حجت الاسلام سید ابراهیم راست بود، مسئول دفتر آیت الله مدنی کاشانی امروز به مناسبت برگزاری آئین بزرگداشت بیستمین سالگرد آیت الله حاج آقا رضا مدنی کاشانی در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: مرحوم آیت الله العظمی حاج آقا رضای مدنی از علمای بزرگ معاصر بود که تواضع و مردمداری وی زبانزد همگان بود.
وی با تاکید بر خصوصیات اخلاقی والا و سجایای شخصیتی متعدد آیت الله مدنی کاشانی خاطرنشان کرد: ایشان بسیار از اسراف و مصرف بی رویه در زندگی بیزار بود.
به گفته وی، تامل و دقت فراوان در خصوص موارد مصرف خمس بویژه سهم امام و سادات یکی دیگر از خصوصیات اخلاقی ایشان بود که بسیار در مورد آن دقت نظر داشت.
این همراه و خادم بیت آیت الله مدنی کاشانی، احترام و تکریم ایشان به طلاب و شاگردان درسخوان و متدین را به عنوان دیگر خصوصیات بارز ایشان دانست و گفت: ایشان حتی با وجود کهولت سن و بیماری همیشه در مقابل طلاب جوان که از نظر علمی دارای رتبه عالیه علمی و عملی بودند از جایش برمی خاست و برای آنها ارزش و احترام خاصی قائل می شد.
حجت الاسلام راست بود در ادامه اولین اجازه اجتهاد توسط آیت الله حائری، موسس حوزه علمیه قم به آیت الله مدنی در سال 1345 را یادآورشد و گفت: رساله وی به نام «فرایض المقلدین» و آثار متعددش به زبان عربی و فارسی مورد استفاده فضلا و طلاب حوزه های علمیه قرار می گیرد.
وی در خصوص فعالیت ها و مبارزات انقلابی آیت الله مدنی نیز خاطرنشان کرد: وی در مورد معمار کبیر انقلاب اسلامی با مسرت و امید مضاعف گفت:« ما سال هاست که انتظار می کشیم نبض این مملکت را یک روحانی دارای شرایط به دست بگیرد که این خواسته ما برآورده شد.»
به گفته وی، آیت الله مدنی در بدو انقلاب همواره با تعطیلی کلاس های درسش و شرکت طلاب در تظاهرات ها، توزیع اعلامیه ها و برگزاری جلسلات هماهنگی در مسجد خود تلاش های وصف ناپذیری در به ثمر رساندن انقلاب اسلامی در کنار مردم دارالمومنین کاشان داشت که در این مجال نمی گنجد.
حجت الاسلام راست بود، اظهار کرد: مسجد و کلاسهای درس آیت الله مدنی در مدرسه و مسجد میانچال کاشان همیشه پایگاه جلسات انقلاب و مقدمه ای برای شروع راهپیمایی ها و تشویق مبارزان انقلاب در کاشان بود.
وی در پایان تحصیل طلاب علوم دینی و تربیت شاگردان در حوزه دین وعلم و مذهب در مدرسه و حوزه علمیه مرحوم آیت الله مدنی کاشانی در بازار کاشان (میانچال) را یادآورشد و گفت: این عالم جلیل القدری که عمر پربرکت خویش را در راه ترویج و تعلیم فرهنگ غنی اسلام سپری کرد و در زمان حیاتش انسان های بسیاری از چشمه پرفیض وجودش سیراب شدند.
به گفته وی،آیین بزرگداشت بیستمین سالگرد این عالم وارسته دوشنبه شب "5 تیر" بعد از اقامه نماز مغرب درمدرسه و حوزه علمیه آن معظم له با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، رییس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می شود.
مرحوم آیت الله العظمی حاج آقا رضای مدنی کاشانی در شب چهارشنبه" 23محرم الحرام سال1321 هجری قمری "در شهر کاشان در یک خانواده روحانی دیده به جهان گشودند.
وی فرزند آیت الله ملاّ عبد الرّسول مدنی از خانواده های با سابقه علمی ایران و از دیار عالم پرور و ادب آفرین شیراز بوده اند، جد بزرگوار ایشان مرحوم ملامحمود شیرازی در حدود سال1200 هجری قمری از شیراز به کاشان هجرت فرمودند و والد ایشان مرحوم آیت الله آقای ملا عبدالرسول مدنی مشهور به مجتهد کاشانی بودهاند که در علوم مختلفه صاحب نظر بوده اند.
مرحوم آیت الله مدنی دوران تحصیلات مقدماتی و سطح را در کاشان و در محضر علمای بزرگواری همچون مرحوم والدشان و مرحوم آیت الله حاج شیخ محمود نجفی تبریزی و مرحوم آیت الله آقا سید محمد علوی بروجردی و جد بزرگوار مادریشان مرحوم آیت الله العظمی آقای ملا حبیب الله شریف کاشانی گذراندند و از محضر این بزرگواران که همه از علمای مشهور بودند کسب علم و ادب نمودند.
معظم له در حدود سال1340هجری قمری همزمان با تشریف فرمایی حضرت آیت الله العظمی حائری یزدی ، موسس حوزه علمیه قم ، به همراه چند نفر از دوستانش ، از جمله آقا مهدی فاضل نراقی ، جهت ادامه تحصیل و تکمیل تحصیلات به قم آمدند و با علاقه فراوان به تحصیل و تعلیم و تحقیق پرداخته و حاصل همین پشتکار بود که بزودی به مراحل بالای علم و اجتهاد دست یافتند و از قله های برافراشته فقاهت و تقوی گذر کردندتا اینکه در سال 1345 هـ . ق از حاج شیخ عبد الکریم حائری موفّق به اخذ اجازة اجتهاد شد.
ایشان همچنین دارای اجازات از بزرگان دیگری چون استاد موسس، آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری، آیت الله العظمی آقاضیاالدین عراقی، آیت الله العظمی سیدابوالحسن اصفهانی و آیت الله العظمی شیخ محمدرضا اصفهانی نیز است.
حضرت آیت الله مدنی بعد از نود و یکسال و یازده ماه عمر پر برکت در هنگام اذان ظهر روز جمعه 24 ذی الحجه سال 1412 هجری قمری مطابق با پنجم تیرماه سال 1371 هجری شمسی دار فانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافتند و مدفن ایشان در آرامگاه خانوادگی در زیارت پنجه شاه کاشان است.
تعلیقة شریفة علی بحث الخیارات و الشروط ، براهین الجج للفقهاء و الحجج (4 جلد) ، کتاب القصاص للفقهاء و الخواص ، کتاب الدیات ، کشف الاستار عن حکم المغرب و الاستتار ، فرایض المقلّدین (رسالة عملیّه) ، رساله فی حکم التیمم لضیق الوقت و عدم دلیل علیه مع وجود الماء عنده ، کتاب الخلافة ، کشف الحقائق فی الرد علی الزندیق و المنافق ، رسالة فی اصول مذهب تشیع ، مناسک حج ، الحجابیه ، من ولی السفهاء ، رساله فی الربا ، رسالة فی آنیة الذهب و الفضه ، کفایة رویة الهلال فی البلاد البعیدة ، آل محمد کیست؟ ، رساله در ولایت فقیه از جمله کتابهای آیت اله مدنی کاشانی است و الحواشی علی کتاب العروةالوثقی ، الحاشیه علی الغایة القصوی ، الحواشی علی توضیح المسائل ، رسالة فی الحدود از کتاب های وی است که تالیف شده ولی چاپ نشدهاست.
پایان پیام/
نظر شما