به گزارش خبرنگار شبستان، حبیب الله صادقی، نقاش و استاد دانشگاه های هنر در نشست نقد و بررسی جشنواره هنرهای تجسمی جوان، عصر روز گذشته در موسسه فرهنگی هنری صبا برگزار شد، ضمن بیان این مطلب گفت: هنر کشور ما ظرف 30 سال بعد از انقلاب اسلامی به برکت حضور جوانانی که برای احیای هویت معنوی و آرمانی شان در قیامی معنوی شرکت کردند رنگ و بوی دیگر گرفت و ارزش های باطنی و معنوی فراوان پیدا کرد.
وی افزود: هنر انقلاب اسلامی هنری روایی است اما این ویژگی با هنر روایی در دوران کلاسیک اروپا تفاوت بسیار دارد. هنرمند انقلاب اسلامی آیینگی می کند اما به همراه آن در پی یافتن بیانی هرمنوتیک خاص خود است تا مضامین را به لایه های عمیق تر بکشاند و از راه تخیل فعال به احیای عالم معنوی و به جستجوی فرشته خویشتن بپردازد.
این هنرمند تصریح کرد: جستجوی معنا شناسی، تلاش برای بیان هویت فردی، رقابت هنری، بیان ویژگی های هنر معاصر، خودآگاهی تاریخی، دوری از هرج و مرج، قوام و دوام آثار، نگاه معنوی و رمزی، توانایی های بالای تکنیکی از ویژگی های مهم جشنواره هنرهای تجسمی جوان در این دوره است.
طاهر شیخ الحکمای هنرمند مجسمه ساز و استاد دانشگاه نیز گفت: هنر مجسمه سازی در دانشگاه های کشور با وقفه ای 20 ساله یعنی از سال 71 آغاز به کار کرد و در این دوران روز به روز علاقمندان فراوانی یافت اما مسلم است که هنوز تا حد لازم هنرمندان خود را پیدا نکرده است.
وی افزود: حجم، مکعبی از کلمات است که همه ویژگی هایی که در سایر هنرهای تجسمی موجود است درآن نیز مشاهده می شود. گویا تعدادی کلمه با یکدیگر جفت شده اند. هنرمند نیز با فراگیری تکنیک ها می تواند به چیدمان آن کمک کند. اما وقتی قرار است که یک اثر هنری خیال انگیز باشد، هنر سازنده آن متجلی می شود.
این هنرمند اظهار کرد: هنر مجسمه سازی ایران نیازمند معرفی و ارائه به جهانیان دارد. زمانی فیلم، کاریکاتور کشور می توانند تا این حد در جهان حرفی برای گفتن داشته باشند، پس می توان برای سایر بخش های هنری کشور نیز موقعیت های فراوانی برای ارائه بین المللی پیدا کرد.
وی در پایان گفت: نگاه هنرمندان جوان کشور ستودنی است و به واقع آثار ارزشمندی را ارائه کرده اند اما توقع می رود در نمایشگاه های دیگر و سایر مراحل هنری کشور شاهد آثار فاخرتری باشیم زیرا هنر به هیچ وجه رکود را بر نمی تابد.
پایان پیام/
نظر شما