به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله شاه آبادی استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم امروز (3بهمن) در دیدار اعضای ستاد اجرایی جشنواره قرآنی مدهامتان با تاکید بر ریشه امور فرهنگی تصریح کرد: طبق فرمایشات ائمه معصومان(ع) پایه اساسی و ریشه کار فرهنگی توحید و خداپرستی است.
وی افزود: پایه اساسی فرهنگ در اسلام باور خدایی است و تا باور خدایی در جامعه مسلمانان محقق نشود خلاف و گناه از بین نمی رود.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه 124 هزار پیامبر برای بیان معنای باور خدایی مبعوث شده اند، اظهار داشت: اولین جمله ای که رسول اکرم(ص) فرمودند قولو لااله الا الله تفلحوا و معرفی و شناخت و باور کردن حق بود.
آیت الله شاه آبادی، توکل و تکیه کردن بر حق را نردبان رسیدن به مقامات عالی دانست و عنوان کرد: اگر چنین مطلبی تحقق پیدا کند و هر فرد مسلمانی این معنا را باور داشته باشد که تمام وضع مسلمانان و غیرمسلمانان به دست پروردگار سبحان است، هیچ وقت دچار گناه نمی شود.
وی با اشاره به اینکه اتکا به حقریا، انسان را از راه های مختلفی که منافی اتکا به خداست دور می کند، ادامه داد: دروغ پردازی ها، غیبت ها و تهمت ها، کنایات ناشی از عدم اتکا به خداوند است.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم، تاکید کرد: سعی اولیای خدا این بود که مردم بدانند در این دنیا چیزی غیر از حق موثر نیست.
آیت الله شاه آبادی، اساس فرهنگ اسلام را خداشناسی دانست و گفت: روحانیت باید بتوانند مردم را متوجه حق کنند، در این صورت بسیاری از فسادها از بین می رود، در ماه مبارک رمضان، محرم و صفر خلاف ها کاهش پیدا می کند چرا که در این ماه ها توجه به خدا بیشتر می شود.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ اولیه قرآن کریم باور خدایی است، تاکید کرد: خواندن و تفسیر قرآن را بلد بودن کاری از پیش نمی برد چراکه افراد بسیاری هستند که قرآن می خوانند اما قرآن آنها را لعنت می کند.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم، با تاکید بر تاثیرات خداباوری در جامعه، افزود: آن چیزی که می تواند جامعه را تغییر داده و به سمت اخلاق اسلامی ببرد، سعی و کوشش در باور کردن خداست.
آیت الله شاه آبادی، در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فتنه ای که سال گذشته به راه افتاد اتکا به غیر حق و وعده آمریکا و انگلیس و اجانب بود، خاطرنشان کرد: اگر این موضوع اتکا به حق داشت در صورت موفق نشدن دیگر منجر به دعوا و اوقات تلخی و اتهامات به یکدیگر نمی شد.
پایان پیام/
نظر شما