به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، حجت الاسلام و المسلمین محمد حسین جعدی، شب گذشته (2 بهمن) در نشست بررسی نفش روحانیت در قیام مردم تبریز در سال 56 که در آستانه 29 بهمن صورت گرفت، به تشریح اهمیت همراهی روشنفکران با روحانیت در جامعه ایرانی پرداخت.
وی با اشاره به حضور سه قشر مهم در جریانات بزرگ داخلی ایران افزود: 3 گروه مردم، روشنفکرا ن و نیز روحانیت در مقاطع حساس تاریخی ایفای نقش کردند که در این میان تعامل روشنفکران و روحانیت دارای اهمیتی خاص بوده است.
استاد حوزه علمیه قم گفت: همراهی مردم با روحانیت در مقاطع مختلف تاریخ ایران موجب موفقیت های بزرگ بوده است.
جعدی تصریح کرد: در هر شرایطی که همراهی مردم، روشنفکران و نخبگان با روحانی به وقوع پیوست، کارهای بزرگی در کشور صورت پذیرفت که انقلاب مشروطه، نهضت ملی شدن صنعت نفت و انقلاب اسلامی نمونه نتیجه این همراهی بود.
وی خاطرنشان کرد: روشنفکران دارای ایده های منتسب به غرب بودند و این ایده ها را توسط نشریات و پایگاه های مختلف منتشر می کردند اما فاقد جایگاه مردمی بودند.
جعدی تاکید کرد: در مقابل روحانیت دارای جایگاه اجتماعی برجسته ای بودند و بسیج سیاسی و اجتماعی مرد م توسط روحانی و نیروهای مذهبی در جامعه محقق می شد.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: علی رغم نتایج مثبت این همگرایی روشنفکران پس از پیروزی و موفقیت در رکت های بزرگ در صدد حذف روحانیت برآمدند.
استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: حذف روحانیت از صحنه، زمینه را برای به وجود آمدن استبداد و نابودی سریع روشنفکران به واسطه نبود جایگاه اجتماعی موجب شده است.
وی گفت: در حقیقت روشنفکران با حذف روحانیت و به علت نداشتن پایگاه اجتماعی در جامعه تنها ماندند و سریعا توسط مستبدان حذف شده اند.
حجت الاسلام سید حسین مطهر نژاد، مسئول کانون میثاق غدیر تبریز نیز در این نشست با بیان اینکه روحانیت همواره پیشگام حرکت های بزرگ مردمی در ایران بوده اند، گفت: این امر به خصوص در طول چند صد سال اخیر بروز و ظهور برجسته ای داشته است.
وی ادامه داد: اهمیت نقش ورحانیت به گونه ای بوده ایست که سلسله صفویه علی رغم قدرت ظاهری برای تائید خود دست به دامان علمای شیعه شدند و علمی شیعی نیز چون آنان را نسبت به حفظ تشیع نزدیک تر از سلاطین عثمانی و سنی می دیدند به تائید نسبی آنان اقدام کردند.
مسئول کانون میثاق غدیر تبریز ادامه داد: در جریان پیروزی انقلاب اسلامی ایران نیز روحانیت اصلی ترین نقش رهبری را برعهده داشتند و علی رغم ادعای روشنفکران غرب زده، این علما بودند که سکان هدایت انقلاب را در دست داشتند.
پایان پیام/
نظر شما