران است و هفته کتاب در سراسر کشور به اجرا درمیآید، میتوان این هفته را فراگیرترین رویداد فرهنگی کشور نام بگذاریم.
وی در ادامه سخنانش گفت: در این راستا 40 هزار نمایشگاه در کارخانهها، زندانها و اماکن دیگر افتتاح شده است و امروز، 24 آبانماه، نیز تفاهمنامهای ارزنده با آموزش و پرورش، نسبت به سالیان گذشته، به امضا میرسد. این تفاهمنامه به منظور دسترسی دانشآموزان به کتاب انجام میشود.
حسینی، با اشاره به این که دانشآموزان باید از دوران کودکی با کتاب انس بگیرند، اظهار کرد: اگر این اتفاق به وقوع بپوندد، نیازی به عوامل ترغیبکننده در دوران بزرگسالی نیست؛ زیرا عطش در افراد ایجاد شده است و خود به خود به دنبال تهیه و مطالعه کتاب میروند.
وی از عضویت نهادهای قرآنی در ستاد هفته کتاب یاد کرد و از افزایش تعداد فعالان در ستاد هفته کتاب به 70 نهاد و وزارتخانه خبر داد و افزود: تجلیل از ناشران و مؤلفان قرآنی از جمله برنامههای امسال هفته کتاب است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: جشنواره مطالعات قرآنی با توزیع کتاب «منشور عقاید امامیه» در 100 هزار نسخه میان دانشجویان دانشگاهها از دیگر اقداماتی بود که به کمک سازمان فعالیتهای قرآنی و برای نخستینبار در راستای انجام برنامههای قرآنی در هفته کتاب انجام شد.
حسینی از افتتاح 500 کتابخانه باز در مساجد خبر داد و گفت: اهدای 114 هزار کتاب و نرمافزار به مؤسسات قرآنی کشور، راهاندازی 100 کتابخانه دیجیتال در مؤسسات قرآنی و کمک به نشر پایاننامههای قرآنی برگزیده نیز به مناسبت هجدهمین هفته کتاب جمهوری اسلامی انجام میشود.
وی در ادامه اظهار کرد: محفل تقدیر از بهترین ناشران، کتابفروشان، چاپخانهداران و فعالان عرصه چاپ و نشر، همچنین نویسندگان، ویراستاران، مصححان و کتابداران در برنامه این دوره هفته کتاب جای گرفته است.
حسینی از برپایی نمایشگاه «یاد یار مهربان» در دو روز گذشته، 22 آبانماه، یاد کرد و از نمایشگاه کتابهای کاربردی و دانشگاهی و دیگر نمایشگاههایی که طی این هفته برگزار میشوند، به عنوان اقدامی مؤثر اشاره کرد.
وی همچنین از مراسم برگزاری جایزه جلال آل احمد که دوم آذرماه برگزار میشود، یاد کرد و افزود: با سفرهای استانی هیئت دولت، فعالیتهای فرهنگی در سراسر کشور آغاز شده است و تصمیماتی نیز با توجه به حضور 30 درصد افراد کشور در روستاها و مناطق محروم، برای در دسترس قرار دادن کتاب برای این افراد گرفته شده است.
حسینی به جمله یک نویسنده سرشناس غربی به نام «الیور اسمیت» اشاره کرد و گفت: این نویسنده میگوید که «وقتی بار اول کتاب خوب میخوانم، مثل این است که با دوستی جدید آشنا شدهام، وقتی دوباره این کتاب را میخوانم، مثل این است که با دوست قدیمیام دیدار کردهام». این نشان میدهد که در روزگار ما نیز کتاب اهمیت خود را از دست نداده است و جلوهای گستردهتر و پایدارتر را داراست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: اگر کتاب خوب در دسترس هنرمندان و دیگر افراد جامعه قرار گیرد، رسانهها نیز قوت بیشتری میگیرند و از کتاب تقدیر میکنند.
در این مراسم با حضور سیدمحمد حسینی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعلی حدادعادل؛ رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، بهمن دری؛ معاون فرهنگی وزیر ارشاد، علیاکبر اشعری؛ رییس کتابخانه ملی و محمد اللهیاری فومنی؛ دبیر هفته کتاب و رییس اداره پست، از تمبر هجدهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد. مهر این تمبر به وسیله حدادعادل زده شد و توسط سایر حاضران به امضا رسید.
پایان پیام/
نظر شما