به گزارش خبرگزاري شبستان، سوسن باستاني، دانشيار دانشگاه الزهرا در ميزگردي با عنوان "طلاق، بحران يا راه حل" ضمن ارايه گزارش پژوهشي در زمينه طلاق هاي عاطفي و خاموش در کشور گفت: ميزان طلاق هاي عاطفي در کشور دو برابر طلاق هاي رسمي است.
باستاني عنوان کرد: در ارتباط با طلاق عاطفي در داخل و خارج از کشور اقدامي صورت نگرفته و به طور معمول بيشتر اقدامات بر محور فشارهاي روحي و عاطفي زوج ها بعد از طلاق بوده است.
وي با تأکيد بر اينکه اين نوع طلاق تک عاملي نيست، ناديده گرفته شدن نيازها، نظرات و انتظارات زوج هاي جوان را از علل به وجود آمدن طلاق هاي عاطفي عنوان کرد و افزود: فشارها و مشکلات روحي همسر و فرزندان از جمله پيامدهاي طلاق عاطفي است و از سوي ديگر روابط خارج از چارچوب خانواده با شکستن تعهدها از ديگر پيامدهاي اين نوع طلاق خواهد بود.
بر اساس اين گزارش، شهلا کاظمي پور، دانشيار و معاون پژوهشي مرکز مطالعات و پژوهش هاي جمعيتي آسيا و اقيانوسيه در اين نشست با اشاره به اينکه 50 درصد طلاق ها در چهار سال نخست زندگي زوج هاي جوان اتفاق مي افتد، گفت: تهاجم مدرنيته افسارگسيخته در کشورهاي توسعه يافته روند رشد طلاق را شتاب مي دهد. در حال حاضر بالاترين ميزان طلاق در کشورهاي سوئد، آمريکا و انگليس مشاهده شده است.
وي با اشاره به افزايش ميزان ازدواج در ايران اظهار داشت: جواني جمعيت عامل رشد ازدواج است. هم اکنون بيشترين ميزان ازدواج در ميان زنان در بازه سني 19-15 سال و 24-20 سال و در ميان مردان 24-20 و 29-25 سال بوده و ميانگين اختلاف سني زوج هاي جوان پنج سال است.
بنا بر گزارش سازمان ملي جوانان، کاظمي پور يادآور شد: 84 درصد طلاق ها در کشور، در نقاط شهري اتفاق مي افتد که 30 درصد از اين طلاق ها در تهران اتفاق مي افتد، در حالي که تهران تنها 20 درصد از جمعيت کل کشور را دارد.
معاون پژوهشي مرکز مطالعات و پژوهش هاي جمعيتي آسيا و اقيانوسيه سن تجرد قطعي را 39-35 سال عنوان کرد و با اشاره به آمار هفت درصدي اين گروه اظهار داشت: پيش بيني مي کنم که اين آمار به 10 درصد نيز افزايش يابد.
پايان پيام/
اجتماعي: يک استاد دانشگاه ميزان طلاق هاي عاطفي و خاموش در کشور را طبق پژوهش هاي به عمل آمده دو برابر طلاق هاي رسمي عنوان کرد.
کد خبر 1445
نظر شما