به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مصباح یزدی، امروز (3 تیر) در دیدار با جمعی از سپاهیان ضمن گرامیداشت سالروز میلاد امام حسین (ع) گفت: درباره شخصیت این امام معصوم تا کنون هزاران کتاب نگشته شده ولی با این وجود هنوز نتوانسته ایم به اندازه یک صفحه از صفحات فضائل ایشان را نشان بدهیم.
وی ادامه داد: بیشترین چیزی که در شخصیت ما اثر گذاشته، دیدن الگوهای شخصیتی افراد است تا کنون صدها کتاب و هزاران سخنرانی در خصوص فضائل معصومین (ع) و بخصوص امام حسین (ع) صورت گرفته ولی هیچ کدام از آنها به اندازه دیدن الگوهای شخصیتی تاثیرگذار نیست.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: نمونه ای از این الگوها که همه ما در آن شریک هستیم، شخصیت امام رضوان الله است.
وی ادامه داد: خداوند متعال انسان را به گونه ای آفریده که همیشه از مطالب عینی بیشتر از مطالب ذهنی اثر می پذیرد.
وی گفت: مهم ترین نقش ائمه (ع) در بعد تربیی است که به واسطه ارائه الگو صورت می گیرد ولی در میان همه الگوها از زمان حضرت آدم تا کنون، مشکل می توان الگویی به مانند سیدالشهدا (ع) یافت.
زندگی امام حسین (ع) تنها منحصر به 10 روز عاشورا نیست
آیت الله مصباح یزدی اضافه کرد: زندگی سیدالشهدا (ع) منحصر به 10 روز عاشورا و تاسوعا نیست و لی این مدت به قدری برجسته شده که گاهی در سایه آن بقیه سال های زندگی و موارد پیش آمده در زمان حیات ایشان مورد غفلت واقع می شود.
وی با اشاره به فعالیت های سلار شهیدان در مدت 20 سال زندگی در مدینه، خاطرنشان کرد: امام حسین (ع) بهترین الگو برای انسان سازی است و تا قیام قیامت هر روز به مانند حادثه ای جدید آثاری به همراه دارد.
گاندی خود را تابع امام حسین (ع) می دانست
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به جایگاه امام حسین (ع) در میان پیروان دیگر ادیان، گفت: گاندی خودش را تابع ایشان می دانست در این باره کتاب ها نوشت و حتی در هندوستان به عنوان یک کشور غالبا بت پرست روز عاشورا تعطیل عمومی است.
انقلاب نمونه ای از برکت های عشق ایرانیان به امام حسین (ع) است
آیت الله مصباح یزدی گفت: هر آنچه امروز ما داریم از برکت عشق به امام حسین (ع) است و نعمت هایی به وسیله ارادت به ایشان نصیب ملت ایران شده است که نمونه اش این انقلاب است و باید در مقابل دید که این نعمت ها چه وظیفه ای بر دوش ما می گذارد ولی ما غالبا از این مسئولیت ها غفلت کرده و فراموش می کنیم که زندگی در این عالم اصالت ندارد.
وی اظهار داشت: ما باید یدانیم در قبال هر نعمتی تکلیفی داریم و همه این نعمات وسیله ای هستند برای امتحان ما.
امام حسین (ع) الگوی فداکاری مطلق بود
وی تصریح کرد: انسان ها دو وظیفه کلی بر عهده دارند، اول شکر در برابر نعمت ها و دوم صبر در برابر بلاها و سیدالشهدا در یک کلام الگوی فداکاری مطلق بود و به تمام معنا همه چیزش را در راه خدا داد.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: فداکاری در این مرتبه مخصوص سیدالشهداست و هنر انسان این است که خود انتخاب کرده و مسیر رشد و تعالی را سپری کند.
وی گفت: ما باید با الگو گرفتن از ایشان به الگویی برای دیگران و نسل های آینده تبدیل شویم تا نسل آینده از ما بگیرند.
آیت الله مصباح یزدی اضافه کرد: ملت ما امتی قدردان، فداکار و با اخلاص هستند که نمونه های بارز آن در دروران دفاع مقدس اتفاق افتاد که در طول تاریخ بی نظیر است.
زنده نگاه داشتن داستان های دوران دفاع مقدس از مهم ترین ظایف است
وی با تاکید بر ویژگی های رزمندگان در دوران دفاع مقدس، تصریح کرد: یک وظیفه دیگر ما این است که این داستان ها را زنده نگاه داریم چون اثر سازنده اش از هر چیز دیگری بهتر است چرا که واقعی است و الگوی رفتاری واقعی را به مردم و بخصوص نسل جوان ارائه می دهد.
رشادت های دوران دفاع مقدس همگی از برکات مکتب سیدالشهداست
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: وجود چنین نمونه هایی همه از برکات مکتب امام حسین (ع) است، نباید این داستان ها را فراموش کرد چرا که تاثیر سازنده آنها از دیگر مسائل بر رفتار جوانان بیشتر است.
امروز هم حتی بین افرادی که ظاهری خاص دارند از تیپ جوان های دوران جنگ کم نداریم؛ زمینه را برای رشد آنها فراهم کنید
وی گفت: ما امروز هم از این تیپ آدم ها کم نداریم که شاید گاها از نوع پوشش و ظاهرشان نیز گله مند باشیم این جوان ها در دوران شاه هم بودند ولی زمینه رشد برایشان فراهم نبود.
آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: در جامعه امروز هم زمینه و هم استعداد برای تربیت انسان هایی مومن با تاثیرپذیری از الگوهای موجود فراهم است و ما باید این الگوها را ملموس تر ارائه دهیم.
وی اظهار داشت: این استعدادها الآن هم در میان بسیاری از مردم کوچه بازار وجود دارد که شاید ما از وضع ظاهرشان هم راضی نباشیم ولی اگر الگوی مناسب به آنها ارائه دهیم و درست تربیت شوند، نامشان می تواند، زینت بخش تاریخ باشد.
پایان پیام/
نظر شما