وقف بسترساز پشتوانه اقتصادی برای توسعه دین، علم و فرهنگ است

سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه علاقه مندی جامعه به وقف را عامل ایجاد پشتوانه اقتصادی در راستای توسعه دین، فرهنگ، علم در اجتماع دانست.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در دومین همایش وقف و رسانه با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب در همایش وقف در سال 81 گفت: تدبر در این حکم والای اسلامی نخستین مطالبه رهبری به عنوان یکی از احکام مترقی و پیشرفته مکتب اسلامی است.

وی با اشاره به تشکیل حکومت اسلامی توسط پیامبر گرامی اسلام از مسجد به عنوان یکی از موقوفات یاد و اظهارکرد: تاثیر پدیده وقف در پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی انکارناپذیر است چرا که ریشه های اصلی این انقلاب در مساجد شکل گرفت و مسجد به عنوان یکی از موقوفات از اثرگذارترین مکان ها در ادوار مختلف تاریخ اسلام است.

حجت الاسلام محمدی با بیان این مطلب که دشمنان پس از جنگ تحمیلی پی به اشتباه خود مبنی بر تهاجم نظامی به ایران پی بردند تصریح کرد: پس از اطلاع از این اشتباه دشمنان جنگ نرم یعنی تلاش برای قطع ارتباط مردم با مساجد و مذهب را در پیش گرفتند از این رو اصحاب رسانه باید برای تحقق مطالبات رهبری فلسفه این سنت نبوی را در جامعه بشناسانند.

نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه با تشویق مومنان متمکن به وقف، عمل به این سنت حسنه را از دیگر تاکیدات رهبر معظم انقلاب برشمرد و بیان کرد: حکومت ظالمانه طاغوت اقدامات منفی بسیاری را در طول چند دهه به منظور ایجاد ذهنیت منفی در جامعه نسبت به پدیده وقف انجام داد که از جمله آن می توان به فروش موقوفات در دوران اصلاحات ارضی اشاره کرد.

وی رفع ذهنیت منفی و ایجاد ارتباط در جامعه نسبت به متولیان وقف را نیازمند تعامل و تلاش اصحاب رسانه دانست و ابراز کرد: هر چه جامعه به این سنت الهی علاقه مند شود پشتوانه اقتصادی بیشتری برای توسعه دین، فرهنگ و علم در اجتماع فراهم می شود.

حجت الاسلام محمدی با معرفی وقف به عنوان شیوه مناسب برای هدایت سرمایه در جهت نیازهای جامعه به صورت ماندگار تاکید کرد: هر خیر و صدقه ای غیر از وقف از میان می رود بنابراین مراکز دانشگاهی و حوزوی باید ابعاد اخلاقی اجتماعی فرهنگی و آموزشی این حکم الهی را مورد کنکاش و بررسی قرار دهند.

وی با ابراز تاسف از پرداخت کمرنگ و ابتدایی رسانه ها به پدیده وقف گفت: هم اکنون پانزده هزار متولی موقوفات دارای عواید بالا را اداره می کنند که پرسش از این افراد درباره شیوه عملکرد از دیگر تاکیدات رهبر معظم انقلاب است.

سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اتفاق نظر فقها و علما مبنی بر مصرف موقوفات در جهت مصلحت، منفعت و غبطه وقف اظهار کرد: برخی از متولیان با خیانت خود اعتبار مردم را از میان برده اند اما دین و وجدان دو مولفه ای است که در کنار امانتداری و درستکاری و تلاش سالم به عنوان تاکیدات آیت الله خامنه ای این ابهامات را در جامعه برطرف می کند.

وی تحقق اهداف و تکالیف وحی را از دیگر انتظارات رهبری از متولیان این امر در جامعه برشمرد و خاطرنشان کرد: رسانه ها باید اهداف و تکالیف وحی را به عنوان یکی از احکام مترقی اسلام مورد تاکید قرار دهند تا با هدایت افکار عمومی بتوان به مطالبات ولی فقیه زمان را جامعه عمل پوشاند.

شایان ذکر است دومین همایش وقف و رسانه با حضور رییس کمیسیون فرهنگی مجلس، رییس ستاد اقامه نماز کشور، سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان رسانه های جمعی یکشنبه 3 بهمن برگزار شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 14477

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha